Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Κέικ άλαδο Χαράς

Υλικά:
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμός πορτοκάλι
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλάκια του γλυκού, κοφτά, baking powder
450 γρ ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:
1) Ρίχνουμε σε λεκανίτσα τα υγρά με τη ζάχαρη.
2) Ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως, περίπου 5 λεπτά.
3) Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το baking powder και τα ρίχνουμε στη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να μην υπάρχουν γρομπαλάκια. Το μείγμα θα είναι αρκετά ρευστό.
4) Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
5) Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί (αλάδωτο/αβουτύρωτο) 35x29 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο του κέικ.
6) Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το κέικ μέσα για 10 λεπτά ακόμα.

Σημειώσεις:
Το κέικ δεν θα πάρει πάρα πολύ χρώμα, όταν ψήνεται. Στο τελευταίο δεκάλεπτο θα πάρει λίγο.
Δεν θα φουσκώσει ιδιαίτερα. Είναι αρκετά συμπαγές κέικ.
Αντί για εκχύλισμα βανίλιας, μπορείτε να βάλετε 2 κάψουλες βανιλίνης, τις οποίες θα κοσκινίσετε μαζί με το αλεύρι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί διαμέτρου 34 εκ.
Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να σερβίρουμε με λίγη μαρμελάδα από πάνω.
Η συνταγή προέρχεται από γυναικείο μοναστήρι.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Κρέμα Σοκολάτα-Πορτοκάλι

Υλικά

1 κούπα (200 ml) φυσικό χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές νισεστέ (κορν φλάουρ)
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή φυσικό φυσικό γλυκαντικό Στέβια (όσο θέλουμε)
Kανέλα Κεϋλάνης

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, το κακάο και τον νισεστέ. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως ο νισεστές και το κακάο.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη ή τη στέβια. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αν βάλουμε στην κρέμα στέβια αντί για ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στην ικανοποιητική γεύση χωρίς να επιβαρυνόμαστε με επιπλέον θερμίδες.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολάκι. Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Κρέμα με Μπανάνα και Πορτοκάλι

Υλικά

1 κούπα (200ml) φυσικός χυμός πορτοκάλι
100 γραμμ. ώριμη μπανάνα
2 κουταλιές νισεστέ (κορν φλάουρ)
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή φυσικό φυσικό γλυκαντικό Στέβια (όσο θέλουμε)
1/4 κουταλάκι κανέλα Κεϋλάνης

Εκτέλεση

Στον κόφτη ή στο μπλέντερ προσθέτουμε την μπανάνα και την πολτοποιούμε. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, τις μπανάνες και τον νισεστέ. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως ο νισεστές.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη ή τη στέβια. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αν βάλουμε στην κρέμα στέβια αντί για ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στην ικανοποιητική γεύση χωρίς να επιβαρυνόμαστε με
επιπλέον θερμίδες.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολάκι. Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Κρέμα με Ανανά και Πορτοκάλι

Υλικά

1 κούπα (200ml) φυσικός χυμός πορτοκάλι
100 γραμμ. ανανάς ψιλοκομμένος
2 κουταλιές νισεστέ (κορν φλάουρ)
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή φυσικό φυσικό γλυκαντικό Στέβια (όσο θέλουμε)
Κανέλα Κεϋλάνης

Εκτέλεση

Στον κόφτη ή στο μπλέντερ προσθέτουμε τον ανανά με τον χυμό πορτοκάλι και τα πολτοποιούμε. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι με τον ανανά και τον νισεστέ. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως ο νισεστές.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη ή τη στέβια. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αν βάλουμε στην κρέμα στέβια αντί για ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στην ικανοποιητική γεύση χωρίς να επιβαρυνόμαστε με
επιπλέον θερμίδες.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολάκι. Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Μπάλες πρωτεΐνης με χουρμάδες, μέλι και ξηρούς καρπούς

Ένα υγιεινό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη, μας γεμίζει ενέργεια δεν περιέχει γλουτένη και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Μπορούμε να βάλουμε ότι ξηρούς θέλουμε εμείς βάλαμε αμύγδαλα και φυστίκια ανάλατα. Αν θέλουμε να βάλουμε περισσότερες από 2 κουταλιές μέλι, για κάθε κουταλιά μέλι που θα προσθέσουμε, θα αφαιρέσουμε 1 κουταλάκι νερό δηλ. αν θέλουμε να βάλουμε 3 κουταλιές μέλι θα βάλουμε 1 κουταλάκι νερό. Την συνταγή την δοκιμάσαμε και με 4 κουταλιές μέλι και ήταν πολύ καλή σε γεύση, παραπάνω γίνεται πολύ γλυκό το σνακ.Υλικά

500 γραμμ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια)
50 γραμμ. φυστίκια ανάλατα
50 γραμμ. αμύγδαλα ανάλατα
1/8 της κούπας ή 2 κουταλιές (45 γραμμ.) μέλι
2 κουταλάκια νερό ή φυσικό χυμό φρούτων
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι ξερή πιπερόριζα σε σκόνη (τζίντζερ)


Επικάλυψη
50 γραμμ. φυστίκια ανάλατα
50 γραμμ. αμύγδαλα ανάλατα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους χουρμάδες αφαιρώντας το κοτσανάκι που υπάρχει στην άκρη τους και με ένα μαχαίρι κάνουμε μια κάθετη τομή για να αφαιρέσουμε το κουκούτσι τους.


Στο κόφτη προσθέτουμε τους χουρμάδες, το μέλι, το νερό και τα πολτοποιούμε. Για να κόβονται πιο εύκολα οι χουρμάδες μπορούμε να τους μουλιάσουμε σε λίγο νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.


Στον κόφτη κόβουμε τα φυστίκια και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε την πιπερόριζα και την κανέλα.


Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα.


Σε έναν δίσκο ή πιατέλα απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Παίρνουμε λίγο από τη ζύμη και πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες.


Επικάλυψη
Στον κόφτη κόβουμε τα υπόλοιπα φυστίκια και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα πιάτο προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τους ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μια τις χουρμαδομπαλίτσες και τις καλύπτουμε με τους ξηρούς καρπούς. Για να κολλήσουν καλά οι ξηροί καρποί πάνω στον χουρμά αφού ρολάρουμε την μπάλα μέσα στους ξηρούς καρπούς πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας τους ξηρούς καρπούς για να κολλήσουν πάνω στη μπάλα.

Τοποθετούμε τις μπάλες πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.

Τις διατηρούμε στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Διατηρούνται για βδομάδες στο ψυγείο χωρίς να πάθουν τίποτα.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Η πρεσβυτέρα Γεωργία Κοφινά μας μαγειρεύει σαλάτα χούμους , σούπα ταχινιού και ένα κεικ καρυδωτό
http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=213695
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Νηστίσιμο γλυκό με χαλβά και μήλα
http://www.youtube.com/watch?v=AEVb8VfKq4Q
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ , δεν το πρόσεξα !!!!!!!!!!!! ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ !!!!!!!!!!!!!! ΣΥΓΓΝΩΜΗ !!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Αλάδωτο κέικ

Υλικά :

250 ml νερό (μπορείτε να βάλετε αντί για κανονικό νερό ανθρακούχο νερό)

250 ml χυμό πορτοκαλιού

300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300 γραμμάρια ινδοκάρυδο

200 με 250 γραμμάρια ζάχαρη (μπορείτε και λιγότερη αλλά και περισσότερη)

1 μπέϊκιν παουντερ

το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

ταχίνι

Σταφίδες ξανθές

ζάχαρη άχνη.


Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, χυμό και τη ζάχαρη, κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μετά ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το αλεύρι, μπέϊκιν παουντερ, το ξύσμα ενός πορτοκαλιού και τις ξανθές σταφίδες.

Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.

Όπως βουτυρώνουμε το ταψί μας (περίπου 30 εκατοστών), έτσι να κάνετε με το ταχίνι.

Βάζουμε την ζύμη στο ταψί μας.

Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα καστανόξανθο χρώμα και να είναι ψημένο και μέσα (βλέπετε με μια οδοντογλυφίδα να μην κολάϊ η ζύμη).

Όταν κρυώσει το κόβουμε κομμάτια της αρεσκείας μας και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση!!!

Μπορείτε να αλλάξετε την δόση των υλικών ή για να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα , ή για να αυτοσχεδιάσετε!!!

Μερικοί/ες βάζουν μέσα στην ζύμη και 100 με 150 γραμμάρια ταχίνι.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Δημοσίευση από Domna »

Πατάτες γιαχνί και λαχανόσουπα, αλάδωτα!

Υλικά για πατάτες γιαχνί:
πατάτες, καρότα, κρεμμυδάκι φρέσκο και ξερό, αγκιναρούλες
1-2 κ.σούπας ταχίνι
χυμό λεμονιού όσο θέλουμε
ζωμό μυρωδικών γκαρνί
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή
Δεν έχουμε παρά να τεμαχίσουμε τα λαχανικά μας, να βάλουμε ανάμεσά τους το ζελέ ζωμού, το πιπέρι και να τα σιγοβράσουμε με 1-2 κούπες νερό. Όταν θα έχουν πιεί το περισσότερο νερό και θα έχουν βράσει, ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ταχίνι και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη σπάτουλα για να είμαστε σίγουροι ότι πήγε παντού κι έχουμε μια δεμένη σάλτσα και κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.


Υλικά για τη λαχανόσουπα:
λάχανο, πράσο, κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά, καρότα, πιπεριά φρέσκια καυτερή τεμαχισμένη
ζελέ ζωμού μυρωδικών γκαρνί
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο κάρυ μαντράς
1-2 κ.σούπας ταχίνι
χυμό λεμονιού

Παρασκευή:
Φυσικά ρίχνετε κι ό,τι άλλο χορταρικό σας αρέσει μαζί με τα ψιλοκομμένα αυτά λαχανικά, το ζωμό γκαρνί, τα καρυκεύματα και βράζετε. Στο τέλος προσθέτετε και πάλι το ταχίνι ανακατεμένο με το χυμό λεμονιού.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οι συνταγές μας”