Καρυδόπιτα νηστίσιμη

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5165
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 09, 2008 9:00 am
Τοποθεσία: Σμαρώ@Κατερίνη, Σέρρες

Καρυδόπιτα νηστίσιμη

Δημοσίευση από smarti » Δευ Ιουν 07, 2010 6:41 pm

Συστατικά συνταγής
Για την καρυδόπιτα

* 1 φλιτζάνι λάδι
* 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
* 1 ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
* 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 φλιτζάνια νερό
* ½ φλιτζάνι κονιάκ
* ¼ φλιτζανιού σταφίδες
* ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
* ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
* Ξύσμα λεμονιού
* 3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
* 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το σιρόπι

* 100 γραμμάρια ζάχαρη
* 100 ml νερό
* 1 ξύλο κανέλας

Για την επικάλυψη σοκολάτας

* 350 γραμμάρια κουβερτούρα
* 50 γραμμάρια μαργαρίνη

Οδηγίες συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τα καρύδια, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ένα πήλινο. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει.

Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για περίπου 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και σιροπιάζουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι.

Για την επικάλυψη
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στρώνουμε τη σοκολάτα πάνω από την καρυδόπιτα.

* Διάρκεια: προετοιμασία και διαδικασία 1 ώρα και 15 λεπτά

http://www.lovecooking.gr/index.php?opt ... &Itemid=54


Υ.Σ Είναι δοκιμασμένη η συνταγή και πολύ ωραία!! :25 :25
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Οι συνταγές μας”