Πως ενισχύεις την πίστη σου?

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

maria78
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 21, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από maria78 »

Προσωπικά πολλές φορές έχει ενισχύσει την πίστη μου ένα εμπνευσμένο κήρυγμα στην Εκκλησία,στο ραδιόφωνο ή αλλού.Ακόμη, η θέρμη της πίστης των άλλων ή ακόμη και η συζήτηση για τέτοια θέματα ενισχύει και την δική μου.Και φυσικά όλα αυτά που είπαν οι προηγούμενοι.
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τετ Απρ 13, 2005 5:00 am

Δημοσίευση από michail »

helen έγραψε:Νομίζω το πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή μας στα μυστήρια με κυριότερα την εξομολόγηση-επικοινωνία με πνευματικό και την συχνή Θ. Κοινωνία, βέβαια και η προσευχή, η μελέτη πολύ είναι σημαντικά αλλά χρειάζονται τα μυστήρια για να δυναμώσουν και αυτά.
Εν συντομία σάς παρουσίασα πρόσφατο ένγραφο μού πρός τόν ΣτΠ,αποκαλύπτοντας σάς τόν πραγματικό "Συνήγορο" τού κάθε αδίκως διωκομένου.Μέ πίστη καί προσευχές ο Δημιουργός μάς οπλίζη ωσάν "αστακούς" έναντι σέ κάθε μορφής κατατρεγμόν καί αδικίαν.Σαφώς χρειαζόμαστε καί πνευματικό καί τά μυστήρια τής Εκκλησίας μάς,τής οποίας οί Αγιες γραφές αναφέρουν αληθινές καταστασείς πού θα αντικρύσουν τά μάτια μας είς τό μέλλον, όπως πχ την επικείμενη κρίση τής ψυχής μάς ενώπιον Τού Δημιουργού μάς,ό Οποίος καί δέν πλανάτε από απατεώνες όπως οί ταλαίπωροι δικαστές μάς καί θά μάς κρίνη δικαίως.Να είσθε καλά.Ο Θέος νά βάλη τό χέρι Τού καί νά μάς βοηθήσει.
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1768
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 27, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από 123 »

Εξαρτάται από το που βρίσκεται πνευματικά ο καθένας.

Εγώ ενισχύω την Πίστη μου μελετώντας την Καινή Διαθήκη (κι όχι διαβάζοντας αυτήν) και στη συνέχεια να λύνω τις απορίες μου συζητώντας γι αυτές με άτομα της Ορθοδοξίας (και φυσικά με τον Πνευματικό μου)
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1347
Εγγραφή: Σάβ Απρ 08, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Τι δεν είναι η πίστη:
- Δεν είναι φιλοσοφία.
- δεν είναι γνώση
- δεν είναι λογική

Η φιλοσοφία, η γνώση κι η λογική οδηγούν στην αναζήτηση του Θεού, αλλά η πίστη είναι πάνω απ΄τη γνώση, την φιλοσοφία και τη λογική.

Η αληθινή πίστη είναι αρετή που μόνο κατά χάριν μπορούμε ν΄αποκτήσουμε. Για να την αποκτήσουμε λοιπόν χρειάζεται σκληρός πνευματικός αγώνας.

Πνευματικός αγώνας σημαίνει
- Μετάνοια
- Συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας
- Πνευματική μελέτη και
- πολλή - πολλή προσευχή

"Κύριε βοήθα με στην απιστία μου. Βοήθησέ με να σε γνωρίσω. Να νοιώσω τη θέρμη της αγάπης Σου. Καθάρισέ με απ΄ τις αμαρτίες και τα πάθη μου. Μάθε μου τα λόγια για να Σου μιλώ...."

Όταν κρυώνει η καρδιά μας και νοιώθουμε ν΄αμφιβάλλουμε για την πίστη μας και να ποθούμε τα του κόσμου, τότε μας πλησιάζει το φοβερό πάθος, που λέγεται ακηδία. Δηλαδή πνευματική τεμπελιά. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια προσευχή και βοήθεια απ΄τον πνευματικό μας οδηγό, για ν' αποτινάξουμε αυτή την παγίδα του διαβόλου.
pilios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 13, 2005 6:00 am

Δημοσίευση από pilios »

Κατά την γνώμη μου η πίστη ενισχύεται με την προσευχή, και την ανάγνωση βίων αγίων
Αλλά πάντα μέσα από τα μυστήρια της εκκλησίας και περισσότερο μέσα από την διαρκεί και αληθινή εξομολόγηση και την μετάνοια. Και συνεχώς ο αγώνας μας θα πρέπει να γίνεται εντονότερος ώστε να διορθώνουμε τα λάθη μας. Να μην ξαναγυρίζουμε στα ιδία αμαρτήματα και να εργαζόμαστε με επιμέλεια τις εντολές του θεού. Δυστυχώς για μας ο αγώνας αυτός είναι επίπονος και οδυνηρός και οπωσδήποτε δεν είναι εύκολος. ¨όλοι μας θέλουμε άμεσα αποτελέσματα ίσως γιατί είμαστε άνθρωποι των αυτοματισμών και ζητάμε να αλλάξουν όλα αμέσως. Πάμε στον πνευματικό και νομίζουμε πως αυτός έχει το μαγικό ραβδάκι που θα μας βοηθήσει αυτόματα να ξαναβρούμε την πιστή μας. Αλλά δεν γίνεται έτσι εάν δεν έχουμε υπομονή και γνήσια μετάνοια και δεν κάνουμε καθημερινό αγώνα με προσευχή εκκλησιασμό εξομολόγηση συχνή θ. Κοινωνία και με αλλαγή του τρόπου ζωής μας γενικότερα, η πιστή μας αντί να ενισχύεται και να δυναμώνει πέφτει σε ακηδία και αυτό μας οδηγεί στην αποδυνάμωση της πίστης μας.



Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΟΤΕ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”