Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6135
Εγγραφή: Τετ Οκτ 04, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Αθηνα

Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Ο ανθρωπος που συνειδητα πιστευει και εμπιστευεται τον Χριστο στην ζωη του ειναι ενας συνειδητος Χριστιανος.Ο ανθρωπος αυτος εχει μια απολυτα καινουργια ζωη.Ο Χριστος τα κανει ολα καινουργια(Β' Κορινθ 5,17).Ο Θεανθρωπος μεταφερει τον ανθρωπο σ'αυτον απο την παλαια ζωη της αμαρτιας,σε μια καινουργια ζωη νικης και ελευθεριας.

Οποιος δεν εχει δοκιμασει αυτην την εμπειρια,δεν μπορει να καταλαβει τι σημαινει να γινεις καινουργιος ανθρωπος μεσα σε μια στιγμη.Η πειρα του Ζακχαιου,της Μαγδαληνης,του Ασωτου και του Τελωνη ειναι αγνωστη σ'αυτον.

Η καινουργια αυτη ζωη προσφερεται απο τον Θεο δωρεαν,χαρη στον σταυρικο θανατο του Χριστου.Ο αειμνηστος καθηγητης Παναγιωτης Τρεμπελας τονιζε στους φοιτητες της Θεολογιας τη μεγαλη αναγκη,ωστε το κεντρικο μηνυμα στα κηρυγματα τους να ειναι το απολυτρωτικο εργο του Ιησου Χριστου στο σταυρο.

Η νεα ζωη που χαριζει ο Κυριος ειναι μια ζωντανη και δυναμικη εμπειρια του Αγιου Πνευματος.Καθε μερα ο αναγεννημενος Χριστιανος νιωθει το Αγιο Πνευμα μεσα του.Ο Παρακλητος τον γεμιζει καθε μερα με ειρηνη και χαρα.Η ζωη του με τον Κυριο ειναι ζωη εσωτερικου πλουτου και πνευματικου βαθους.Αυτο συμβαινει,γιατι το Αγιο Πνευμα κυριαρχει στην ζωη του.

Η νεα ζωη που βαζει ο Θεος στον μετανοημενο ανθρωπο,ειναι επισης και μια χαρισματικη ζωη.Οπου το Αγιο Πνευμα <<σκηνωνει>>,εκει χορηγει χαρισματα,δωρα πνευματικα,που δινουν στον συνειδητο Χριστιανο την ικανοτητα να κανει πραξεις Θειες,θαυμαστες και θαυματουργικες.

Ετσι,το Αγιο Πνευμα που κανει καινουργιο τον ανθρωπο,δεν ειναι μονο <<Φως και ζωη και ζωσα πηγη νοερα>>.Ειναι επισης <<Θεος και θεοποιουν και διαιρουν χαρισματα>>.Ολα αυτα τα διαιρει το Αγιο Πνευμα,δινοντας σε καθε πιστο τα χαρισματα εκεινα που ειναι τα καταλληλα γι'αυτον και για το καλο της Εκκλησιας.

Ο πατερας της Εκκλησιας Ειρηναιος που εζησε το 140-203 μ.Χ σε ενα απο τα 5 βιβλια <<Εναντιον αιρεσεων>> γραφει
<<Μερικοι πιστοι εχουν ελευθερωσει ανθρωπους απο δαιμονια.Πολυ συχνα αυτοι που ελευθερωνονται απο τα κακα πνευματα ενωνονται με την Εκκλησια.Αλλοι εχουν το χαρισμα του λογου της γνωσης για πραγματα που αφορουν το μελλον.Αλλοι θεραπευουν τους ασθενεις βαζοντας τα χερια τους πανω τους και κανοντας τους τελειως υγιεις.Ακομα και νεκροι εχουν αναστηθει και ζουνε μεταξυ μας για πολλα χρονια.Τι να πει καποιος περισσοτερο.Δεν ειναι δυνατον να αριθμησουμε τα χαρισματα της Εκκλησιας που βρισκονται σε ολον το κοσμο και που δοθηκαν απο τον Θεο στο ονομα του Ιησου Χριστου>>.

Τα χαρισματα του Αγιου Πνευματος,που τα εφερε η Πεντηκοστη,ηταν,ειναι και θα ειναι οι τρανταχτες αποδειξεις της δυναμης του Θεου.Οταν ομολογει καποιος οτι ο Κυριος τον εκανε εναν καινουργιο ανθρωπο,οφειλει επισης να ομολογησει με τη ζωη του και τα εργα του το χαρισμα η τα χαρισματα που ο Κυριος του εδωσε χωρις επαρση αλλα με ταπεινοτητα ψυχης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”