Ο περιορισμός στις γεννήσεις, «σύμμαχος»κατά του Θερμοκηπίου

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 209
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am

Ο περιορισμός στις γεννήσεις, «σύμμαχος»κατά του Θερμοκηπίου

Δημοσίευση από friend »

Ο περιορισμός στις γεννήσεις, «σύμμαχος» κατά του Θερμοκηπίου
«E» 31/8

Η πολιτική του ενός παιδιού που επιβάλλει η Κίνα στους πολίτες της στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου των γεννήσεων, συμβάλλει στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εφόσον με τον τρόπο αυτόν έχει αποτρέψει μέχρι σήμερα 300 εκατομμύρια γεννήσεις, επεσήμαναν εκπρόσωποι του Πεκίνου σε μία διάσκεψη του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές που πραγματοποιείται στη Βιέννη.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον της ότι καταβάλλει πολύ λίγες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Κίνα αντιτείνει ότι ο πληθυσμός της είναι σήμερα 1,3 δισ. αντί του 1,6 δισ. που θα ήταν εάν δεν είχε επιβάλει αυστηρά μέτρα ελέγχου των γεννήσεων ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 70.

Ο αριθμός των γεννήσεων που αποτράπηκαν ισοδυναμεί με τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ενέργεια
Το Πεκίνο εξηγεί ότι λιγότεροι άνθρωποι σημαίνει λιγότερη ζήτηση ενέργειας και λιγότερες εκπομπές αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουμε λάβει», δήλωσε ο Σου Βέι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών και επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στη συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιείται από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου με τη συμμετοχή 158 χωρών.

Είναι μία άποψη με την οποία συμφωνούν πολλοί επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα μέτρα ελέγχου των γεννήσεων δεν πρέπει να υποτιμηθούν στον αγώνα κατά των κλιματικών αλλαγών, όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να εκτιναχθεί έως το 2050 στα 9 δισεκατομμύρια από τα 6,6 δισ. που είναι σήμερα.

πηγ稨ΕΘΝΟΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”