Ερώτημα (ο αγώνας κατά των παθών)

Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 480
Εγγραφή: Δευ Απρ 28, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Ερώτημα (ο αγώνας κατά των παθών)

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Χρόνια πολλά,Χριστός ανέστη.Πάτερ εάν κάποιος άνθρωπος έχει ένα πολύ ισχυρό πάθος κι αγωνιστεί ειλικρινώς ενώπιον του Θεού αλλά νικηθεί από αυτό τελικά και μετά πεθάνει,ο Θεός μπορεί να τον σώσει με το αιτιολογικό οτί αγωνίσθηκε ή το δίχως άλλο θα πάει στην κόλαση?
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 545
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: p.Antonios @otenet.gr
Επικοινωνία:

Δεν υπάρχει πρόβλημα αγαπητέ μου

Δημοσίευση από pAntonios »

Δεν υπάρχει πρόβλημα αγαπητέ μου, αν νικηθεί κάποιος από το πάθος αλλά αν δεν αγωνιστεί και δεν προβάλλει αντίσταση. Διότι τότε θα σημαίνει συμμαχία με τον εχθρό και άρα προδοσία του Χριστού! Αυτό είναι η χειρότερη αμαρτία!
Σε όλα τα πάθη λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα στον άνθρωπο να πολεμήσει, να αντισταθεί, αλλά σε τελική ανάλυση και να σηκωθεί όρθιος μετά την πτώση. Αυτό είναι θέμα κλάσματος του δευτερολέπτου και μπορεί να το κάνει αμέσως. Διότι λέει η Γραφή: "εκεί που θα σε βρω εκεί και θα σε κρίνω"!
Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει ο Εχθρός και να σου πει: "Απόλαυσε σήμερα την αμαρτία και αύριο μετανοείς, αφού ο Χριστός σε δέχεται σαν Πανάγαθος που είναι"! Αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν εσύ συσχηματίζεσαι με την αμαρτία, δεν μπορείς μετά να μετανοήσεις και μένεις στην αγκαλιά του Πονηρού! Αυτό έπαθε και ο καημένος ο Ιούδας που από μερικά κέρματα που παρακρατούσε στην αρχή, έφτασε στο σημείο να πουλήσει τον Ατίμητο, τον Διδάσκαλό του! Ακόμη χειρότερα (αλλοίμονο!) να χάσει την ψυχή του!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα ερωτήματα στον π. Αντώνιο.”