Διάκριση παιδιά..
Δεν έγινε ο άνθρωπος για τους νόμους (και τους πνευματικούς νόμους), αλλά οι νόμοι για τον άνθρωπο.
Συντονιστής: Συντονιστές

angieholi έγραψε:ψυχουλα έγραψε:
και πως θα ξερει το ζευγαρι τι απο τα τρια ισχυει δηλαδη αν δε θελει ο Θεος να αποκτησει παιδι ή αν πρεπει να κανει υπομονη χωρις εξωτερικη βοηθεια ή αν ειναι δοκιμασια και ειτε να ζητησει τη βοηθεια της επιστημης ή να υιοθετήσει;;;εκει μπαινει ο πνευματικος;;;;
Φυσικά!!!!!ψυχουλα έγραψε:μετα γεννιουνται και αλλα ερωτηματα, αν καποιος γεννηθει τυφλος και μετα θελει να κανει μεταμοσχευση να βρει το φως του εκει τι γινεται; δειχνει αυτο οτι παει κοντρα στο θελημα του Θεου;![]()
![]()
γιατι αν καποιος που γεννηθηκε τυφλος θελει να βρει την οραση του μεσω της ιατρικης επιστημης αυτο δεν χρειαζεται την εγκριση του πνευματικου και αν θελει να κανει παιδι μεσω της ιατρικης επιστημης αυτο χρειαζεται την εγκριση του πνευματικου;;;;; στην ουσια και τα δυο ειναι ιατρικα θεματα κατι σα θεραπειες, δεν ειναι;;;;
Για μένα, στην ουσία, σε κάθε εμπόδιο ή δοκιμασία πρέπει να ψάχνουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού. (όσο γίνεται με την ανθρώπινη λογική μας και την βοήθεια του πνευματικού μας φυσικα!)
Κάποιος μπορεί να γεννήθηκε τυφλός, γιατί ο Θεός ήθελε να παραμείνει τυφλός αλλά να ανοίξει τα μάτια της ψυχής του...
Μπορεί να γεννήθηκε τυφλός, ώστε να περάσει τη δοκιμασία του και να κάνει τον δικό του αγώνα και με την βοήθεια της επιστήμης να δει....
Κάποιος μπορεί να γεννήθηκε τυφλός γιατί ο Θεός ήθελε να κάνει τους γύρω του να "δουν".
Πολλά "μπορεί" να πω... αλλά πάντα κάνω υποθέσεις διότι "άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου".
Ο μόνος που μπορεί να με κατευθύνει είναι ο πνευματικός μου.
Θεωρώ επίσης ότι σε όλα τα θέματα υπάρχει και η πνευματική πλευρά.
Δηλαδή κάποιος που γεννιέται τυφλός ή ένα ζευγάρι που δεν κάνει παιδιά είναι γιατί ο Θεός ήθελε έτσι. Όχι επειδή έτυχε.
Και φυσικά στον πνευματικό δεν θα πάω να τον ρωτήσω τι μάρκα τσίχλας θα μασάω, αλλά για το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας δεν θα τον συμβουλευτώ;
Στο κάτω κάτω της γραφής δεν θα χρειαστώ ένα λόγο παρηγοριάς για τον οποιοδήποτε σταυρό μου δίνει ο Θεός;
Το αν έχει κάποιος γεννηθεί τυφλός ή δεν μπορεί ένα ζευγάρι να κάνει παιδί, δεν είναι σταυρός, και μάλιστα από τους μεγάλους σταυρούς;
Μπορεί κάποιος να τον σηκώσει μόνος του, χωρίς πνευματική βοήθεια και τη Χάρις του Θεού;
Δεν θέλω εκεί ο πνευματικός ,ως γιατρός της ψυχής, με τις συμβουλές του, να "γιατρέψει" τις πληγές που έχει αφήσει στην ψυχή μου, ότι τραβάω και με αγχώνει και με στεναχωρεί;
Εκεί που κοντεύω να εκραγώ και να κάνω μπαμ, γιατί δεν αντέχω άλλο και έχω απελπιστεί, εκεί ο πνευματικός δεν θα χρειαστεί;
Δηλαδή για εσάς (ψυχούλα & fosterer) τα θέματα υγείας - σταυρού - δοκιμασιών δεν είναι πνευματικά; Είναι μόνο θέματα υγείας και επιστήμης και ενεργειών βάσει του θελήματός μας;

ψυχουλα έγραψε:βεβαιως και θα μοιραστω το προβλημα μου με τον πνευματικο αλλα υπαρχει περιπτωση ο πνευματικος να πει οχι δε θα κανεις εγχειρηση να βαλεις βηματοδοτη γιατι ετσι η καρδια σου δε θα χτυπα με φυσικο αλλα με τεχνητο τροπο;;;; ειναι δικο του θεμα αν θα κανω εγχειρηση; δικο του θεμα ειναι να προσευχηθει για μενα, να μου πει να προσευχηθω οχι ομως να μου πει αν θα κανω εγχειριση ή όχι ή αν θα παρω τα φαρμακα μου!!! δεν ειναι θεμα του πνευματικου αν θα πρεπει να βαλω βηματοδοτη και να ζησω ή να κατσω ετσι και να πεθανω! αλλο ο λογος παρηγοριας, η γιατρεια των ψυχικων πληγων, αλλο η επιλογη θεραπειας!
o Θεός δεν εδωσε κανενα νομο που να λεει μη προσπαθεις να διορθωσεις ο, τι δεν ειναι υγιες πανω σου! και αν δεν εχει παρει θεση η Εκκλησια για την εξωσωματικη αρα δε το θεωρει πνευματικο ζητημα μήπως;;;;; αρα δε μπορει να την απαγορευσει ο πνευματικος;

angieholi έγραψε:ψυχουλα έγραψε:βεβαιως και θα μοιραστω το προβλημα μου με τον πνευματικο αλλα υπαρχει περιπτωση ο πνευματικος να πει οχι δε θα κανεις εγχειρηση να βαλεις βηματοδοτη γιατι ετσι η καρδια σου δε θα χτυπα με φυσικο αλλα με τεχνητο τροπο;;;; ειναι δικο του θεμα αν θα κανω εγχειρηση; δικο του θεμα ειναι να προσευχηθει για μενα, να μου πει να προσευχηθω οχι ομως να μου πει αν θα κανω εγχειριση ή όχι ή αν θα παρω τα φαρμακα μου!!! δεν ειναι θεμα του πνευματικου αν θα πρεπει να βαλω βηματοδοτη και να ζησω ή να κατσω ετσι και να πεθανω! αλλο ο λογος παρηγοριας, η γιατρεια των ψυχικων πληγων, αλλο η επιλογη θεραπειας!
o Θεός δεν εδωσε κανενα νομο που να λεει μη προσπαθεις να διορθωσεις ο, τι δεν ειναι υγιες πανω σου! και αν δεν εχει παρει θεση η Εκκλησια για την εξωσωματικη αρα δε το θεωρει πνευματικο ζητημα μήπως;;;;; αρα δε μπορει να την απαγορευσει ο πνευματικος;
Μήπως η Εκκλησία ξέρει ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και για κάθε ασθενή υπάρχει "διαφορετικό φάρμακο" οπότε δεν μπορεί να πάρει μια ξεκάθαρη θέση, διότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι το ίδιο και δεν μπορεί να πει κάντε αυτό ή κάντο το άλλο;;;;;;;
Και όσο για το παράδειγμα με τον πνευματικό και τον βηματοδότη, φυσικά και θα ήταν αστείο ως και γελοίο να σου απαντούσε έτσι: "δε θα χτυπα με φυσικο αλλα με τεχνητο τροπο".
Αν ομως σου απαντούσε μην κάνεις την εγχείρηση γιατί θα σε βγάλουν "κάθετα" από το χειρουργείο, ενώ αν δεν την κάνεις με τη Χάρι του Θεού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, τι γίνεται τότε;
Και ας υποθέσουμε ότι οι πνευματικοί δεν πρέπει να παίρνουν αυτές τις αποφάσεις... Γέροντες σαν τον π. Παϊσιο ή το τον γέροντα Πορφύριο, δεν τους συμβουλευόντουσαν για τέτοια θέματα, άραγε;
Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι οι άντρες που έχουνε πάει στο Άγιο Όρος και έχουν δει τον π. Παϊσιο, νομίζω ότι θα έχουν περισσότερα παραδείγματα να μας πουν για συμβουλές και οδηγίες του Γέροντα, σε θέματα υγείας, που ξεφεύγουν απο τη λογική και απο το φαινομενικά σωστό, διότι το θέλημα του Θεού είναι διαφορετικό.
Πόσους θα απέτρεψε ο Γέροντας Παΐσιος να κάνουνε μια εγχείρηση, αλλά και πόσους θα τους συμβούλεψε να την κάνουν;
Σε πόσους θα είπε να μείνουν άτεκνοι και για πόσους θα προσευχήθηκε με την βοήθεια της επιστήμης να αποκτήσουν παιδί;
Τελικά ήταν ή δεν ήταν δικό του θέμα;

fosterer έγραψε:Ρε παιδιά θα με τρελάνετε?
Γιατί να μην θέλει ο Θεός να αποκτήσω εγώ παιδιά και να θέλει να αποκτήσει παιδιά ένας παιδεραστής???

Επιστροφή στο Πνευματικά Ερωτήματα
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες