Σελίδα 2 από 5

Re: H τροφή σαν φάρμακο...

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 24, 2011 5:13 pm
από balloo
κ μονο για λουσιμο μην εχουμε κ αλλα.. :?

Re: H τροφή σαν φάρμακο...

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 29, 2011 7:06 pm
από smarti
ΤΟ ΡΟΔΙ

ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Το ρόδι περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών (πολυφαινόλες,τανίνες,ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) . Η συγκέντρωση των ευεργετικών αυτών ουσιών για τον άνθρωπο,είναι 3 φορές μεγαλύτερη από ότι στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι. Οι αντιοξειδωτικέςουσίες προστατεύουν το οργανισμό μας από τις αρνητικές επιδράσεις των οξειδωτικών ουσιών που σχηματίζονται καθημερινά.Επισης το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C,Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και φυλλικο οξυ.Ακομα περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών ,ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

Ο ΧΥΜΟΣ ΡΟΔΙΟΥ

1)Δραση στο καρδιαγγειακο συστημα

Ιδιαίτερα πλούσιος σε ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποιες εμποδιζοντας το μεταβολισμό της χοληστερόλης(δηλ. την οξειδωση της)και ιδιαίτερα της κακής LDL χοληστερόλης, μειώνουν τον κίνδυνο αθηρωμάτωσης των αγγείων. Μειώνοντας τον κίνδυνο αυτό, μειώνεται ο κίνδυνος απόφραξης των αγγείων, εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικών επεισοδίων.Μαλιστα, φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερολης σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία. Σε πιλοτική έρευνα, η οποία εξέτασε 19 ηλικιωμένα άτομα, στους οποίους είχε διαγνωσθει αθηροσκλήρωση, φάνηκε πως τα άτομα που κατανάλωναν χυμό ροδιού σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν, είχαν βελτίωση έως και 30% στο μέγεθος της αθηρωματικής τους πλάκας στην καρωτίδα. Συμφωνα με καποιες αλλες ερευνες ο χυμος ροδιου μπορει να βοηθησει στη διατηρηση των επιπεδων μονοξειδιου του αζωτου στο αιμα,προστατευοντας ετσι τα αγγεια και αυξανοντας τη ροη του αιματος στην καρδια.

2)Δραση στην υπερταση

Σημαντική φαίνεται να είναι και η δράση του ροδιού στην μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Έτσι, έχει αποδειχτεί πως η καθημερινή κατανάλωση ροδιού μειώνει την διαστολική πίεση έως και 36% ενώ την συστολική μέχρι και 5%. Οι ιδιότητες αυτές, που οφειλονται στην χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και την υψηλή σε κάλιο είναι ιδιαίτερα ευεργετικές σε υπερτασικούς ασθενείς. Όμως, σε άτομα που έχουν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε κάλιο, το ρόδι θα πρέπει να αποφεύγεται.

3)Αντικαρκινικη δραση

Οι αντιοξειδωτικες ουσιες που σε αφθονια υπαρχουν στο χυμο του ροδιου φαινεται να προλαμβανουν αλλα και να καταστελλουν διαφορες μορφες καρκινου,κυριως αυτον του προστατη,αλλα και του δερματος.Ομαδα ερευνητων απο το Πανεπιστημιο της Καλιφορνια ανακαλυψαν οτι τα λιπαρα οξεα που περιεχονται στο χυμο εμποδισαν τα καρκινικα κυτταρα σε ασθενεις με καρκινο του προστατη να μετακινηθουν προς τα οστα και συνεχιζουν τις ερευνες ελπιζοντας οτι εχει την ιδια δραση και σε αλλες μορφες καρκινου(Ανακοινωθηκε και στο κυριακατικο φυλλο στο Βημα,στις 19 Δεκεμβριου 2010).

Re: H τροφή σαν φάρμακο...

Δημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 12:51 pm
από nickzark
Πάρα πολύ χρήσιμο και οφέλιμο το θεμα αυτο.Ευχαριστούμε πολύ.Κάποια φρούτα όπως παπάγια στην Ελλάδα που θα τα βρούμε αλήθεια???

Re: H τροφή σαν φάρμακο...

Δημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 12:57 pm
από max1
nickzark έγραψε:Πάρα πολύ χρήσιμο και οφέλιμο το θεμα αυτο.Ευχαριστούμε πολύ.Κάποια φρούτα όπως παπάγια στην Ελλάδα που θα τα βρούμε αλήθεια???
Υπάρχουν σε κατ/τα υγιεινής διατροφής π.χ. στη Θεσσαλονίκη στην Τσιμισκή το ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ έχει (σε αποξηραμένη μορφή βέβαια)

Re: H τροφή σαν φάρμακο...

Δημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 16, 2011 1:00 pm
από nickzark
max1 έγραψε:
nickzark έγραψε:Πάρα πολύ χρήσιμο και οφέλιμο το θεμα αυτο.Ευχαριστούμε πολύ.Κάποια φρούτα όπως παπάγια στην Ελλάδα που θα τα βρούμε αλήθεια???
Υπάρχουν σε κατ/τα υγιεινής διατροφής π.χ. στη Θεσσαλονίκη στην Τσιμισκή το ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ έχει (σε αποξηραμένη μορφή βέβαια)
κρίμα, γιατι φρέσκια η παπάγια ειναι πολύ ωραίο φρούτο.

Φυσικά φάρμακα-Μέλι και Κανέλα

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 18, 2012 7:04 am
από Domna
Τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με μέλι και κανέλα:

Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες

HEART DISEASES – ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ:

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, αλείψτε στο ψωμί και να το φάτε τακτικά για πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει τον ασθενή από καρδιακή προσβολή. Επίσης, όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, διατηρείται μίλια μακριά από την επόμενη καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση της παραπάνω διαδικασίας ανακουφίζει από την απώλεια της αναπνοής και ενισχύει την καρδιά να κτυπά. Στην Αμερική και τον Καναδά, διάφορες ιδιωτικές κλινικές έχουν θεραπεύσει επιτυχώς ασθενείς και έχουν διαπιστώσει ότι μεγαλώνοντας, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Μέλι και κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

ARTHRITIS – ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ:

Αρθρίτιδα. Οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να θεραπευτεί. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί έκαναν τη θεραπεία στους ασθενείς με ένα μίγμα μιας κουταλιάς της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί επεξεργασία, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο, και μέσα σε ένα μήνα ως επί το πλείστον όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν εξαιτίας της αρθρίτιδας, περπάτησαν απαλλαγμένοι από τον πόνο.

CHOLESTEROL – ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ:

Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας αναμιγνύεται σε 450ml νερό, δίνοντάς το σε έναν ασθενή με χοληστερίνη, βρέθηκε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.

COLDS – ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ:

Εκείνοι που πάσχουν από συχνά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μία κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη την ημέρα για τρεις ημέρες. Αυτή η διαδικασία θα θεραπεύσει και τον πιο χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα, καθώς και την ιγμορίτιδα.

IMMUNE SYSTEM – ΑΝΟΣΟΠΟΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:

Καθημερινή χρήση κανέλας σε σκόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριακών andviral ασθενειών.

WEIGHT LOSS – ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ:

Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν τον ύπνο, να πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες

http://www.ftiaxno.gr/2012/05/blog-post_15.html

Re: H τροφή σαν φάρμακο...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 14, 2013 8:40 pm
από ΜΙΧΣ

Αμύγδαλα κατά του καρκίνου

Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δενθα πάθετε ποτέ καρκίνο.ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνεςΑ, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασίατης αμυγδαλίνης
.Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφούμπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Κανόνας 1ος:Πικρές Τροφές
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία.

Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα.

Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικήςγιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ωςεξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και οΙπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβήςμείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου,του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπείαεπιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδοτης αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμεακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία,βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης:
« Μέσα στον άνθρωπο υπάρχεικαι το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και τοάνοστο
και τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο από όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη .Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτακαι Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Την επικράτηση των γλυκών σεβάρος του πικρού θα την πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά.
Οι όγκοι είναι γεμάτοιαπό ζάχαρη
.Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στοστομάχι». Τονίστηκε ότι
οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικάστη συνολική διαδικασία της πέψης
..Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθησητης τροφής.
Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος
, βελτιώνουν την πέψητων λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.
Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος
και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσηςαπορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγήαίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου.
Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργίαβάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό.
Και δρουν με αυτότον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος.Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών:1)
δυναμώνει το συκώτι
.
Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει
.
Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά;Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή. 2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και ηχοληστερίνη.
Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Τοσάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρησηπικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης. Πικρέςουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρέςουσίες;
Η περίπτωση του βερίκοκου. Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Να το διατυπώσουμε διαφορετικά.
Το συκώτι είναι για τον καρκίνο , ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό.
Το συκώτι είναι το κέντρο.
Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.

Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες.Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης ( επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείαςδιέλευσης…Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτόέντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό τοΡΗ του λεπτού εντέρου. Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή,είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δενεμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο.Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος;

Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα.Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ τουοργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg:1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ),2) έλλειψη οξυγόνου,3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ.Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα.Η θερμοκρασία τα καταστρέφει εντελώς . Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικώνενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.
Κανόνας 2ος:
Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει ναείναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων
.
Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;

Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι τουβερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τααμύγδαλα.
Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τααμύγδαλα

αποτελείται από δύο σάκχαρα , ένα βενζαλδεϋδη και ένα κυάνιοσυνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικόκαι σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σε αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο τηςβιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι τοένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο πουξεκλειδώνει.
Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζαλδεϋδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορέςπερισσότερο από όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα.Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο από ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα.

Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι τουβερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικάκύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση
.
Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία.
Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθεσημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία δεν προστατεύονται
.

Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα.

Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο πουσκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή.Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως τοαντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται στην ιστορικήαπόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στηνπροεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί.Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι. Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν,ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στο Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσεο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή. Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Ηόρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν.
Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόμαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό τοαντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες,αντίθετα ζημιώνουν/
Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών
.
Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από Λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.

Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.


Κανόνας 3ος:
Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ). Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο ηβιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση τουασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινικήδίαιτα Μόερμαν, στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ(μονάδες) στα 100 γραμ. . Φρούτα , ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου).Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ – άσπρο) καρότα, λαχανίδες ( τεράστια πηγήαφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου),μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών),ραδίκια (με το ζουμί τους).

Κανόνας 4ος:
Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης. Hχλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson(7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Άλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.
Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα,δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στακύτταρα.
Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων.
Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς,σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουνσημαντικό ρόλο.
Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων τωνθρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο μεόλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.).Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία μετον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιττεράν κ.λ.π.

Κανόνας 5ος:
Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι
μέχρι«σκασμού».
Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικόοξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση;Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέτασηστο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε αδενοκαρκινώματα,λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει ηγλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρηγλυκουρανικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό. Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότεροκαταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνεςαπό τον οργανισμό.
Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας τηςβ-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλαμπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι. Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουνσημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Τογλυκουρανικό οξύ συζευγνύεται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού. Ογιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρανσυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στηδιατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος.Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπεΒιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).
Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλάκρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει οδείκτης του σακχάρου
.Επίσης αν κάθε πρωί στύβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουναισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ,περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη,γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες τηςτυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικότης και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις τουκυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονακρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης(Τυροφωστίνες). Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμετο Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική ηεπιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.!Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε: «Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση

ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομοξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί,για ποια αιτία και για ποιο , από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο.Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβεράκαι επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλεςποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσουςωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Ηγνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες».Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξίατων τροφών;Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;
Κανόνας 6ος:
Περιορίστε την Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC).
Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση τωνπολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου.Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.
Η εξίσωση:συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτιπαίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση τηςορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο.

Αν το σταματήσουμε,σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.

Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναιστενές, πολύ στενές φιλενάδες.
Επηρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξησητων όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης μεσωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊνσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμισητου πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. Σε υπογλυκαιμία,σχετιζόμενη με όγκο η ( IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει, όλο τοσάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄ αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριοςπαράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης τωνόγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, πουδιεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και τωνσωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και τηνικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8).
Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης,συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης
με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια τουοργανισμού να ρίξει το σάκχαρο.Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις,αυξήσεις των όγκων.Ας δούμε μερικές έρευνες. Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ,απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το

υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνοτου μαστού( ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιοαποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στουςάνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει [παρόμοιααποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέως εντέρου, των ωοθηκώνκ.λ.π.
Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας μετο μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τιςεπεξεργασμένες τροφές
. Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2)είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.
Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι, ο χυμός από φύλλα εληάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.

Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα – ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.



http://www.scribd.com/doc/75298863/%CE% ... E%BF%CF%85

Re: H τροφή σαν φάρμακο...

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 15, 2013 2:07 pm
από Domna
4+1 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Καρύδια
Η εμφάνισή τους –έχουν τη μορφή του εγκεφάλου- ίσως αποτελεί το ισχυρότερο αποδεικτικό των ευεργετικών τους επιδράσεων. Σε μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Nutrition” βρέθηκε πως δίαιτες που αποτελούνταν κατά 2% από καρύδια είχαν τη δυνατότητα να αντιστρέψουν τα σημεία γήρανσης στον εγκέφαλο ποντικιών, συμπεριλαμβανομένων και της ικανότητάς τους να επεξεργάζονται πληροφορίες.


Καρότα
Εκτός από τα μάτια, τελευταία ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν πως τα καρότα κάνουν καλό και στον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα, η υψηλή τους περιεκτικότητα στην ένωση λουτεολίνη τα καθιστά ικανά να μειώσουν τις επιπτώσεις της γήρανσης και της φλεγμονής στη λειτουργία της μνήμης του εγκεφάλου. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση “Nutrition” που δημοσιεύτηκε το 2010 και αφορούσε σε ποντίκια.


Μούρα
Σε περίπτωση που θέλετε να βελτιώσετε τη μνήμη σας, η προσθήκη διάφορων μούρων στη διατροφή σας αποτελεί την καλύτερη ιδέα. Μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Agricultural and Food Chemistry” βρήκε πως η κατανάλωση χυμού από μύρτιλλα συνέβαλλε στη βελτίωση των λειτουργιών της μάθησης και της μνήμης σε υγιείς ηλικιωμένους εθελοντές. Μάλιστα, η ίδια ομάδα ηλικιωμένων επέδειξε μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης.


Ψάρια
Μελέτη του 2005 που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Archives of Neurology” έδειξε πως η κατανάλωση ψαριού 2 φορές την εβδομάδα για έξι έτη μπορεί να επιβραδύνει την έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών που επέρχεται φυσιολογικά με το γήρας. Επιπλέον, ψάρια πλούσια σε βιταμίνη Β12 μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της εμφάνισης της νόσου Alzheimer’s σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Neurology”.


Καφές και τσάι
Εκτός από το να σας κρατάνε ξύπνιους, ο καφές και το τσάι μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της έκπτωσης των γνωστικών λειτουργιών και της νόσου Alzheimer’s. Μελέτη του 2010 στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Alzheimer’s Disease” αποκάλυψε πως η χορήγηση καφέ σε γενετικά τροποποιημένα να εμφανίσουν τη νόσο ποντίκια είτε καθυστέρησε είτε καταπολέμησε την εμφάνισή της. Όσον αφορά στο τσάι, οι τακτικοί καταναλωτές του σκόραραν υψηλότερα σε κλίμακες αξιολόγησης της μνήμης και της ικανότητας επεξεργασίας πληροφοριών συγκριτικά με όσους δεν συνήθιζαν την κατανάλωσή του σύμφωνα με μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση

http://xrstorthodoxos.blogspot.de/2012/12/41.html

7 ισχυρά παυσίπονα που έχουμε στην κουζίνα μας

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 25, 2013 12:02 pm
από agiooros
Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τη φαρμακευτική, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας.

Ξύδι για την καούρα

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει η γνωστή παροιμία, έτσι και το ξύδι από μηλίτη είναι η καλύτερη και φυσικότερη ίαση για την καούρα. Βάλτε ένα κουταλάκι της σούπας ξύδι μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το σιγά σιγά. Το ξύδι από μηλίτη περιέχει αλκαλοποιητές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τον άνθρωπο, ειδικά λόγω των οξέων που περιέχει η σύγχρονη διατροφή.

Σκόρδο για την αρθρίτιδα

Από την αρχαιότητα, το σκόρδο έπαιζε σημαντικό ρόλο στον τομέα των …παυσίπονων. Έτσι και σήμερα, ακολουθώντας την πανάρχαια τακτική, ψιλοκόψτε μία σκελίδα σκόρδο και μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ζεστάνετέ το. Απλώστε το στις αρθρώσεις που πονούν και θα αισθανθείτε μία τρομερή ανακούφιση. Επιπλέον, το σκόρδο ενδείκνυται και για τον πονόδοντο: τρεις σκελίδες σκόρδο και μία πρέζα αλάτι, χτυπημένα μαζί, είναι ιδανικά όταν τα απλώσετε στο δόντι σας που πονάει.

Μούρα για την κύστη

Έρευνες έχουν δείξει ότι μία μερίδα μούρα μπορούν να μειώσουν έως και 60% τον πόνο από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το μυστικό όπλο είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία «σκοτώνουν» τις ελεύθερες ρίζες που ερεθίζουν το βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση μούρων είναι μοναδική σπιτική θεραπεία και για το πεπτικό έλκος, τη δυσπεψία και τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.

Σταφύλια για τη μέση

Μελέτη του Πανεπιστήμιου του Οχάιο έδειξε ότι εάν καταναλώνετε μία μερίδα σταφύλια καθημερινά απαλλάσσεστε από τους πόνους της πλάτης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σταφύλια περιέχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στην περιοχή της μέσης, και αυτό με τη σειρά του ανακουφίζει από τον πόνο.

Ανανάς για τις φλεγμονές

Η βρομελίνη που βρίσκεται στον ανανά είναι εκείνη που μπορεί να σας απαλλάξει από το φούσκωμα και το βάρος που νιώθετε στο στομάχι. Επιπλέον, η κατανάλωση ανανά βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, σταματώντας τις κράμπες και τις φλεγμονές. Μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην απελευθέρωση των φλεγμονωδών ενώσεων, που συμβάλλουν στην αρθρίτιδα.

Βρόμη για τους πόνους περιόδου

Η βρόμη θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στις κράμπες τις περιόδου και ανακουφίζουν από την ενδομητρίωση. Ο λόγος είναι ότι η βρόμη είναι πλούσια σε μαγνήσιο και μία από τις καλύτερες πηγές διατροφικού ψευδαργύρου για τις γυναίκες εκείνες, που υποφέρουν από πόνους περιόδου.

Γαρύφαλλο για τον πονόδοντο

Το γαρύφαλλο (το μπαχαρικό όχι το λουλούδι) είναι ένας δοκιμασμένος σύμμαχος κατά του πονόδοντου. Εξάλλου και διάφορες οδοντόκρεμες, που κυκλοφορούν έχουν γαρύφαλλο, κάτι που τις κάνει ακόμη πιο ευεργετικές για τη στοματική υγιεινή. Μπορείτε απλά να ταμπονάρετε με λίγο λάδι από γαρύφαλλο το δόντι που σας πονάει και να ανακουφιστείτε πραγματικά.

Re: H τροφή σαν φάρμακο...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 25, 2013 12:11 pm
από dionysisgr
Τσικουδια,
βοηθαει στην κατανυξη,
αμα δυσκολευεται καποιος να κανει τον κανονα του,
ειναι ενα και ενα..

Εικόνα