Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ (ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ)
1 ΚΙΛΟ ΒΛΗΤΑ Η ΣΕΣΚΟΥΛΑ Η ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΟΡΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ ΚΛΠ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΚΥΜΙΝΟ
ΡΙΓΑΝΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 ΦΛΥΝΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ
ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕΤ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΒΡΑΖΕΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ
1 ΚΙΛΟ ΒΛΗΤΑ Η ΣΕΣΚΟΥΛΑ Η ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΟΡΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ ΚΛΠ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΚΥΜΙΝΟ
ΡΙΓΑΝΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 ΦΛΥΝΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ
ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕΤ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΒΡΑΖΕΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
ΣΟΚΟΛΑΤΟΧΑΛΒΑΣ(ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ)
1 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ
Ι ΚΟΥΠΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ (ΞΑΝΘΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ)
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ (ΟΧΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ)
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ(500ΓΡ)
BΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΚΑΟ ΤΟ ΧΑΛΒΑ ΔΥΟ ΒΡΑΣΕΙΣ
1 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ
Ι ΚΟΥΠΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ (ΞΑΝΘΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ)
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ (ΟΧΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ)
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ(500ΓΡ)
BΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΚΑΟ ΤΟ ΧΑΛΒΑ ΔΥΟ ΒΡΑΣΕΙΣ
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 2330
- Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2008 5:00 am
- Τοποθεσία: Αικατερίνα@Θεσσαλονίκη
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Μήπως είναι εύκολο να το διευκρινήσεις λίγο παραπάνω σε παρακαλώ; Το σιμιγδάλι και η ζάχαρη πότε μπαίνουν; Γίνεται και χωρίς σταφίδες;koga έγραψε: BΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΚΑΟ ΤΟ ΧΑΛΒΑ ΔΥΟ ΒΡΑΣΕΙΣ
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΑΝΑΚΑΤΑΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ(ΚΑΛΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ)
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ 2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΣΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΓΙΑΤΙ Η ΓΛΥΚΙΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ 2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΣΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΓΙΑΤΙ Η ΓΛΥΚΙΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 2330
- Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2008 5:00 am
- Τοποθεσία: Αικατερίνα@Θεσσαλονίκη
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Ευχαριστώ πολύ!!
Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!
Να είσαι καλά!
Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!
Να είσαι καλά!
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 2330
- Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2008 5:00 am
- Τοποθεσία: Αικατερίνα@Θεσσαλονίκη
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Μαγειρίτσα
Υλικά
Μαρούλι σγουρό
μαϊντανό
άνιθο
δυόσμο
κρεμμυδάκι φρέσκο
μανιτάρια (ό,τι ποικιλία σας αρέσει)
ρύζι για σούπα
ελαιόλαδο (γίνεται και άλαδη!)
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τις πρασινάδες και κόβουμε τα μανιτάρια σε όποιο μέγεθος μας αρέσει(υπολογίστε ότι το τελικό μέγεθος θα είναι πολύ μικρότερο)
[Σε περίπτωση που η σούπα γίνει λαδερή, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και φέρνουμε μια βόλτα τα υλικά που ψιλοκόψαμε-εκτός από το μαρούλι- και μετά προσθέτουμε ζεστό νερό και το μαρούλι.
Στην άλαδη εκδοχή ρίχνουμε το νερό μαζί με όλα τα ψιλοκομμένα στην κατσαρόλα]
Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση και το ρύζι. Όταν τελειώσει προσθέτουμε λεμόνι.
Αρκετοί κάνουν ένα μίγμα λεμονιού με ταχίνι και το προσθέτουν στη σούπα αντί για αυγολέμονο.
Καλή επιτυχία
Υλικά
Μαρούλι σγουρό
μαϊντανό
άνιθο
δυόσμο
κρεμμυδάκι φρέσκο
μανιτάρια (ό,τι ποικιλία σας αρέσει)
ρύζι για σούπα
ελαιόλαδο (γίνεται και άλαδη!)
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τις πρασινάδες και κόβουμε τα μανιτάρια σε όποιο μέγεθος μας αρέσει(υπολογίστε ότι το τελικό μέγεθος θα είναι πολύ μικρότερο)
[Σε περίπτωση που η σούπα γίνει λαδερή, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και φέρνουμε μια βόλτα τα υλικά που ψιλοκόψαμε-εκτός από το μαρούλι- και μετά προσθέτουμε ζεστό νερό και το μαρούλι.
Στην άλαδη εκδοχή ρίχνουμε το νερό μαζί με όλα τα ψιλοκομμένα στην κατσαρόλα]
Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση και το ρύζι. Όταν τελειώσει προσθέτουμε λεμόνι.
Αρκετοί κάνουν ένα μίγμα λεμονιού με ταχίνι και το προσθέτουν στη σούπα αντί για αυγολέμονο.
Καλή επιτυχία
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Στο κοσιαφι εχεις σκεφτει να ριξεις 1 νεροποτηρο κρασι να τα βρασεις και να ριξεις μισο ποτηρι χαλβα αν το θες για παιδια ριξε χυμο κερασι?
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
χαλβας=σιμιγδαλι
- maralin
- Βασικός Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 105
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 25, 2008 5:00 am
- Τοποθεσία: Μαρίνα@Πατρα
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Μανιταρόπιτα νηστίσιμη
Υλικά
* Για το φύλλο:
o 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
o 1/2 φλιτζάνι λάδι
o 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
o 2 κουταλιές ξύδι (ή τσίπουρο, ρακή κλπ)
* Για την γέμιση:
o 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
o 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ιδιαίτερα το πράσινο)
o 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (ή 1 μικρή)
o 1 ντομάτα (ή 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια)
o 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (τα πιο χοντρά κομμάτια τα ψιλοκόβουμε)
o 1 φλιτζάνι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
o 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
o 1 κουταλιά σουσάμι
o 1 κουταλιά σόγια σώς
o 2-3 κουταλιές σιμιγδάλι (ή κουάκερ)
o Αλάτι
o Πιπέρι
o Κύμινο
o Μοσχοκάρυδο
o Λίγο κόκκινο πιπέρι
o Λίγο λάδι
o Προαιρετικά: 2 κουταλιές μαύρη σταφίδα και περισσότερο λάδι
Ετοιμασία
1. Ξεκινάμε από την παρασκευή ζύμης για φύλλο που θα μείνει να "ξεκουραστεί" πάνω από μισή ώρα.
2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για νερό το ζουμί από τα μανιτάρια. Επίσης μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη από την προηγούμενη και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σε ζελατίνα ή poly-bag.
3. Οταν θα έλθει ή ώρα, χωρίσουμε την ζύμη σε 4 άνισα κομμάτια 2 μεγάλα 2 μικρά για να ανοίξουμε το φύλλο.
4. Κόβουμε στη συνέχεια, τα κρεμμύδια σε φετάκια και τεμαχίζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
5. Σε τεφάλ σκεύος (σωτέζα, κατσαρόλα, βαθύ τηγάνι) ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και ρίχνουμε το κύμινο, το σουσάμι, τη ζάχαρη, τη σόγια-σώς και γυρίζουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
6. Προσθέτουμε την πιπεριά τη ντομάτα και τελευταία τα μανιτάρια.
7. Πασπαλίζουμε με μια πρέζα μοσχοκάρυδο, με το σιμιγδάλι και αλατοπιπερώνουμε.
8. Τελευταία προσθέτουμε τον ανηθομαϊντανό και -προαιρετικά- τις σταφίδες.
9. Ανοίγουμε φύλλο χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι (ή corn flower). (Το κάτω-κάτω φύλλο πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο από το καλά λαδωμένο ταψί, ώστε γυρίζοντάς το να διπλωθεί σε κόθρο).
10. Λαδώνουμε το φύλλο με πινέλο και ανοίγουμε ένα μικρότερο και το στρώνουμε πάνω από αυτό.
11. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ισομερώς.
12. Ανοίγουμε στη συνέχεια δύο ακόμη φύλλα και γυρίζουμε τέλος το κάτω, όπως είπαμε σε κόθρο.
13. Χτυπάμε αρκετό λάδι (όσο δε βάλαμε μέσα στη γέμιση)με λίγο από το υγρό της κονσέρβας και 2 σταγόνες σόγια –σώς ώστε να γαλακτοποιηθούν, (έως ¾ από το φλιτζάνι όλα μαζί) και το αδειάζουμε πάνω στο τελευταίο φύλλο.
14. Χαράσσουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 150 βαθμ. έως ότου ροδίσει το φύλλο (περίπου για ¾ της ώρας).
16. Προαιρετικά, αν θέλουμε, αλείφουμε τη ζεστή επιφάνεια της πίττας όπως θα βγει από το φούρνο με 1
κουταλιά μέλι διαλυμένο σε 1/2 κουταλιά νερό.
ΠΗΓΗ: http://www.hungry.gr
Υλικά
* Για το φύλλο:
o 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
o 1/2 φλιτζάνι λάδι
o 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
o 2 κουταλιές ξύδι (ή τσίπουρο, ρακή κλπ)
* Για την γέμιση:
o 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
o 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ιδιαίτερα το πράσινο)
o 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (ή 1 μικρή)
o 1 ντομάτα (ή 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια)
o 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (τα πιο χοντρά κομμάτια τα ψιλοκόβουμε)
o 1 φλιτζάνι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
o 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
o 1 κουταλιά σουσάμι
o 1 κουταλιά σόγια σώς
o 2-3 κουταλιές σιμιγδάλι (ή κουάκερ)
o Αλάτι
o Πιπέρι
o Κύμινο
o Μοσχοκάρυδο
o Λίγο κόκκινο πιπέρι
o Λίγο λάδι
o Προαιρετικά: 2 κουταλιές μαύρη σταφίδα και περισσότερο λάδι
Ετοιμασία
1. Ξεκινάμε από την παρασκευή ζύμης για φύλλο που θα μείνει να "ξεκουραστεί" πάνω από μισή ώρα.
2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για νερό το ζουμί από τα μανιτάρια. Επίσης μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη από την προηγούμενη και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σε ζελατίνα ή poly-bag.
3. Οταν θα έλθει ή ώρα, χωρίσουμε την ζύμη σε 4 άνισα κομμάτια 2 μεγάλα 2 μικρά για να ανοίξουμε το φύλλο.
4. Κόβουμε στη συνέχεια, τα κρεμμύδια σε φετάκια και τεμαχίζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
5. Σε τεφάλ σκεύος (σωτέζα, κατσαρόλα, βαθύ τηγάνι) ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και ρίχνουμε το κύμινο, το σουσάμι, τη ζάχαρη, τη σόγια-σώς και γυρίζουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
6. Προσθέτουμε την πιπεριά τη ντομάτα και τελευταία τα μανιτάρια.
7. Πασπαλίζουμε με μια πρέζα μοσχοκάρυδο, με το σιμιγδάλι και αλατοπιπερώνουμε.
8. Τελευταία προσθέτουμε τον ανηθομαϊντανό και -προαιρετικά- τις σταφίδες.
9. Ανοίγουμε φύλλο χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι (ή corn flower). (Το κάτω-κάτω φύλλο πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο από το καλά λαδωμένο ταψί, ώστε γυρίζοντάς το να διπλωθεί σε κόθρο).
10. Λαδώνουμε το φύλλο με πινέλο και ανοίγουμε ένα μικρότερο και το στρώνουμε πάνω από αυτό.
11. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ισομερώς.
12. Ανοίγουμε στη συνέχεια δύο ακόμη φύλλα και γυρίζουμε τέλος το κάτω, όπως είπαμε σε κόθρο.
13. Χτυπάμε αρκετό λάδι (όσο δε βάλαμε μέσα στη γέμιση)με λίγο από το υγρό της κονσέρβας και 2 σταγόνες σόγια –σώς ώστε να γαλακτοποιηθούν, (έως ¾ από το φλιτζάνι όλα μαζί) και το αδειάζουμε πάνω στο τελευταίο φύλλο.
14. Χαράσσουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 150 βαθμ. έως ότου ροδίσει το φύλλο (περίπου για ¾ της ώρας).
16. Προαιρετικά, αν θέλουμε, αλείφουμε τη ζεστή επιφάνεια της πίττας όπως θα βγει από το φούρνο με 1
κουταλιά μέλι διαλυμένο σε 1/2 κουταλιά νερό.
ΠΗΓΗ: http://www.hungry.gr
- maralin
- Βασικός Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 105
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 25, 2008 5:00 am
- Τοποθεσία: Μαρίνα@Πατρα
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Πρασόρυζο
Υλικά
* 1 κιλά πράσα κομμένα σε χοντρές φέτες
* 2 κρεμμύδια
* 2 πιπεριές
* 1/2 κούπα ρύζι
* 3 ώριμες ντομάτες
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 φύλλα δάφνης
* Λεμόνι
* 1 κούπα περίπου λάδι
* Αλάτι
* Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα πράσα για 5-10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
4. Προσθέτουμε τα πράσα, την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχάρια και λίγο νερό ζεστό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό) μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
5. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στο φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα πράσα.
Υλικά
* 1 κιλά πράσα κομμένα σε χοντρές φέτες
* 2 κρεμμύδια
* 2 πιπεριές
* 1/2 κούπα ρύζι
* 3 ώριμες ντομάτες
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 φύλλα δάφνης
* Λεμόνι
* 1 κούπα περίπου λάδι
* Αλάτι
* Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα πράσα για 5-10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
4. Προσθέτουμε τα πράσα, την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχάρια και λίγο νερό ζεστό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό) μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
5. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στο φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα πράσα.