Πρώτη φορά στο Άγιο Όρος

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
vagelis

Πρώτη φορά στο Άγιο Όρος

Δημοσίευση από vagelis »

Χρόνια έχω την επιθυμία να επισκεφθώ το άγιο όρος.
Φέτος τον Οκτώβριο σκοπεύω να το κάνω πράξη.
Θα ήθελα εάν είναι δυνατόν κάποιες χρήσιμες συμβουλές
1)για τις διαδικασίες που πρέπει να κάνω από πριν
2)τι πράγματα να πάρω μαζί μου,
3)καθώς και κάποιες προτάσεις - πρόγραμμα για μια επίσκεψη 3-4 ημερών

Ευχαριστώ
ILIASV

Re: Πρώτη φορά στο Άγιο Όρος

Δημοσίευση από ILIASV »

vagelis έγραψε:Χρόνια έχω την επιθυμία να επισκεφθώ το άγιο όρος.
Φέτος τον Οκτώβριο σκοπεύω να το κάνω πράξη.
Θα ήθελα εάν είναι δυνατόν κάποιες χρήσιμες συμβουλές
1)για τις διαδικασίες που πρέπει να κάνω από πριν
2)τι πράγματα να πάρω μαζί μου,
3)καθώς και κάποιες προτάσεις - πρόγραμμα για μια επίσκεψη 3-4 ημερών

Ευχαριστώ
ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ. ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ

1]. ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
Α]. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2310252575 ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΟ 120 ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟ. ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩΣ ΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ.ΤΟ ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΥΡΕΥΣΕΙΣ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Β]. ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙΣ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΩΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Γ] Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΠΟΛΗ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 8:30 ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ 9:45. ΑΡΑ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΥΡΑΝΟΠΟΛΗ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ. ΒΕΒΑΙΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟ ΣΟΥ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ 9:45.

2]. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ. ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΜΠΟΤΑΚΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ.

3]. ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΝΑ ΠΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟ: ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΗ Ή ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ, ΑΝ ΘΕΣ ΜΟΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ, ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ Ή ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΟΝΕΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑ Ή ΧΩΡΙΣ, ΜΟΝΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, Ή ΜΟΝΕΣ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΓΕΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ. ΑΑΥΤΟ ΕΣΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ. ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ EMAIL ΣΤΟ iliasvou1978@yahoo.gr ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ. Π.Χ. ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ Κ.Τ.Λ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΙΘΕΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ.
ΟΤΙ ΘΕΣ ΣΤΟ ΕΜΑΙΛ ΜΟΥ
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

αγαπητέ φίλε θα ήθελα και εγώ να σε καθοδηγήσω για την πρώτη σου επίσκεψη στο άγιο όρος και να σταθώ κυρίως στην τρίτη ερώτηση σου.βέβαια για τα 2 πρώτα ερωτήματα σου να ξέρεις οτι αν πάρεις σήμερα στο 2310252575 θα σου δώσουν ημερομηνία για τις 10 νοέμβρη και ύστερα.όσο για τα πράγματα σου,πάρε όσο το δυνατο λιγότερα.δεν χρειάζεται να πάρεις σεντόνια, πετσέτες,παντόφλες γιατί στα παρέχουν τα μοναστήρια.
η πρόταση μου είναι να ξεκινήσεις το πρόγρμμα σου χαλαρά χωρίς υπερβολες και έντονες επιθυμίες να τα δεις όλα με την πρώτη.φτάσε στη δάφνη πήγαινε στις καρυές, περπάτα εκεί γύρω, προσκύνησε το Αξιον Εστί, πήγαινε στη σκήτη Αγίου Ανδρέα και διανυκτέρευσε αν μπορείς στην ΙΜ Κουτλουμουσίου που είναι κοντά ή περπάτα μέχρι την ΙΜ Ιβήρων. Την άλλη μέρα πάρε στις 10.30 το λεωφορείο απο τις καρυές για την δάφνη και μετά πάρε το πλοιαράκι για να επισκεφτείς και να μείνεις στην ΙΜ Ξενοφώτος.Εκεί κοντά είναι και ΙΜ Δοχειαρέιου. Απόλαυσε το τοπίο και την άλλη μέρα βγες έξω στην ουρανούπολη
αν πας με θετικά συναισθήματα είναι σίγουρο οτι θα ευχαριστηθείς το προσκύνημα και θα επιθυμείς πολυ σύντομα να ξαναεπισκεφτείς το αγιο όρος
καλό προσκύνημα μιχάλης
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΩ, ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΝΩ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ, ΜΕΤΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ. ΛΙΓΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ. 1] ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΕΚΕΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Α] 1Η ΜΕΡΑ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙ, 2Η ΜΕΡΑ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΣΑΙ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΦΙΛΟΘΕΟΥ, 3Η ΜΕΡΑ ΙΒΗΡΩΝ, 4Η ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ. Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ 1Η ΜΕΡΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ, 2Η ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ, 3Η ΙΒΗΡΩΝ, 4Η ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙ.
2] ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Α] 1Η ΜΕΡΑ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, 2Η ΜΕΡΑ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, 3Η ΜΕΡΑ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Β] 1Η ΜΕΡΑ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ, 2Η ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, 3Η ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ:
1. ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΑΡΣΑΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΩΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΣΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΤΕΣ; ΕΝΝΟΩ, Η ΑΝΗΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΚΤΛ.

2. ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ Κ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

ΚΑΙ 3. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ, ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΟΝΗ, ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΤΛ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

οι διαδρομές που ρωτάς θεωρούνται σχετικά εύκολες.Διαρκούν περίπου 45 λεπτά η καθεμία.Οι διαδρομές είναι βατές από τους δασικούς δρόμους και η ανηφόρα υποφερτή όταν δεν έχει ζέστη.Στην ΙΜ Κωνσταμονίτου έχω μείνει πολλές φορές.Είναι πολύ ήσυχο μοναστήρι χωρίς πολλούς επισκέπτες και δίχως πρόβλημα διαμονής πάνω από μια μέρα. Βεβαια ένα τηλέφωνο στη μονή πριν από την άφιξη σου δεν θα ήταν ασχημη ιδέα (23770-23228). Στην ΙΜ Ζωγράφου έχω πάει αλλά δεν διανυκτέρευσα.Το θεωρώ πολύ έρημο.Συνήθως διαμένουν ελάχιστοι αλλοδαποί επισκέπτες.Το τηλέφωνο της μονής είναι 23770-23247
καλό προσκύνημα, μιχάλης
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Καταρχάς συγχαρητήρια για το χρήσιμο και κατατόπιστο site
Θα μπω για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος στις 23/11 και θα ήθελα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες
Εάν υπάρχουν παρκινγκ στην Ουρανουπολη για να αφήσεις το αυτοκίνητο με ασφάλεια και πόσο είναι το κόστος?
Όπως διάβασα σε προηγούμενο post και προτείνεται έχω επιλέξει την διαδρομή
ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙ, 2Η ΜΕΡΑ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ 3Η ΜΕΡΑ ΙΒΗΡΩΝ
Εάν υπάρχει κάποιο λεωφορείο για αυτές τις διαδρομές ?

Από ΙΒΗΡΩΝ για να επιστρέψω Καρυές υπάρχει λεωφορείο για να προλάβω το καράβι για Ουρανουπολη ?

Ευχαριστώ εκ των πρότερων
g_aggelos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1474
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 24, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Άγγελος @ Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από g_aggelos »

Με το καλό να πάς φίλε μου....

Στην Ουρανούπολη έχει δύο μεγάλα parking. Ένα οργανωμένο (ο Θεός να το κάνει οργανωμένο), στο οποίο πληρώνεις αλλά μάλλον δεν στο προσέχουνε, και ένα ελεύθερο, έξω από τα Γραφεία των Προσκυνητών, εκεί που θα πάρεις και το Διαμονητήριο. Για ασφάλεια δεν μπορώ να σου μιλήσω για κανένα από τα δύο, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν και πολλά κρούσματα κλοπής. Εκτός βέβαια αν αφήσεις εκτεθημένα ραδιοκ/φωνα, τσάντες κ.λ.π.

Από την Δάφνη φεύγουν δύο λεωφορεία για Καρυές, και μόλις φτάσεις Καρυές υπάρχουν τα Ταξί που σε πάνε στα Διάφορα Μοναστήρια. Χωράνε στα ταξί περίπου 15 άτομα.
Από Καρακάλου στην Ιβήρων μπορείς να πας και με τα πόδια, είναι περίπου 45 λεπτά αλλά κατηφόρα. (Μια και θα βρίσκεσαι Καρακάλου, πολύ κοντά είναι και η Φιλοθέου που μπορείς να επισκεφτθείς και να προσκυνήσεις την Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Είναι περίπου 10-15 λεπτά με τα πόδια, στον δρόμο για την Ιβήρων με μια μικρή παράκαμψη)...
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

για να απαντησω στην τρίτη ερώτηση σου δεν υπάρχει λεωφορείο ιβήρων-καρυές παρά μόνο ταξί (23770-23266) που πρέπει να καλέσεις τηελεφωνικά.πάντως αξίζει και η πεζοπορική δαδρομή ιβήρων-καρυές από το μονοπάτι (ελαφρώς ανηφορικό) με διάρκεια διαδρομής μιάμιση ώρα
καλό προσκύνημα, μιχάλης
vagelis
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 13, 2005 5:00 am

Δημοσίευση από vagelis »

Θα επισκεφθώ το Αγιο Ορος την μεγάλη εβδομάδα και σκέφτομαι να ακολουθήσω την διαδρομή Άγιου Παύλου, Αγια Άννα, και Μονή Κουτλουμουσίου
Θα σας παρακαλούσα με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ όσοι γνωρίζετε να μου συστήνατε κάποιον γέροντα με τον οποίο θα μπορούσαμε να μιλήσω
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”