joomla templates
Διαφήμιση
Εκτύπωση
PDF
Σεπ
08

Το Άγιον Όρος στον 15ο και 16ο αιώνα

«ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟΝ 15ο και 16ο ΑΙΩΝΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

ΤΟ ΣΤ’ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2011

Tο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Αγιορειτικής Εστίας με τα παράλληλα γεγονότα εντάχθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Kεντρικής Μακεδονίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη» 2007-2013. Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Για το 2011 ως θέμα του Συνεδρίου επελέγει «Το Άγιον Όρος στον 15ο και 16ο αιώνα: από το Βυζάντιο στην Οθωμανική πραγματικότητα».

Το σύνολο των εκδηλώσεων του Νοεμβρίου, το τακτικό ετήσιο διεθνές Συνέδριο και τα παράλληλα γεγονότα, όπως η Έκθεση, ο Κατάλογος της, μια φωτοαναστατική έκδοση σπάνιου βιβλίου για το Άγιον Όρος, μια μουσική εκδήλωση και τα πρακτικά του Συνεδρίου, ως μια ενότητα ποικίλων αλλά συνδεδεμένων θεματολογικά δράσεων, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα υπό το γενικό τίτλο «Η μεγάλη πνευματική και πολιτιστική παρακαταθήκη του Αγίου Όρους» και θα διαρκέσει μέχρι το έτος 2015.


 


Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, που συγκροτήθηκε υπό την Προεδρία του κ. Κρίτωνα Χρυσοχοΐδη, Δ/ντη Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, απαρτίζεται από τους:

  • Συμεών Πασχαλίδη, Αν. Καθηγητή Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ
  • Φωκίωνα Κοτζαγιώργη, Επ. Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ
  • Παναγιώτη Σωτηρούδη, Καθηγητή Φιλολογίας ΑΠΘ
  • Αθανάσιο Σέμογλου, Αν. Καθηγητή Ιστορίας & Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ
  • Πλούταρχο Θεοχαρίδη, Αρχιτέκτονα ΥΠ.ΠΟ.Τ.
  • Iωακείμ Παπάγγελο, Δρ. Αρχαιολόγος

Το Συνέδριο οργανώνεται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών.

25 - 27.11.11:  Αίθουσα Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης

Διαφήμιση
Πρέπει η εκκλησία να έχει τον δικό της τηλεοπτικό σταθμό;
 

Ράδιο - Τηλεόραση

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙ
1. Στους εχθρούς του: Συγχώρεση
2. Στους φίλους του: Την καρδιά του
3. Στα παιδιά του: Παράδειγμα
4. Στους αντιφρονούντες: Ανοχή
5. Στον πατέρα του: Υπακοή
6. Στη μητέρα του: Τρυφερότητα
7. Στον εαυτό του: Αυτοσεβασμό
8. Στους γείτονες του: Καλούς τρόπους
9. Στους παραπαίοντες: Κατανόηση
10. Σε όλους Αγάπη