ο Χριστός του "Κώδικα..." >> καθαρά αντιχρισ

Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση

Η ταινία "Μυστικός Κώδικας Ντα Βίντσι"

Προσβάλει τη χριστιανική πίστη
40
77%
Είναι μια εμπορική ταινία
7
13%
Δεν προσβάλει τη χριστιανική πίστη
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δεν είμαι ακόμη σίγουρος
1
2%
Δεν με απασχολεί...
4
8%
 
Σύνολο ψήφων: 52

pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 545
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: p.Antonios @otenet.gr
Επικοινωνία:

ο Χριστός του "Κώδικα..." >> καθαρά αντιχρισ

Δημοσίευση από pAntonios »

Είχα ακούσει κάποια πράγματα αποσπασματικά για την ταινία "Κώδικας Ντα Βίτσι". Έμαθα σήμερα από τις σελίδες του Athos περισσότερα... ευχαριστώ!

Κλαίει η ψυχή μου για το πως κατάντησε η Ελλάδα μας αλλά περισσότερο εμείς οι Χριστιανοί. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη, του Αγ. Γρηγορίου του Ε΄ και τόσων άλλων που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύτεροι να ασχημονούμε...
Όταν ζούσε ο γ.Παϊσιος άφησε το Άγιον Όρος για να κατέβει στην πόλη να διαμαρτυρηθεί μαζί με εκείνους τους λίγους που είχαν ξεσηκωθεί για κάποια ανάλογη βλάσφημη ταινία.

Νομίζετε αδελφοί μου ότι ο Αντίχριστος που έρχεται (είναι εδώ!) θα έρθει να σας συστηθεί και να σας δείξει την ταυτότητά του για να τον αποφύγετε;
Τι άλλο από προσκύνημα του Αντιχρίστου είναι το να υβρίζουν το Χριστό και εμείς να λέμε διάφορα φαιδρά "δεν πειράζει, μην ανησυχείτε":θα πάω να την δω από περιέργεια, θα πάω για να σχηματίσω γνώμη (για την Αγία Γραφή σχημάτισες;), έτσι κάνουν όλοι οι σεναριογράφοι, οι έμποροι κλπ.

Δυστυχώς κατάφεραν να ευνουχίσουν και την εκκλησιαστική διοίκηση με τα διάφορα σκάνδαλα (ο Διάβολος δουλεύει με σύστημα!) και έτσι τώρα η τιμή του Χριστού μένει στο φιλότιμο του κάθε χριστιανού! Δεν σας θυμίζει αυτό "έσχατους χρόνους"; Τι άλλο θα περιμένουμε να δούμε; Να μας ζητήσουν και τις εκκλησιές μας για να προβάλουν την αισχρή ταινία;
Αν μέσα στην ταινία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, η Υπουργός Εξωτερικών κλπ. σαν υποθετικοί πορνοστάρ, θα επιτρεπόταν να παιχτεί η ταινία; Αν συμμετείχε ο Μωάμεθ σαν πορνοστάρ;Αλλά τι λέω;!!!
Τώρα που ξευτελίζεται ο Χριστός εμείς οι Χριστιανοί νίπτουμε τας χείρας μας σαν τον Πόντιο Πιλάτο...
Δεν μπορεί να ξεκινήσει μια ηχηρή διαμαρτυρία από αυτόν εδώ το χώρο;
Έτσι θα σώσουμε τουλάχιστον τη δική μας τιμή, γιατί ο Χριστός δεν μας έχει ανάγκη. Αν εμείς σιωπήσουμε και οι πέτρες θα σηκωθούν να διαμαρτυρηθούν.
Ας διατρανώσουμε με κάθε τρόπο και μεκάθε μέσο ότι:
η ταινία «Κώδικας Ντα Βίντσι»:

1) Προσβάλλει ασύστολα το Χριστό, τον αρχηγό της Χριστιανικής πίστης, όταν τον παρουσιάζει σαν έναν ανήθικο εραστή της αμαρτίας, σε αντίθεση με όσα ο ίδιος διεκήρυξε και κατοχύρωσε με την θεανθρώπινη φύση του.
2) Διαστρέφει θεληματικά και σκόπιμα την αλήθεια του Ευαγγελίου που είναι το ιερό βιβλίο του Χριστιανισμού σε Ανατολή και Δύση, όταν παρουσιάζει με ανήθικο τρόπο πρόσωπα που εμείς τιμούμε σήμερα σαν αγίους (όπως η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή).
3) Περιφρονεί και καταπατεί την ελληνορθόδοξη παράδοση για την οποία έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί μας και για χάρη της οποίας είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων της ελληνικής επανάστασης του ΄21 με την ανοχή των νεοελλήνων εκείνων που είναι έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν αυτούς που μας υβρίζουν.
4) Διαφθείρει τους νέους μας, με το να εξευτελίζει τα θρησκευτικά πρότυπα που μέχρι σήμερα έθρεψαν τη νεολαία και την κοινωνία μας.
5) Χρησιμοποιεί με διεστραμμένο τρόπο το όνομα του μεγάλου καλλιτέχνη Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που με ευλάβεια ζωγράφισε την Αγία Γραφή, για να πολεμήσουν αυτοί που βρίσκονται πίσω από την ταινία, την χριστιανική Αλήθεια που ο καλλιτέχνης σεβόταν και τιμούσε.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι χριστιανός ορθόδοξος θα σκεφτεί να πάει να δει την ταινία και έτσι να κάνει πλούσιους αυτούς που ξεφτιλίζουν την πίστη του και υβρίζουν το Χριστό.
Πως θα πάμε την Κυριακή στην Εκκλησία αδελφοί μου; Πώς θα σηκώσουμε τα χέρια στην προσευχή;

Ας ευχηθούμε
την ύστατη στιγμή
να κάνει ο καθένας το καθήκον του
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pAntonios την Πέμ Ιουν 15, 2006 9:44 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2629
Εγγραφή: Τρί Μαρ 21, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γεωργία@Κόρινθος

Δημοσίευση από gkou »

Επιτέλους, ακούσθηκε η φωνή της Ορθοδοξίας μας που τόσο απροκάλυπτα πια πολεμείται στις μέρες μας. Αν κάποιοι αποκαλούν "πουριτανούς", "πορωμένους","κολλημένους" τους Χριστιανούς που θλίβονται και αντιδρούν στα όσα τραγικά συμβαίνουν ας ακούσουν τουλάχιστο τη φωνή του Πατήρ- Αντωνίου! Έλεος πια με αυτό που γίνεται ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ... ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ!ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ. Α Ρ Κ Ε Τ Α.
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 885
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 15, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Αττική

Δημοσίευση από Iosif »

Είμαι ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, διότι ΕΛΠΙΖΩ στόν ΖΩΝΤΑΝΟ καί ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iosif την Σάβ Μάιος 27, 2006 4:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
KOSTAS
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Παρ Ιουν 03, 2005 5:00 am

Δημοσίευση από KOSTAS »

Αγαπητοί μου φίλοι, νομίζω ότι αρκετά ασχοληθήκαμε (και μάλλον αυτό ήθελαν να πετύχουν οι πολέμιοι της Ορθοδοξίας) με το κατασκεύασμα του λεγόμενου "ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ". Πιστεύω ότι ο ανελέητος πόλεμος που έχει αρχίσει θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να παρακαλούμε τον Μεγαλοδύναμο Κυριό μας και την Παναγία μας να μας δίνει δύναμη και κουράγιο να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο χωρίς απώλειες για την ψυχή μας.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Ας με αποκαλέσουν όπως θέλουν, δεν με ενδιαφέρει.Ας μην έχω άποψη...για όλα τα "προοδευτικά" τερατουργήματα τους. Προτιμώ να καταφέρω να βάλω ένα πετραδάκι με οποιοδήποτε τρόπο στον αγώνα για τη σωτηρία της της αμαρτωλής ψυχής μου παρά να γίνω αρεστός σε όλους αυτούς τους ΔΗΘΕΝ και Προοδευτικούς κενούς "ανθρώπους" και σε όλα τα κατασκευάσματά τους.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ. ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΠΛΟ --ΤΗΝ ΟΡΘΟΞΙΑ-- ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. Ο Πανάγαθος Κυριός μας και η Παναγιά μας ας μας δίνουν δύναμη για τη σωτηρία της ψυχής μας.
paratiritis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: Δευ Οκτ 10, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσίευση από paratiritis »

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.


ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΤΟΝ ΕΝΤΑΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.

ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ & ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ.

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ.
ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΔΗ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.

ΛΟΙΠΟΝ ? ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ?! ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ 'Η ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΗΜΑ ΚΥΡΙΟΥ.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ !!

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ :

'' ...ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΑ ΔΟΞΗΣ ΚΡΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΟΥΚ ΕΣΤΑΙ ΤΕΛΟΣ... ''


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Υ.Γ.: ΛΕΓΕΙ Ο ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΑΥΤΑ. ΝΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΑΧΥ.
ΑΜΗΝ, ΕΡΧΟΥ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ. (ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 22,20)
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Φίλε μου παρατηρητή,το ζήτημα δεν είναι εσχατολογικό, ούτε αφορά το πρόσωπο του Αναστημένου Ιησού τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως...


αφορά εμάς που αν μας κόψουν το μισθό μας θα βρίζουμε και θα χτυπιόμαστε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι (δικαίως) ενώ τώρα κάνουμε την πάπια ,για να μη πω την ρεμπέτικη έκφραση που παραπέμπει σε ναργιλέδες και δεν ταιριάζει στον ιστοχώρο τούτο...


ο Χριστός θα έπαιρνε ανθρώπινη σάρκα και χωρίς την πτώση του Αδάμ..

η πτώση τον Αδάμ(δλδ εμάς) βασάνισε και βασανίζει ....



η μοιρολατρεία κι ο ωχαδερφισμός δεν μας ταιριάζει!
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από paroikos »

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο για τον "Κώδικα". Έτσι:
α) Διαφημίζει το φίλμ (αρνητική διαφήμιση). Τέτοια διαφήμιση ούτε ο σκηνοθέτης δεν φανταζόταν στα πιο τρελά του όνειρα!
β) Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε αμερικανάκια και πρόκειται για μια μετριότητα (έτσι και το φιλμ δεν πιστεύω να την ξεπεράσε).
γ) Ο συγγραφέας δεν είναι κανένας Καζαντζάκης για να γίνεται τόσος ντόρος....αμ το αφήσουμε το όλο ζήτημα βιβλίο και φιλμ θα χαθούν στην μετριότητά τους και σε κανένα 6μηνο δεν θα το θυμαται κανείς, εκτός και αν από μερικούς κύκλους συνεχιστεί ο "αγώνας".
δ) Ο Χριστιανισμός στη Δυτική του εκδοχή, ειδωλοποιώντας και ιδεολογικοποιώντας την διδασκαλία του Χριστού, απογοήτευσε τον κοσμάκι ο οποίος δεν αντοδρά και δεν γράφει "Κώδικες" για να βλασφημίσει την Αλήθεια, αλλά το σκουδαριό με την επίφαση της αλήθειας που τους σερβίραν τόσα χρόνια οι "πυροβολημένοι" ινστρούχτορες της κάθε αιρετικής παραφυάδας
paratiritis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: Δευ Οκτ 10, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσίευση από paratiritis »

Misha έγραψε:Φίλε μου παρατηρητή,το ζήτημα δεν είναι εσχατολογικό, ούτε αφορά το πρόσωπο του Αναστημένου Ιησού τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως...
ΜΑ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ (ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ),
ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ)...
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ.
ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ Μisha ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ''ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ'' ?

ΘΑ ΣΤΗΘΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ?
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

στην αρχή της σελίδας ο π.Αντώνιος υπενθυμίζει πως κι ο π.Παίσιος ήταν παρών σε συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη σε ανάλογες περιπτώσεις...

διαφημιστής ήταν κι ο παππούλης?

το 1940 οι Ιταλοί μας ζήτησαν να διέλθουν απο το ελληνικό έδαφος και είπαμε ΟΧΙ με τις γνωστές συνέπειες...

εν έτει 2000 οι νατοικοί μας ζήτησαν "αβλαβή διέλευση" για να βομβαρδίσουν την φίλη,σύμμαχο στους Βαλκανικους πολέμους και ομόδοξη Σερβία και εμείς είπαμε και συνεχίζουμε να λέμε το επαίσχυντο YES μας,δίδοντες γη και ύδωρ.....

είμαστε καταναλωτές yesmen φίλοι μου,αδιάφοροι κι απερίσκεπτοι,σε όλα τα ζητήματα πολιτικά ,πολιτισμικά και αισθητικά.....

"των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν"!!!!
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1253
Εγγραφή: Δευ Μάιος 15, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από paroikos »

Αγαπητέ misha δεν θα πέσω στην "παγίδα" για τον γ. Παϊσιο......Άθροισε σε πόσες εκκλησίες θα διαβαστεί η εγκύκλιος (όπως και να το κάνουμε είναι εκ των πραγμάτων διαφήμιση) πόσοι στο εκκλησίασμα θα είναι για το μνημόσυνο και μόνο, άρα θα πληροφορηθούν ότι η ταινία έρχεται και στην Ελλάδα,΄και πολλοί απ' αυτούς θα πάνε κιόλας, και τέλος δεν καταλαβαίνω την διακοίνωση της Ι. Συνόδου, ότι δεν θα απαγορεύσει σε κανέναν να δει την ταινία. Ιούλιο του 74 αν δεν απατώμαι δεν έπεσε η χούντα? Εκτός κι αν εν σώματι οι άγιοι Αρχιερείς είχαν εξεταστική την περίοδο εκείνη.
Όσο για τον γ. Παϊσιο αντιταχθηκε σε μια ταινία που βασιζόταν σε σενάριο του μεγάλου Καζαντζάκη (μεγαλος ως λογοτέχνης) ο οποίος επηρέαζε και επηρεάζει. Τώρα μας έρχεται ένα αμερικανάκι να μας σερβίρει ενα φιλμάκι αμφιβόλου αισθητικής και εκεί που νομοτελειακά σε ένα 6μηνο δεν θα το θυμόταν ούτε ο σεναριογράφος, κάποιοι βρήκαν πάλι "εχθρό". Πιστεύω τουλάχιοστον ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο Σταυρός (σύμβολο θυσίας) και πάλι ως ρόπαλο επί δικαίων και αδίκων, κινηματογράφων και αφισών :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο”