Περί συνταγών νηστείας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Τακτικό Μέλος
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Cyprus
- Επικοινωνία:
Εμένα να με συγχωρέσεις αδελφέ που σκανδαλίστηκα από τα λεγειν σου. Είπες όμως κάτι στο οποίο εγώ δέχομαι αντίθετη αντιμετώπιση από τους γύρω μου και είναι χειρότερα νομίζω. Όταν ακούν ότι νηστεύω και μάλιστα αλάδωτο με θαυμάζουν και μου λένε μπράβο. Εγώ όμως για να μην με πιάσει η περηφάνια ( που ήδη με έχει κατακυριεύσει) τους λέω ότι είναι η πρώτη μου φορά και ο καθένας ότι μπορεί κλπ κλπ . Λάθος , σωστό δεν ξέρω… αυτό που ξέρω είναι ότι γίνεται ένας αγώνας μέσα μου να τα βγάλω πέρα ούτως ώστε, ούτε εγώ να βγω ζημιωμένος (πνευματικά) αλλά ούτε τον αδελφό μου να σκανδαλίσω. Περιττό να πω πως τα κάνω θάλασσα.
Μηδέν εστί ο άνθρωπος, Μηδέν η δύναμης του
Μηδέν η φαντασία του ,Μηδέν η ύπαρξης του.
Μηδέν ο πλούτος και η χαρά, Μηδέν η ωραιότης
Τα πάντα ώναρ και σκιά, Τα πάντα ματαιώτης.
Μηδέν η φαντασία του ,Μηδέν η ύπαρξης του.
Μηδέν ο πλούτος και η χαρά, Μηδέν η ωραιότης
Τα πάντα ώναρ και σκιά, Τα πάντα ματαιώτης.
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 228
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 08, 2006 5:00 am
- Τοποθεσία: ΚΕΡΚΥΡΑ
Κανταϊφι
----------
1\2κ.κανταϊφι
1\2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλάκια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
1\4 λιτζάνι ροδόσταμο
Σιρόπι
3 1\2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι για να κρυώσει.Ξύνουμε πολύ καλά το κανταϊφι να γίνει κλωστές και βάζουμε το μισό σε pyrex.Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα,κανέλα,ζάχαρη και λίγο-λίγο το ροδόσταγμα
απλώς να υγρανθεί το μείγμα μας,χωρίς να γίνει νερουλό αλλά σαν μια πάστα.Βάζουμε πάνω στο κανταϊφι το μείγμα αμυγδάλου.Το στρώνουμε καλά να πάει παντού και σκεπάζουμε με το άλλο μισό κανταϊφι.Το ραντίζουμε με το 1\2 φλιτζάνι ηλιέλαιο και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.Οπως είναι ζεστό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι από πάνω και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς,για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
ΑΣ ΝΗΣΤΕΨΟΥΜΕ
Ιερά Μονή Παντοκράτορος
Αγιου Αθανασίου Κέρκυρας
----------
1\2κ.κανταϊφι
1\2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλάκια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
1\4 λιτζάνι ροδόσταμο
Σιρόπι
3 1\2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι για να κρυώσει.Ξύνουμε πολύ καλά το κανταϊφι να γίνει κλωστές και βάζουμε το μισό σε pyrex.Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα,κανέλα,ζάχαρη και λίγο-λίγο το ροδόσταγμα
απλώς να υγρανθεί το μείγμα μας,χωρίς να γίνει νερουλό αλλά σαν μια πάστα.Βάζουμε πάνω στο κανταϊφι το μείγμα αμυγδάλου.Το στρώνουμε καλά να πάει παντού και σκεπάζουμε με το άλλο μισό κανταϊφι.Το ραντίζουμε με το 1\2 φλιτζάνι ηλιέλαιο και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.Οπως είναι ζεστό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι από πάνω και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς,για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
ΑΣ ΝΗΣΤΕΨΟΥΜΕ
Ιερά Μονή Παντοκράτορος
Αγιου Αθανασίου Κέρκυρας
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
- zafeiris
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 478
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 6:00 am
- Τοποθεσία: Νέα Ιωνία Μαγνησίας
Υπάρχουν πάρα πολλά φαγητά που μπορούμε να φάμε και να μην καταλάβουμε οτι κάνουμε νηστεία. Δεν το είχα καταλάβει μέχρι που βρέθηκα σε τραπέζι με πολλόυς μητροπολήτες την 25η Μαρτίου μετα τη θεία λειτουργία στον ι.ν. Ευαγγελιστρίας στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας.
Είμαι μαθητευόμενος ψάλτης ( στα 30!!!!) και η μητρόπολη Δημητριάδος παρέθεσε γεύμα σε καλεσμένους μητροπολήτες, ιερείς και ιεροψάλτες.
Ντολμάδες με λαχανικά, γιαλαντζί, μανιταράκια στη σχάρα και πάρα πολλά άλλα.......................
Είμαι μαθητευόμενος ψάλτης ( στα 30!!!!) και η μητρόπολη Δημητριάδος παρέθεσε γεύμα σε καλεσμένους μητροπολήτες, ιερείς και ιεροψάλτες.
Ντολμάδες με λαχανικά, γιαλαντζί, μανιταράκια στη σχάρα και πάρα πολλά άλλα.......................
Παραθέτω άλλη μια φοβερή συνταγή, :spam1: στην οποία χρειαζόμαστε, λίγο νερό και ρύζι. Βράζουμε το νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και αλάτι. Καταπληκτικό εεεεεεεεεε;
Άλλη μια συνταγή: Μακαρόνια με νερό. Είμαι τρομερός μάγειρας έτσι;
Μπορώ να σας αναφέρω και άλλες πολλές συνταγές αλλά θα κρατήσω και κάποιες για τον εαυτό μου.
Άλλη μια συνταγή: Μακαρόνια με νερό. Είμαι τρομερός μάγειρας έτσι;
Μπορώ να σας αναφέρω και άλλες πολλές συνταγές αλλά θα κρατήσω και κάποιες για τον εαυτό μου.
Ψαξε για καμμια καλη συνταγη PRETORIAN ,και μην τεμπελιαζεις γιατι θα σε διαγραψω απο την διαθηκη μου.PRETORIAN έγραψε:ΑΝΟΡΕΞΙΕΣ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ? ΑΝΟΡΕΞΙΕΣ?Melpomeni έγραψε:Καμμια συνταγη με χταποδακι Γιωργο? Συμβουλεψε επισης πως να κανουμε το χταποδακι οσο το δυνατον πιο μαλακο ,να μην γινεται σαν λαστιχο ροδας...geonutr έγραψε:έχω άπειρες συνταγές λόγω της δουλείας μου... ότι θέλετε ζητήστε το, μπορεί να έχω κάτι..
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.