Ερώτημα για το 2ο γάμο!

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 250
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 01, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ

Ερώτημα για το 2ο γάμο!

Δημοσίευση από gol »

ΠΑΙΔΙΑ SOS ! ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΣΗ 2 ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΤΛ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΣΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕ ΚΑΤΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΓΙΝΑ "ΦΙΟΓΚΟΣ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ ΕΧΩ ΛΥΠΗΘΕΙ!!!!!ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ! :cry: :cry: :cry:
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

μονο 15 χρόνια? κανονικά έπρεπε να σας αποκεφαλίσουν δημοσιως στο Σύνταγμα.... :lol: :lol: :lol: :lol:

η μαλλον να σας καψουν στην πυρά διότι το πυρ έχει και εξαγνιστικό χαρακτήρα... :P :P :P :P :P

όπως κατάλαβες το μόνο που σας σώζει τώρα είναι να χωρίσετε και να παει ο μεν συζυγος σου στην έρημο της Νιτρίας να κλάψει την τεραστια αμαρτία του,συ δε στην ερημο Καλαχαρι ώστε να μην υπάρχει πιθανοτητα ότι θα συναντηθειτε εκ νέου....

φυσικά αστειευομαι...ακουστε τον πνευματικο σας και όχι τις γνωμες καποιου τυχαιου που δεν εχει καμμιά ποιμαντικη ευθύνη.
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
Xpnstos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 276
Εγγραφή: Τετ Ιαν 24, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από Xpnstos »

Γιατί πελάγωσες; Αφού ο πνευματικός του δεν του είπε τίποτα εσείς γιατί στεναχωριέστε;
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1086
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 17, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από Evi_J »

Μα λογικά αφού δεν το ήξερες είσαι αθώα!
Όμως να ρωτήσεις τον πνευματικό σου και για το τι θα κάνεις από δω και πέρα αλλά και για το παρελθόν.
Merkourios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από Merkourios »



Αγαπητοί φίλοι εδώ τό θέμα μέ τόν β΄ γάμο είναι πολύ μπλεγμένο.

Νομίζω ότι κάποια πνευματικά θέματα σήμερα τά παίρνουμε λίγο ξώφαλτσα καί σύμφωνα μέ τό βάθος καθίζησης τής εποχής μας αλλά καί τής προτέρας αγνοίας μας πού ενδεχομένως παλαιότερα είχαμε.

Εξηγούμαι καλύτερα:

Εάν πάρουμε τό θέμα σύμφωνα μέ τά λόγια τού ίδιου τού Χριστού πού λέει:

" Εγώ δέ λέγω υμίν ότι, ός ( εκείνος) άν απολύση τήν γυναίκα αυτού παρεκτός λόγου πορνείας, ποιείν αυτή μοιχάσθαι, καί ός εάν απολελυμένην παντρευτεί, μοιχάται" ( Ματθ. ε΄32 ),

τότε νομίζω ότι τά πράγματα είναι δύσκολα, γιατί αναφέρει σαφώς ότι ή παντρειά μέ άνθρωπο ευρισκόμενο σε χωρισμό χτυπάει καμπανάκι σέ δυό επίπεδα.

Πρώτον, ότι τό αθώο μέλος πχ. τήν γυναίκα πού τήν διώχνει ό άνδρας της (γιατί έχει άλλη...), στερείται τής συζυγίας καί εμμέσως ωθείται κι΄ αυτή σέ σύναψη άλλων σχέσεων ( άν δέν έχει φόβο Θεού), οπότε πάει κι΄ αυτή γιά μοιχεία (ποιείν αυτή μοιχάσθαι),

καί δεύτερον,

ότι εκείνος πού θά παντρευτεί χωρισμένη ( ή, εκείνη πού θά παντρευτεί χωρισμένο ) καί πού δέν έχει χωρίσει γιά διαπιστωμένους λόγους ηθικής αλλά γιατί τού γιάλισε κάποια άλλη, ή γιατί δέν είχε υπομονή, ή, ή...) τότε τό μέλος αυτό πού παρ΄ όλη τήν αδικία του ξαναπαντρεύεται, βρίσκεται σε μία διαρκή μοιχεία.

Γι΄ αυτό, άν θυμάστε καλά καί ό ποινικός κώδικας πού είχαμε πρίν τό 1981 άν θυμάμαι καλά, δέν επέτρεπε στόν μοιχό νά παντρευτεί τήν μοιχαλίδα ποτέ.

Όταν έγινε τό συναινετικό διαζύγιο μέ τήν επιτροπή Γαζή "περί αλλαγής οικογενειακού δικαίου" τότε επετράπη αυτό, αλλά χριστιανικώς είναι ανεπίτρεπτο.

Τώρα, τό τί συμβαίνει σήμερα είναι άλλη ιστορία...

Γι΄ αυτό λέμε ( χριστιανικώς):

"Χωρισμένος; - χωρισμένη; ", ΝΑΙ, αλλά γιατί χώρισαν;

Ποιά ή αιτία; Πορνεία ή κάτι άλλο;

Αυτό πρέπει πάντα νά εξακριβώνεται όταν πάμε γιά γάμο μέ πρόσωπο χωρισμένο, καί νά διασταυρώνεται αυτή ή εξακρίβωση καί νά μή αρκούμεθε "τί λέει ό γαμπρός καί τί ή νύφη "


Συγχωρείστε με αδελφοί καί αδελφές, ό λόγος τού Χριστού αυτός είναι, (βαρύς πιθανόν γιά εμάς ) αλλά δυστυχώς δέν αλλάζει.

Τά υπόλοιπα είναι θέματα προσωπικής μετανοίας τού καθ΄ ενός μας, καί τό επιτραχήλιο ενός έμπειρου καί Χριστιανού παπά ( όχι αυτού πού λέει " δέν πειράζει εκείνο, δέν πειράζει τό άλλο, έτσι κάνουν όλοι σήμερα..."), άς έχει τόν λόγο...
















Merkourios
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από paroikos »

Misha έγραψε:μονο 15 χρόνια? κανονικά έπρεπε να σας αποκεφαλίσουν δημοσιως στο Σύνταγμα.... :lol: :lol: :lol: :lol:

η μαλλον να σας καψουν στην πυρά διότι το πυρ έχει και εξαγνιστικό χαρακτήρα... :P :P :P :P :P

όπως κατάλαβες το μόνο που σας σώζει τώρα είναι να χωρίσετε και να παει ο μεν συζυγος σου στην έρημο της Νιτρίας να κλάψει την τεραστια αμαρτία του,συ δε στην ερημο Καλαχαρι ώστε να μην υπάρχει πιθανοτητα ότι θα συναντηθειτε εκ νέου....

φυσικά αστειευομαι...ακουστε τον πνευματικο σας και όχι τις γνωμες καποιου τυχαιου που δεν εχει καμμιά ποιμαντικη ευθύνη.
Μιχαήλ αδελφέ! Μπορεί η ίσμπα μας και οι αδελφοί, να ακολουθούμε το τυπικόν τον αγ. Σάββα, αλλή μην τρομοκρατείς και τον κόσμο. Το τυπικό προβλέπει δι' ημάς μόνον αναχώρησιν κατά την Μ.Σαρακοστήν εις την Νιτρίαν. Οι υπόλοιποι έγγαμοι αδελφοί προββλέπεται να μετανοήσουν παρά τα ρείθρα του Ιορδάνου. Μελέτησε τους κανόνας προσεκτικότερα!!! :lol: :lol: :lol:
sakis_
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 201
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 02, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από sakis_ »

Δηλαδή αν ο σύντροφός σου σε απατήσει, χωρίσεις και ξαναπαντρευτείς λαμβάνεις επιτίμιο ακοινωνησίας επί 15 έτη; Υφίσταται διαφοροποίηση ανάλογα με την αιτία του διαζυγίου; Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζω να απαντήσει. :roll:
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από paroikos »

sakis_ έγραψε:Δηλαδή αν ο σύντροφός σου σε απατήσει, χωρίσεις και ξαναπαντρευτείς λαμβάνεις επιτίμιο ακοινωνησίας επί 15 έτη; Υφίσταται διαφοροποίηση ανάλογα με την αιτία του διαζυγίου; Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζω να απαντήσει. :roll:
Sakis, να πούμε κάτι γενικό καλύτερα. Οι ι. Κανόνες δεν είναι εντάλματα ανθρώπων, αλλά του Πνεύματος του Αγίου και τους σεβόμαστε. Δεν είναι μόνο το θέμα του δεύτερου γάμου, αλλά αν μελετήσει κάποιος τους ι. κανόνες, στη σημερινή εποχή, θα έπρεπε να κοινωνούμε 1 φορά στα 20 χρόνια. Όμως αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την θεραπεία μας, οι πνευματικοί, αυτοί και τους γνωρίζουν και τους διαχειρίζονται, λαμβάνοντας υπόψιν όχι μόνο τις σύγχρονες συνθήκες ζωής, αλλά και την προσωπικότητα του καθένα. Έτσι δεν υπάρχει λόγος στα θέματα αυτά, αυτός είναι ο λογισμός μου, να ψάχνουμε και πολύ, γιατί απλά κάνουμε αυτό ακριβώς που θα μας υποδείξει ο πνευματικός μας.
deppy28
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: Δευ Ιαν 22, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

..............

Δημοσίευση από deppy28 »

Καλό μήνα, με φώτιση και υγεία,! :) -Έχει ο Θεός---------------
Αγαπητή gol,μην στεναχωριέσαι.Αφού ο θεός σε αξίωσε να βρεις άντρα που να έξομολογείται,να μετέχει στην ακκλησία,αλλά ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ στο μυαλό,και ταιριάξατε,και τα βρήκατε,σημαίνει ότι έχεις μεγάλη ευλογία,και ο σύζυγος επίσης που σε βρήκε,γιατί φαίνεσαι ταπεινή γυναίκα!Το ότι είσαι ο 2 γάμος του,δείχνει πόσο αγαπάει τις γυναίκες,πόσο πιστεύει στο θεσμό του γάμου..είσαι πολύ τύχερή...
Συγχαρητήρια,ΚΑΛΟΣΤΕΡΙΩΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ...
Τα άλλα,που άκουσες ή διάβασες,περί 2 γάμου,...αν τα λάβεις υπόψη σου σοβαρά,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΊΝΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ...
Δεν νομίζω να θες να τους κρίνεις...
Ελεημοσύνες να κάνεις,σε εκκλησίες και άστεγους να δίνεις,να νηστεύεις,γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβαίνει εκει έξω...πυο θα μπορούσες να είσαι,και τι να τραβας...Καλη Σαρακοστή
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: Τετ Ιαν 17, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Μακεδονία

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Οι Κανόνες ορίζουν το ανώτατο εύρος στο οποίο μπορεί να κυμανθεί το επιτίμιο ενός πνευματικού αν ο τελευταίος ορίσει επιτίμιο. Δεν είναι απόλυτες ποινές. Αυτό για το ότι σήμερα με επιχειρήματα αυτού του στύλ έχει απαξιωθεί το Πηδάλιο, χαρακτηριζόμενο σαν κάτι "ανεφάρμοστο" και "σύμφωνα με αυτό όλοι είμαστε αφορισμένοι" κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Εσύ deppy απο που έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος Γάμος συνιστά βούληση του Θεού;

Ο Απόστολος Παύλος ομιλεί για Διγαμία, δηλαδή τέλεση Γάμου, στην περίπτωση χήρων γυναικών και με προτροπή να μένουν Άγαμες. Το Μυστήριο του Γάμου πλην θανάτου είναι ακατάλυτο. Πολύ δε περισσότερο αν λαμβάνεις άνδρα απο διαζύγιο. Θυμάμαι σαν χθες τον πνευματικό μου να μου λέει, πως η πλειοψηφία των διαζυγίων έχουν να κάνουν με μοιχεία, άσχετα αν δηλώνεται το διαζύγιο ως συναινετικό. Έστω και αν αυτό δεν είναι απόλυτο, είναι ενδεικτικό για κάποια πράγματα.

Απο πότε ο πνευματικός στην Εκκλησία είναι ο Κριτής και ο λόγος του είναι Torah; Η Κρίση γίνεται με βάσει τα Παραδεδομένα της Πίστεως και όχι με τις αντιλήψεις του παντοδυνάμου σήμερα πνευματικού. Ποιός πνευματικός και ποιός επίσκοπος έχει λάβει δικαιοδοσία ώστε να μπορεί να παρακάμψει το χωρίο που πολύ σωστά ο Merkourios παραθέτει:

" Εγώ δέ λέγω υμίν ότι, ός ( εκείνος) άν απολύση τήν γυναίκα αυτού παρεκτός λόγου πορνείας, ποιείν αυτή μοιχάσθαι, καί ός εάν απολελυμένην παντρευτεί, μοιχάται" ( Ματθ. ε΄32 ),".

Το Κανονικό διαζύγιο, δηλαδή απο μοιχεία και μόνο, σου δίνει την δυνατότητα εγκαταλείψεως της συζυγικής εστίας. Όχι την δυνατότητα να ξαναπαντρευτείς. Αυτό είναι μια διαφοροποίηση σε σχέση με την Π.Δ. όπου ο άνδρας αφού υποχρεώνονταν να δώσει χαρτί αποστασίου στην πρώην σύζυγο, μπορούσε μετά να ξαναπαντρευτεί όπως και η πρώην γυναίκα. Το γεγονός δε ότι η Εκκλησία στην περίπτωση που μετά απο διαζύγιο οι διαζευγμένοι τα ξαναβρούν δεν τελεί Γάμο αλλά Τάξη επανασυνδέσεως(πρβλ. και την περίπτωση της Άντζελας Δημητρίου στην οποία η Εκκλησία αρνήθηκε την τέλεση Γάμου με τον πρώην σύζυγό της), δηλώνει ένα και μόνο πράγμα: ότι θεωρεί τον πρώτο Γάμο πάντα εν ισχύει και με βάσει αυτό δεν ξαναπαντρεύει αλλά επανασυνδέει.

Δυστυχώς σήμερα, δίνεται η δυνατότητα ή μάλλον η ψευδαίσθηση, ότι μπορείς να κάνεις έως 4 Γάμους, απόρροια ανάλογων κοσμικών βυζαντινών διατάξεων, αυτοκρατορικών παραχωρήσεων και Παπικών ευλογιών. Τελούν επίσκοποι 2ους Γάμους και παρίστανται σε ανάλογα τραπέζιου Γάμου κατα παράβασει των Κανόνων, ενώ βγάζουν επικήδειους σε τεθνεώτες που αποδεδειγμένα μοίχευσαν και το δήλωναν με καμάρι.

Πραγματικά δεν θέλω να κάνω τον Κριτή κανενός. Ούτως ή άλλως, κανείς δεν με κατέστησε Κριτή αλλοτρίου. Ούτε να δημιουργήσω προβλήματα, γράφοντας άνετα απο την καρέκλα μου. Έχω έρθει πάντως αρκετές φορές αντιμέτωπος με ανάλογες περιπτώσεις. Η άποψή μου είναι αυτή.

Κόττης Κωνσταντίνος
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”