Χρόνια πολλά ή χρόνια καλά ;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Χρόνια πολλά ή χρόνια καλά ;

Δημοσίευση από Domna »

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Η ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΕΥΧΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ...

Γιατι ευχομαστε χρονια πολλα σε γιορτες σε ξενοφερτα γενεθλια και διαφορες κοσμικες εκδηλωσεις?
Ειναι καλη ευχη τα χρονια πολλα?
Η ζωη ειναι γλυκια και φυσικα θα θελουμε να ζουμε πολλα χρονια,αλλα μηπως πρεπει να ...
αξιοποιουμε και καταλληλα τα χρονια που μας επιτρεπει να ζουμε ο Θεος?
Αν ειναι να ζουμε πολλα χρονια και να ζουμε μεσα στην αμαρτια,μακρια απο τον Θεο,μακρια απο την Εκκλησια και τα μυστηρια της,μακρια απο την Αγαπη που διδαξε ο Χριστος...μηπως ειναι αχρηστη η ευχη ''Χρονια Πολλα''?
Αν και σημερα και οι ευχες εχουν καταντησει μηχανικες,διδονται χωρις συναισθηματα,ετσι απλα απο υποχρεωση προς τον αλλον.
Ποσο ομορφες θα ηταν οι ευχες που διδονται απο την καρδια μας...
Ποσο αξια θα ειχαν οταν η καρδια μας χαιροταν με την χαρα του αλλου...
Ποσο ομορφο θα ηταν και να φαινοταν απο το προσωπο μας οταν μιλουσαμε στον συνανθρωπο μας με λογια καρδιας.

''ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ,ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ,ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗ''

Αυτες νιμοζουμε ειναι οι καταλληλες ευχες για ολες τις περιπτωσεις.
Ο Θεος να μας φωτιζει και να εργαζομαστε προς Δοξα Θεου.
Και οταν ειμαστε κοντα στον Θεο,τοτε θα νιωθουμε τις Ευλογιες του σε καθε μας στιγμη.
Να ζουμε με τον Χριστο,να Αγαπαμε τους παντες,αλλα περισσοτερο τους εχθρους μας.
Οι ευχες να βγαινουν απο την καρδια μας,να λαμπει το προσωπο μας απο αγαπη και ενθουσιασμο.

Σημερα ομως εχουμε και τον πιο μοντερνο τροπο επικοινωνιας,στελνουμε μεσω κινητης τηλεφωνικης συσκευης ενα μηνυμα με ευχες και τελειωσαμε.
Στελνουμε ενα μηνυμα μεσω ηλεκτρονικου ταχυδρομειου απο τον υπολογιστη μας και φευγουμε απο την υποχρεωση μας.
Ολα αυτα απομακρυνουν απο την αληθινη επικοινωνια μεταξυ των ανθρωπων.
Μπορει να βρισκομαστε σε μοντερνα τεχνολογικη εξελιξη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι ανθρωποι βρισκονται πιο κοντα ο ενας με τον αλλον.

Παλια που δεν ειχαν αυτα που εχουμε εμεις σημερα,ηταν αληθινοι,υπηρχε καλυτερη επικοινωνια,ζεστη και απο καρδιας.
Οταν ελεγαν εναν καλο λογο εβγαινε απο την καρδια τους,αισθανοταν το παραμικρο.
Ο κοσμος ηταν δεμενος.

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ,ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ.
ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ?
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΠΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΝ!!!

http://dieyxontonagion.blogspot.com/201 ... .html#more
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χρόνια πολλά ή χρόνια καλά ;

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Εάν ήμασταν συνεπείς με αυτά που ισχυριζόμαστε ότι μας αντιπροσωπεύουν, τότε η ευχή "χρόνια καλά", θα ήταν αρκετή και υπερπλήρης.
Είμαστε όμως?
Εχουμε ακλόνητη στις καρδιές μας την Πίστη στον Τριαδικό Θεό?
Εάν ναι, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, απέναντί Του και κατ' επέκτασιν απέναντι των εαυτών μας, τη στιγμή που διατεινόμεθα ότι πιστεύουμε ακλόνητα σε Αυτόν?
Δεν ξέρω.....

Εμένα η ευχή "χρόνια καλά", όσο κι' αν λέω ότι θάπρεπε να μού είναι αρκετή, εντούτοις μου αφήνει μιά αίσθηση "έλλειψης".

Αυτό δεν είναι καλό δυστυχώς..... :(

Είναι πολύ δύσκολο να συμβιβασθούμε με τα "λίγα και καλά".

Ο στίχος του Ρήγα Φεραίου "καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνους σκλαβιά και φυλακή", μπορεί να γράφτηκε για λόγους "εθνικούς", αλλά έχει άμεση αντιστοίχιση με την Πίστη.

Ας σκεφτούμε τον Μάρτυρα Ροντιόνωφ.
Θα δεχόμασταν να μας σφάξουν σαν αρνιά για την Πίστη μας?

Πολύ δύσκολα..... :(

Επομένως, θα πω ψέμματα, αν πω ότι δεν προτιμώ την ευχή "χρόνια πολλά".

Αλλο τι θα έπρεπε..

Και άλλο η πράξη..

Δυστυχώς... :? :roll:
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη !'Έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέει. Εχουμε συνηθίσει να μας λένε Χρόνια Πολλά και αυτό θέλουμε να ακούμε. Τα Χρόνια Καλά σίγουρα μας δίνουν την αίσθηση της "έλλειψης". Ίσως επειδή είμαστε τόσο πολύ αμαρτωλοί ! Δεν έχουμε φθάσει στα πνευματικά ύψη των γερόντων και ασκητών (πως θα μπορούσαμε άλλωστε) για να αρκούμαστε στα Χρόνια Καλά και να περιμένουμε με χαρά την ώρα που θα φύγουμε από αυτήν την ζωή.

Έτσι είναι τα πράγματα. Δυστυχώς !
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΘΕΑΡΕΣΤΑ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΩΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

παιδια ακομα κι οταν δεν πιστευα, οταν μου ευχονταν χρονια πολλα απαντουσα συνηθως τι να τα κανεις; χρονια καλα πες μου. Γιατι σκεφτομουν παντα τη γιαγια μου που εζησε πολυ αλλα κατακοιτη. :(
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Χρόνια πολλά και αρεστά στον Κύριο ευχόμαστε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
AngelsGR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από AngelsGR »

θα προτιμουσα να λεω χρονια πολλα και δυσκολα, γιατι τοτε για μενα σημαινει πραγματικη ευχη. Λιγοι ομως μπορουν να ζησουν χρονια δυσκολα και οχι εγω παντως...
και αν τα ματια σου δεν κλαινε, εχουν τροπο και το λενε...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”