Τί είναι τελικά ο Παπισμός;

Συντονιστής: Συντονιστές

Τί είναι ο Παπισμός;

Αίρεση
22
100%
Σχίσμα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Εκκλησία
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Κράτος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Άλλο
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
 
Σύνολο ψήφων: 22

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1870
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 12, 2005 6:00 am
Επικοινωνία:

Τί είναι τελικά ο Παπισμός;

Δημοσίευση από Christos »

Έφθασε προ καιρού στα χέρια μας Υπόμνημα θεολόγου καθηγητού με το οποίο αναιρείται πλήρως η πεπλανημένη αντίληψη κάποιων υπευθύνων εκκλησιαστικών προσώπων ότι ο Παπισμός δεν είναι αίρεση αλλά απλό σχίσμα. Στο εμπεριστατωμένο Υπόμνημα αποδεικνύεται με πληθώρα παραθέσεων η βασική ορθόδοξη διδασκαλία ότι η παπική καινοτομία περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος «και εκ του Υιού» ( Filioque) είναι αιρετική και ότι ο Παπισμός, εξ αιτίας αυτής και τόσων άλλων κακοδοξιών, είναι αίρεση. Στο Υπόμνημα παρατίθενται στοιχεία από 35 Συνόδους (Οικουμενικές και Τοπικές) και κείμενα από 40 και πλέον Πατέρες της Εκκλησίας και θεολόγους, που αποδεικνύουν με ακρίβεια τη δογματική εκτροπή του Παπισμού.

Είναι όμως ανησυχητικό το γεγονός ότι εμφανίσθηκαν Ορθόδοξοι που αμφιβάλλουν για το ότι ο Παπισμός είναι πράγματι αίρεση. Φθάσαμε λοιπόν σε τέτοιο σημείο αμβλύνσεως της δογματικής συνειδήσεως και υποχωρήσεως στα τόσο καίρια, βασικά και ουσιώδη θέματα της πίστεως; Δεν τολμούμε ούτε καν να σκεφτούμε τις συνέπειες παρομοίων αντιλήψεων. Φοβούμεθα ότι, αν επικρατήσει ένα τέτοιο πνεύμα μεταξύ των πιστών, θα μας εγκαταλείψει η χάρις του Θεού και θα βρεθούμε προ θλιβερών γεγονότων.

Προ ολίγων μόλις ετών ακόμη και από πολύ επίσημα εκκλησιαστικά χείλη ετίθετο το ερώτημα: Μα είναι ο Παπισμός Εκκλησία; Τότε συζητούσαμε για το αν είναι Εκκλησία ο Παπισμός, και τώρα φθάσαμε ήδη στο σημείο να υποστηρίζουμε ότι δεν είναι αίρεση; Και αίρεση είναι, και Εκκλησία δεν μπορεί να είναι αυτό το, κατά τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, «αλλόκοτον τέρας». Κράτος, ναι, είναι. Κράτος με υπουργούς, με πρεσβευτές και τράπεζες. Είναι όμως ολοφάνερο ότι εδώ πλέον δεν έχουμε μόνον μία αίρεση. Έχουμε πλήρη διαστροφή του Ευαγγελίου!

Κάτι δεν πάει καλά στη θεολογική και εκκλησιαστική σκέψη πολλών σήμερα. Τα πράγματα όμως φωνάζουν από μόνα τους. Διότι, αν ο Παπισμός είναι απλό σχίσμα, τότε τι νόημα έχει ο θεολογικός διάλογος που από ετών διεξάγει η Ορθοδοξία προς αυτόν και μάλιστα χωρίς επιτυχία; Αν είναι μόνο σχίσμα, γιατί δεν γίνεται αμέσως ένωση; Ιδού τα ερωτήματα, στα οποία δεν μπορούν να δώσουν καμμία απάντηση όσοι επιπόλαια και άκριτα υποστηρίζουν ότι ο Παπισμός είναι μόνο σχίσμα!

(Από το περιοδικό «Ο Σωτήρ»
Πηγή: http://www.xfd.gr/
Εικόνα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από lovethink »

Οκ δεν είναι μόνο σχίσμα
Με σχίσμα ξεκίνησε και στη πορεία μπήκαν διάφορα και άλλαξαν διάφορα
Εκτός από ένα φυσικά
Τον πλούτο της εκκλησίας
Με αυτοκινητάρες οι δεσποτάδες μας και με εξοχικά , με παλάτια οι παπικοί
Αρα μη λέμε ότι θέλουμε
Ο απλός λαός είναι πάντα το "θύμα" σε όλα αυτά
Αλλά ο ΘΕΟΣ τον απλό λαό και θα φροντίσει είτε είναι Ορθόδοξοι είτε παπικοί είτε Ινδιάνοι Ζουλού Μάο Μάο
Καλή καρδιά να έχουμε και όσοι τον γνωρίσαμε να τον αγαπάμε
Οσοι δεν τον γνωρίσανε κατά νόμο καρδιάς

Ο Διάλογος δεν είναι άσχημο πράγμα
Είναι υποχρέωση να προσπαθούμε να είμαστε αγαπημένοι

Ο Χριστός τι είπε ? θυμόμαστε ?
Ιδού σας αφήνω και σας προτρέπω να είστε αγαπημένοι μεταξύ σας όπως εγώ σας αγάπησα

Μήπως εννοούσε να είναια μόνο ο Πέτρος με τον Παύλο , ο Χ με τον Ψ και πάει λέγοντας ?
Εγώ είμαι του Παύλου , εγώ του Πέτρου ?

Οτι και να είναι ο παπισμός ο διάλογος εφόσον δεν έχει το στοιχείο της παραχώρησης από την Ορθόδοξη πλευρά δεν το βρίσκω κακό

Και τώρα πέστε να με φάτε
Αχ τι λέω ..... δεν είμαι νηστίσιμος , έχω κρέας :p
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: Τετ Φεβ 07, 2007 6:00 am

Ποτέ δεν σε εγκαταλείπουμε φιλη Ορθοδοξία!

Δημοσίευση από anny »

Φεύγετε τους Παπικούς,ως φεύγει τις από όφεως. (Αγιος Μάρκος Ευγενικός) και ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ονομάζει τον Πάπα (Αντίχριστο).Μετά από τόσα χρόνια φτάσαμε στο σημείο εμείς οι Ορθόδοξοι,να αμφισβητούμε και να προβληματιζόμαστε για το αν ο Παπισμός είναι αίρεση!Ευχαριστώ αγαπητέ συντονιστή που έθεσες αυτό το θέμα και προς κατάθεση απόψεων και ως ψηφοφορία.Ισως το βλέπουν και κάποιοι υπεραγαπητικοί οικουμενιστές και τους μπει ο (καλός λογισμός)κατα γέροντα Παίσιο.Ολες τις κακοδοξίες του ο Παπισμός τις συνόψισε στην εν Τριδέντω Παπική σύνοδο.Filioque,βάπτισμα,Θεία Ευχαριστία,διαζύγιο λόγω μοιχείας,ικανοποίηση της Θείας δικαιοσύνης,αλάθητο.Και μάλιστα θεωρώντας αιρετικούς όσους δεν τους δεχόταν περνούσε στα αναθέματα!Η παραχάραξη της Ορθής Πίστης και της Καθολικότητάς της έγινε από αυτούς και είναι όχι μόνον αιρετικοί αλλά με την Ουνία είναι και λίαν επικίνδυνοι.Οι οικουμενιστές Ορθόδοξοι ας προσέξουν πολυ όταν με τις κινήσεις τους και την αφηρημένη αγάπη τους μήπως επιφέρουν την οργή του Θεού.Ισως αθέλητα η και ηθελημένα εργάζονται στο πνευματικό μονοπάτι της Νέας Εποχής που θέλει ενωμένες όλες τις θρησκείες για την εκγαθίδρυση της Πανθρησκείας.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Re: Ποτέ δεν σε εγκαταλείπουμε φιλη Ορθοδοξία!

Δημοσίευση από lovethink »

anny έγραψε:Φεύγετε τους Παπικούς,ως φεύγει τις από όφεως. (Αγιος Μάρκος Ευγενικός) και ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ονομάζει τον Πάπα (Αντίχριστο).Μετά από τόσα χρόνια φτάσαμε στο σημείο εμείς οι Ορθόδοξοι,να αμφισβητούμε και να προβληματιζόμαστε για το αν ο Παπισμός είναι αίρεση!Ευχαριστώ αγαπητέ συντονιστή που έθεσες αυτό το θέμα και προς κατάθεση απόψεων και ως ψηφοφορία.Ισως το βλέπουν και κάποιοι υπεραγαπητικοί οικουμενιστές και τους μπει ο (καλός λογισμός)κατα γέροντα Παίσιο.Ολες τις κακοδοξίες του ο Παπισμός τις συνόψισε στην εν Τριδέντω Παπική σύνοδο.Filioque,βάπτισμα,Θεία Ευχαριστία,διαζύγιο λόγω μοιχείας,ικανοποίηση της Θείας δικαιοσύνης,αλάθητο.Και μάλιστα θεωρώντας αιρετικούς όσους δεν τους δεχόταν περνούσε στα αναθέματα!Η παραχάραξη της Ορθής Πίστης και της Καθολικότητάς της έγινε από αυτούς και είναι όχι μόνον αιρετικοί αλλά με την Ουνία είναι και λίαν επικίνδυνοι.Οι οικουμενιστές Ορθόδοξοι ας προσέξουν πολυ όταν με τις κινήσεις τους και την αφηρημένη αγάπη τους μήπως επιφέρουν την οργή του Θεού.Ισως αθέλητα η και ηθελημένα εργάζονται στο πνευματικό μονοπάτι της Νέας Εποχής που θέλει ενωμένες όλες τις θρησκείες για την εκγαθίδρυση της Πανθρησκείας.
]

Δεν είπα ότι συμφωνώ με την εγκαθίδρυση Πανθρησκείας
Και αν ο Πάπας είναι πονηρός ή όχι μου είναι το ίδιο σχεδόν αδιάφορο και με το τι κάνει ο Χριστόδουλος
Εγώ μιλάω μόνο για την στάση μας απέναντι στον απλό λαό τον πιστό με την καλή καρδιά
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 508
Εγγραφή: Δευ Δεκ 04, 2006 6:00 am

Re: Τί είναι τελικά ο Παπισμός;

Δημοσίευση από justin »

Christos έγραψε:[ Και αίρεση είναι, και Εκκλησία δεν μπορεί να είναι αυτό το, κατά τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, «αλλόκοτον τέρας». Κράτος, ναι, είναι. Κράτος με υπουργούς, με πρεσβευτές και τράπεζες. Είναι όμως ολοφάνερο ότι εδώ πλέον δεν έχουμε μόνον μία αίρεση. Έχουμε πλήρη διαστροφή του Ευαγγελίου!



(Από το περιοδικό «Ο Σωτήρ»
Πηγή: http://www.xfd.gr/
[/quote]

Ο παπισμός ειναι λευκή μαγεία και ειδωλολατρεία . Περισσότερα προσεχώς...
Εικόνα
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: Τετ Φεβ 07, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από anny »

Αγαπητέ lovethink το θέμα που έθεσε ο συντονιστής είναι ο (Παπισμός)και όχι ο λαός που ασπάζεται τον Παπισμό.Και εγώ αν ήμουν Ιταλίδα το πιό σίγουρο ειναι οτι θα έμφορούμουν τη Δυτική δογματική.Τον λαό τον αγαπάμε και είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε.Και όχι μόνο τους Δυτικούς αλλα και όλους τους ανθρώπους ασχέτως πίστης.Αλλα καλό είναι να κοιτάμε τα του οίκου μας και να προστατεύουμε τη δική μας Πίστη στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική εκκλησία χωρίς καμμία παραχώρηση.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από lovethink »

anny έγραψε:Αγαπητέ lovethink το θέμα που έθεσε ο συντονιστής είναι ο (Παπισμός)και όχι ο λαός που ασπάζεται τον Παπισμό.Και εγώ αν ήμουν Ιταλίδα το πιό σίγουρο ειναι οτι θα έμφορούμουν τη Δυτική δογματική.Τον λαό τον αγαπάμε και είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε.Και όχι μόνο τους Δυτικούς αλλα και όλους τους ανθρώπους ασχέτως πίστης.Αλλα καλό είναι να κοιτάμε τα του οίκου μας και να προστατεύουμε τη δική μας Πίστη στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική εκκλησία χωρίς καμμία παραχώρηση.
Συμφωνώ δεν είπα ότι διαφωνώ
τώρα περί λευκής μαγείας και βλακείες δεν δίνω βάση φυσικά που ειπώθηκαν μόλις πριν
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 885
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 15, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Αττική

Δημοσίευση από Iosif »

Εγώ, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, να βρίσκομαι στην θέση τών ΑΝΩΤΑΤΩΝ Ρωμαιοκαθολικών Κληρικών, όταν βρεθώ μπροστά στο ΦΟΒΕΡΟ και ΑΔΕΚΑΣΤΟ και ΑΠΡΟΣΩΠΟΛΗΠΤΟ Κριτήριο τού Θεού.
Διότι στις ΑΝΩΤΑΤΕΣ βαθμίδες Κληρικών, η άγνοια δεν είναι επιτρεπτή.
Ο απλός λαός τών Ρωμαιοκαθολικών, και πολλοί «χαμηλόβαθμοι» Ρωμαιοκαθολικοί Κληρικοί, έχουν ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ τών πραγμάτων.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Re: Ποτέ δεν σε εγκαταλείπουμε φιλη Ορθοδοξία!

Δημοσίευση από Misha »

anny έγραψε:Ισως το βλέπουν και κάποιοι υπεραγαπητικοί οικουμενιστές και τους μπει ο (καλός λογισμός)κατα γέροντα Παίσιο.
γ.Παίσιος Αγιορείτης έγραψε:

Μετά λύπης μου από όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό. Ξέρουν όμως, να ομιλούν για αγάπη και ενότητα ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν Τον έχουν αγαπήσει.


<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 888
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Υπάρχει ένα βιβλίο σχετικά με τα λείψανα που έχουν οι καθολικοί στη Βενετία. Πολλά λείψανα αγίων, μάλιστα και ολόσωμα είναι στην κατοχή των παπικών. Μερικά τμήματα έχουν δώσει στους ορθοδόξους μετά από πολλές προσπάθειες των ορθοδόξων.

Μα νομίζω και οι Σταυροφορίες γίναν και γιαυτό το λόγο, να αρπάξουν λείψανα. Αν δεν απατώμαι.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ οι καθολικοί είναι τόσο διεκδικητικοί, δεν κατάφεραν να ''βάλουν χέρι'' στο θαύμα του Αγίου Φωτός
των Ιεροσολύμων. Ακόμα κι οι Καθολικοί παραδέχονται ότι το αναστάσιμο φως το παίρνει μόνο ο Ορθόδοξος πατριάρχης. Κάποιοι που λένε και ξαναλένε ότι πρόκειται για απάτη με κεριά που ανάβουν από φώσφορο, δεν έχουν λάβει υπόψη τους ότι οι καθολικοί αποκλείεται να αφήναν τέτοια διαφήμιση για την ορθοδοξία αν επρόκειτο για μια απάτη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”