"Ρόλο Μεγάλου Αδελφού θέλει να παίξει η Google"

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 871
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 28, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

"Ρόλο Μεγάλου Αδελφού θέλει να παίξει η Google"

Δημοσίευση από filtor »

Ρόλο Μεγάλου Αδελφού θέλει να παίξει η Google
H εταιρεία Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη και αναλυτικότερη βάση προσωπικών δεδομένων στον κόσμο, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων. Ακόμη και αν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας ώστε να αποθηκεύονται πληροφορίες για το πρόσωπό σας οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά, ας πούμε καταναλωτικών αγαθών ή για διαφημιστικούς σκοπούς, αναλογιστείτε το ενδεχόμενο να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές κάποια διωκτική υπηρεσία ή ένας εργοδότης σας.

Η Google είναι σήμερα η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του Ιντερνετ, με αξία περίπου 148 δισ. δολαρίων, και δηλώνει ότι οι πληροφορίες που συλλέγει θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των πελατών - χρηστών της. Ο κ. Ερικ Σμιντ, εκτελεστικός διευθυντής της Google, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι «στόχος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους χρήστες μας να κάνουν ερωτήσεις όπως: τι να κάνω αύριο ή τι επάγγελμα να διαλέξω;». Αν σε κάποιους αρέσει αυτή η προοπτική, δηλαδή ένα πρόγραμμα να τους προτείνει πώς να ζήσουν, σε πολλούς άλλους θυμίζει Μεγάλο Αδελφό του κυβερνοχώρου. Οπως γράφει στη χθεσινή της έκδοση η βρετανική εφημερίδα Independent, ο κ. Σμιντ δήλωσε ότι προς το παρόν η εταιρεία διαθέτει λίγες πληροφορίες, αλλά βελτιώνει τον αλγόριθμο (πρόγραμμα) που τις επεξεργάζεται.

Σύμφωνα με τον Independent, η ευρωπαϊκή αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων έχει αποστείλει επιστολή στην Google, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική διατήρησης πληροφοριών της εταιρείας. Η Google έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα για δύο χρόνια. Ο κ. Πίτερ Φλάισερ, σύμβουλος επί θεμάτων προσωπικών δεδομένων της Google, διευκρινίζει ότι θα συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα μονάχα χρηστών υπηρεσιών όπως το iGoogle, όπου ο χρήστης επιτρέπει με τη θέληση του στην εταιρεία να συλλέγει το ιστορικό των αναζητήσεών του στο Ιντερνετ. «Πρόκειται για έρευνες (στο Ιντερνετ) που γίνονται με προσωπικά κριτήρια του χρήστη... αν ο χρήστης δεν επιθυμεί να αποθηκεύουμε τα δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Πάντως, ειδικοί στην προστασία προσωπικών δεδομένων επισημαίνουν στον Independent ότι και αν η Google δεν έχει κακό σκοπό, οι διωκτικές αρχές υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά…

Αν σας ανησυχεί η τακτική της Google θα πρέπει να αποφεύγετε να δημιουργείτε προσωπικούς λογαριασμούς σε υπηρεσίες όπως το Gmail και το iGoogle ή τέλος πάντων να αναζητάτε πληροφορίες χωρίς να έχετε κάνει sign in. Επίσης, να μην επιτρέπετε σε cookies να εγκαθίστανται στον σκληρό δίσκο και να διαγράφετε συχνά το ιστορικό της περιήγησής σας στο Ιντερνετ.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 871
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 28, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Η Google συλλέκτης προσωπικών δεδομένων
Για ηλεκτρονικό Μεγάλο Αδελφό μιλάνε ακτιβιστές – «Εθελοντικά» λέει η εταιρεία

Ανησυχία προκαλεί η πρόθεση της εταιρείας Google να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βάση προσωπικών δεδομένων, με στόχο να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα χρηστών της όπως «τι να κάνω αύριο». Η Google δηλώνει ότι συλλέγει μόνο τα στοιχεία όσων χρηστών τής τα προσφέρουν εθελοντικά και ότι θα τα αποθηκεύει μόνο για δύο χρόνια. Ωστόσο, ειδικοί στην προστασία προσωπικών δεδομένων εκτιμούν ότι τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να κατασχεθούν από διωκτικές αρχές και ακτιβιστές κάνουν λόγο για ηλεκτρονικό Μεγάλο Αδελφό.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από lovethink »

Aν αναλογισθείς όμως πως με αυτό το τρόπο θα πιαστούν κυκλώματα παιδεραστίας ναρκωτικών εγκλημάτων ηλεκτρονικής αυτοκτονίας ή ότι άλλο είναι κάτι που πρέπει να γίνει
Το ίντερνετ δεν είναι ούτε ανώνυμο ούτε ελεύθερο
Πήγαινε εδώ www.whatismyip.com
θα σου δείξει ποιά είναι η ip σου
Δηλαδή ο μοναδικός αριθμός σου της σύνδεσής σου
;)
Καλή Σαρακοστή
deppy28
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: Δευ Ιαν 22, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

..............

Δημοσίευση από deppy28 »

..Ντροπη και αίσχος στην Νέα Εποχή,που θελει να μας φακελώσει όλους,που θα μας οδηγήσει στο ηλεκτρονικο φακέλωμα..κτ.λ.

Σχετικα με το google,πάλι ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ>>>>

Μα αν είναι δυνατον να είμαστε φακελωμενοι???Τι πραγματα ειναι αυτα??
Που είναι η Δημοκρατια...?Πού τα ήθη,πού τα έθιμα,πού η ηθική..???

Λοιπόν,αυτο με το google,είναι καλη ευκαιρια,--ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ---??????....ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ....και να πειτε και 2 λογάκια γαι το τι θελετε απο την ριμαδα την ζωή,τούτη που ζούμε...πείτε και κανένα ποιηματάκι...ντε..
............................................................................................................Μετα,ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΓΑΜΠΡΟΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΤΕΠΥ....

Αντε,πια,εσεις, μου την λετε,κι ε΄γω δουλεύω για σας,στο τζαμπα....
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Re: ..............

Δημοσίευση από lovethink »

deppy28 έγραψε:..ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ....,....
Εικόνα
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”