Μην είσαι sexy…

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6059
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από Domna »

Ευχή

Σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, εκκλησιαστήκαμε σ’ ένα όμορφο εξωκκλήσι, έξω από ένα χωριό.

Στο μικρό αυτό πανηγύρι συμμετείχαν και αρκετές νέες, μοντέρνες γυναίκες, έφηβες κοπέλες και μικρά κορίτσια. Όλες ντυμένες απλά, με παντελόνια μεν (τζιν), αλλά όμορφα και σεμνά.
Βλέποντάς τις, ήθελα να τους πω κάτι. Όμως, αφού δε με γνώριζαν, ντράπηκα να τους μιλήσω, μήπως παρεξηγηθώ. Θα το γράψω λοιπόν εδώ, ελπίζοντας να φτάσει στους αποδέκτες του.
Οι σκέψεις που ήθελα να μοιραστώ μαζί τους είναι οι εξής:
– Κορίτσια, έτσι να ντύνεστε κάθε μέρα, όπως ήρθατε εδώ ντυμένες σήμερα. Γιατί στην εποχή μας, εποχή παρακμής του πολιτισμού και διάλυσης των ανθρώπινων σχέσεων, κάποιοι έχουν πείσει τις γυναίκες να κυκλοφορούν ημίγυμνες, νομίζοντας ότι δήθεν γίνονται πιο όμορφες έτσι.
Ας μην υποκρινόμαστε: αυτό το ντύσιμο δεν οφείλεται στη ζέστη, αλλά στην επιθυμία να γίνει η γυναίκα σεξουαλικά επιθυμητή από τους άντρες. Ίσως δεν το καταλαβαίνετε, αλλά αυτό είναι το βάθος του «σέξι» ντυσίματος, έστω και υποσυνείδητα.
Αυτό όμως (ας ξεκινήσουμε με αυτή τη διαπίστωση) δεν ταιριάζει σε χριστιανές. Αφού ήρθατε στην εκκλησία, άρα είστε χριστιανές. Μια χριστιανή δεν γδύνεται για να προσελκύσει τα αντρικά βλέμματα, ούτε προσπαθεί να είναι «σέξι», αλλά αντίθετα προσπαθεί να είναι σεμνή και απλή, για να αρέσει πρώτα στο Χριστό και την Παναγία και μετά στους ανθρώπους. Η ομορφιά της χριστιανής γυναίκας είναι η σεμνότητά της και η ίδια θέλει οι άντρες να τη βλέπουν ως αδελφή τους, όχι ως σεξουαλικό αντικείμενο για εκμετάλλευση.
Χριστιανή, αδελφή μου, κόρη μου, δεν είσαι μόνο την ώρα που έχει πάει σε μια εκκλησία ή σ’ ένα μοναστήρι ή σ’ έναν άγιο για προσκύνημα. Χριστιανή είσαι κάθε μέρα, όλο το χρόνο, όλη σου τη ζωή. Αλλιώς πέφτουμε σ’ αυτό που οι νέοι άνθρωποι διαρκώς καταγγέλλουν και αποστρέφονται, στην υποκρισία. Αφού λοιπόν είσαι κάθε μέρα χριστιανή, ας ντύνεσαι επίσης κάθε μέρα ως χριστιανή, όχι μόνον όταν πηγαίνεις στην εκκλησία.
Δείτε πώς ντύνονταν οι νέες γυναίκες της οικογένειάς σας στο παρελθόν – ιδίως στα χωριά, που τα πράγματα ήταν πιο απλά και πρακτικά, γιατί στις πόλεις συχνά υπήρχε και αρκετή υποκρισία. Δείτε επίσης στις εικόνες πώς είναι ντυμένες οι αγίες και η Παναγία. Φυσικά, δε σας λέω να ντύνεστε σαν αρχαίες γυναίκες, αλλά ούτε να μένετε σχεδόν γυμνές, δήθεν επειδή είστε σύγχρονες.
Γυμνά είναι τα πρόβατα που κρέμονται στα τσιγκέλια του κρεοπωλείου.


Πραγματική ζωή ή κρεοπωλείο;

Κι εδώ πάμε στο δεύτερο στοιχείο του θέματός μας, που δεν έχει οπωσδήποτε σχέση με τη θρησκευτική πίστη, αλλά με το πώς θέλετε να σας βλέπουμε εμείς, οι άντρες.
Ο Νίκος Ξυλούρης – ξέρετε ποιος ήταν και είναι – σε κάποια κρητική παραδοσιακή ηχογράφηση τραγουδούσε μια μαντινάδα:

Όλα σου είναι όμορφα, μα πιο πολύ μ’ αρέσει
ο κόσμος σου ο ψυχικός, που απ’ όλα υπερέχει.
Αυτή είναι η αληθινή ομορφιά, που κάνει όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες να είναι όμορφες. Η «εμφάνιση μοντέλου», που προπαγανδίζεται στην εποχή μας, κάνει τις γυναίκες αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης κάθε είδους και μάλιστα πολλές, που δεν έχουν εμφάνιση ή σωματότυπο (μάθαμε όλοι τώρα νέες λέξεις) παρόμοιο με αυτά τα πρότυπα, τις σπρώχνει προς την κατάθλιψη ή τη νευρική ανορεξία.
Ο αισθησιασμός είναι η σημαία της εποχής μας. Αισθησιακό («σέξι») ντύσιμο, αισθησιακοί χοροί, αισθησιακά τραγούδια (όχι ερωτικά, όχι τραγούδια αγάπης, αλλά τραγούδια σεξουαλικότητας), αισθησιακά αρώματα, αισθησιακή συμπεριφορά… Όλα αυτά, εκείνοι που καθορίζουν τη ζωή και τη σκέψη μας κατά το συμφέρον τους, τα ονομάζουν «θηλυκότητα».
Κατά τα άλλα όμως, ο σύγχρονος (κατευθυνόμενος) πολιτισμός σάς έχει μετατρέψει σε άντρες – σας έχει πείσει ότι δεν είναι σημαντική και συναρπαστική ζωή το να είσαι σύζυγος και μητέρα, αλλά μόνο το να κάνεις καριέρα, και για την ερωτική και ψυχολογική σου ικανοποίηση να έχεις και ένα «σύντροφο» (όχι σύζυγο) ή πολλούς συντρόφους, ενώ αργότερα, όταν νιώσεις την ανάγκη, να επιδιώξεις να κάνεις με κάποιον κι ένα παιδί… Παιδί, που θα σου το μεγαλώνουν επαγγελματίες, γιατί εσύ έχεις τη δουλειά σου.
Και για ποιον θα εργάζεσαι; Για σένα φυσικά, όχι για κάποιον άλλο (ή, άντε, «για την κοινωνία», όχι όμως για την οικογένειά σου).
Το ίδιο κι εμείς οι άντρες, έχουμε πέσει στην ίδια παγίδα: να κάνουμε καριέρα και να εργαζόμαστε για τον εαυτό μας (ή, άντε, αν και λίγοι το σκέφτονται αυτό, «για την κοινωνία»). Όχι για την οικογένειά μας – δεν υπάρχει αυτό στην εποχή μας, η αξία του να ζω και να εργάζομαι πρωτίστως για κάποιον άλλο, δεν υπάρχει πια στη σκέψη μας, δεν μας το εξηγεί κανείς, ούτε οι γονείς μας, ούτε το σχολείο, ούτε φυσικά η τηλεόραση, το διαδίκτυο και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί περνάνε το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους.
Αποτέλεσμα, η μοναξιά και η θλίψη, με επιφανειακές χαρές.

Προσοχή: στον πολιτισμό μας, πάντα η γυναίκα εργαζόταν (όχι οι «αριστοκράτισσες»). Εργαζόταν είτε ως αγρότισσα, είτε ως βιοτέχνιδα, και παράλληλα ήταν σύζυγος, νοικοκυρά και μητέρα. Εργαζόταν και μοχθούσε για την οικογένειά της. Και οι άντρες, όταν ήταν σωστοί και ηθικοί, εργάζονταν για την οικογένειά τους, όχι για τον εαυτό τους. Και οικογένεια για τον άντρα και τη γυναίκα δεν ήταν μόνο τα παιδιά τους, αλλά και ο/η σύζυγος (τώρα λέμε «σύντροφος», γιατί φοβόμαστε τη δέσμευση), οι γονείς τους (δυο μανάδες και δυο πατεράδες, που έτσι τους αποκαλούσαν, όχι τον πεθερό «κύριε Γιάννη» και την πεθερά «κυρία Μαρία», ή σκέτο «Γιάννη» και «Μαρία») και κατ’ επέκτασιν τα αδέρφια και όλοι οι συγγενείς (που είχαν αλληλεγγύη, είτε σε οικονομικά θέματα, είτε σε θέματα προστασίας από εχθρούς, κατακτητές, εκμεταλλευτές κ.λ.π.).
Μέσα σε πολλές από αυτές τις οικογένειες βέβαια συνέβαιναν και παρατράγουδα, και καταπίεση και μίση και αντιπαραθέσεις για την κληρονομιά και πολλά άλλα, αλλά, όταν λειτουργούσαν σωστά και ισορροπημένα, ήταν ο χώρος προστασίας και ψυχοσωματικής ανάπτυξης του ανθρώπου, εφ’ όρου ζωής.
Τα αρνιά στα τσιγκέλια του χασάπη δεν έχουν οικογένεια. (Συγχωρέστε με, φίλοι κρεοπώλες, η βολή δεν είναι για εσάς, αλλά για εκείνους που έχουν μετατρέψει το σύγχρονο άνθρωπο σε σφαχτό για τα δικά τους τσιγκέλια).
Από πού ξεκινήσαμε και πού πήγαμε, ε; Τέλος πάντων, κορίτσια, αν θέλετε, ακούστε έναν άντρα (παντρεμένο και πατέρα κόρης)… Θηλυκότητα δεν είναι ο υπερτονισμός της σεξουαλικότητας. Ούτε σας κάνει όμορφες αυτό – όμορφες είστε από μόνες σας, δε χρειάζεται να βλέπετε εκπομπές (ή «ριάλιτι») μόδας, ούτε να παρακολουθείτε τι κάνει η μία και η άλλη διάσημη, που ίσως στο βάθος υποφέρει από εθισμούς, μοναξιά και ψυχολογικά προβλήματα. Περισσότερο ισορροπημένα θα σας καθοδηγήσει το να παρακολουθείτε τι κάνει η μητέρα σας ή – αν έχετε – η γιαγιά σας, παρά οι «celebrities» (άλλη μια λέξη που μάθαμε και μηρυκάζουμε όλοι τώρα)…
Κι αν συναντήσετε ποτέ καμιά διασημότητα («celebrity»), ίσως χρειαστεί να την παρηγορήσετε με δυο λόγια αγάπης και μια αγκαλιά (να, αυτή η συμπαράσταση είναι όντως στοιχείο θηλυκότητας), γιατί εκείνη μπορεί να έχει χάσει το δρόμο της και να βουλιάζει στη δυστυχία και την αυτοκαταστροφή, ενώ η μητέρα σας και η γιαγιά σας είναι σπάνιο να έχει πάθει κάτι τέτοιο.
Κάποτε (δε θυμάμαι πού το διάβασα αυτό) ρώτησαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι πώς κατάφεραν να μείνουν ενωμένοι τόσες δεκαετίες. Εκείνοι απάντησαν: «Ζήσαμε σε μια εποχή, που, όταν κάτι χαλούσε, το φτιάχναμε. Δεν το πετούσαμε».
Αυτά είναι σκέψεις που ξεκίνησαν από μερικά κομψά, αλλά ταπεινά φούτερ, ένα μπλουτζίν χωρίς τρύπες και ένα ζευγάρι απλά αθλητικά παπούτσια, στην αυλή μιας μικροσκοπικής εκκλησούλας του Αγίου Πνεύματος. Μάλλον όλα τα ωραία εκεί αρχίζουν, στην εκκλησία…
Ευχαριστώ.


http://o-nekros.blogspot.com/2019/06/sexy.html
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6059
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από Domna »

Προς όλες τις κοπέλες που δεν είναι ακόμη παντρεμένες και πιστεύουν ότι πρέπει ντύνονται σέξυ για να βρεθεί ο γαμπρός .
Και όμως ιδού , υπάρχουν στην σημερινή εποχή λεβέντες που δεν προσέχουν εαν μία κοπέλα ντύνεται σέξυ .

Νίκος Βέρτης: Τη γυναίκα τη θέλω φτωχόπαιδο και να μην την ξέρει κανείς

Ο Νίκος Βέρτης έχει περάσει τα 30 και εν είναι λίγες οι φορές που έχει σκεφτεί τον εαυτό του στο ρόλο του μπαμπά. Μιλώντας σε εφημερίδα δήλωσε πως το να δημιουργήσει μια δική του οικογένεια είναι μια επιθυμία που μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

«Είμαι 36 ετών. Μετά τα 34 νομίζω ότι ο άντρας αρχίζει και το σκέφτεται πολύ έντονα το θέμα. Καμία φορά παίρνω στην αγκαλιά μου μωρά φίλων και πιάνω τον εαυτό μου να νιώθει έντονα το πατρικό συναίσθημα. Πιστεύω ότι αν έκανα οικογένεια θα θυσίαζα τα πάντα για να μην χαλάσει ποτέ. Προτιμώ να μην ερωτευτώ τη γυναίκα που θα παντρευτώ, αλλά κυρίως να την αγαπάω όπως αγαπιούνται οι γονείς μου, που γνωρίστηκαν από προξενιό και είναι 45 χρόνια μαζί» εξομολογήθηκε ο γνωστός τραγουδιστής σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα.

Εκτός των άλλων, τραγουδιστής εξήγησε και τους λόγους που μέχρι τώρα δεν έχει δημιουργήσει δική του οικογένεια:

«Ο λόγος που δεν έχω κάνει ακόμα οικογένεια είναι γιατί θα πρέπει να κάνω μια επαγγελματική παύση για να μην χάσω λεπτό μακριά από αυτή – και κυρίως επειδή δεν έχω γνωρίσει ακόμα την μάνα των παιδιών μου».

Πως είναι η ιδανική γυναίκα που θέλει να ερωτευτεί ο Νίκος Βέρτης;

«Εγώ την γυναίκα την θέλω φτωχόπαιδο, καλό παιδί και να μην την ξέρει κανείς. Βέβαια, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις. Μέσα μου όμως έτσι την σκέφτομαι την γυναίκα που θα παντρευτώ».


https://www.reader.gr/showbiz/nikos-ver ... rei-kaneis
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Άβαταρ μέλους
nickzark
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4110
Εγγραφή: Τετ Μαρ 02, 2011 1:19 pm
Τοποθεσία: Νικόλαος@θεσσαλονίκη

Re: Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από nickzark »

Ο Βέρτης πηγαίνει συχνά Αγιο Όρος . Έχω μιλήσει μαζί του . Έχει μια άλλη αντίληψη σε σχέση με τους τραγουδιστές

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6059
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από Domna »

:wav
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6059
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από Domna »

Ε , όπως το έγραψα , λεβεντοπαλίκαρο είναι . Πόσοι άντρες έχουν σήμερα τέτοιες απόψεις ;;;;


Νίκος Βέρτης

Μιλάει για το ενδεχόμενο να παντρευτεί & να γίνει πατέρας: «Θέλω η μάνα να μεγαλώσει το παιδί μου. Όχι η γιαγιά ή κάποιοι άλλη γυναίκα»

Ο Νίκος Βέρτης ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο «Ακρωτήρι» και μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες γι'αυτό αλλά και για την προσωπικη του ζωή και εξέφρασε την άποψή του για τον γάμο.

Νιώθει έτοιμος να παντρευτεί; «Για να φορέσω γαμπριάτικο πρέπει να βρω τη νύφη. Όταν τη βρω θα το βάλω. Θα θελα πάρα πολύ κι εγώ κάποια στιγμή...».

Τι θέλει σε μία γυναίκα; «Κατά βάση χημεία. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, ό,τι και να πεις ξαφνικά έρχεται κάποια και τα ανατρέπει όλα».

Για τον γάμο και την οικογένεια: «Κάποιοι θα θυμώσουν μ'αυτό, αλλά εγώ θέλω τη μάνα να μεγαλώσει το παιδί, όχι η γιαγιά, όχι κάποια άλλη γυναίκα. Θέλω να δίνει χρόνο και εγώ ο ίδιος να δίνω χρόνο. Όταν θα είναι να κάνω οικογένεια θα χαλαρώσω λίγο από τη δουλειά μου για να αφοσιωθώ. Ό,τι και να κάνεις στη δουλειά σου, οι άνθρωποι είναι η ζωή σου.

http://www.yupiii.gr/gossip/c81520/Niko ... no_na.html
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6059
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από Domna »

Για ακούσετε τον εδώ τι λέει :

Ο Νίκος Βέρτης για την προσωπική του ζωή
https://www.youtube.com/watch?v=UprfVOfyaPU
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6059
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από Domna »

Κορίτσια , για δείτε εδώ , οι ρωσίδες πως ντύνονται .....
http://www.charmingthebirdsfromthetrees ... on-in.html

Εντάξει , να πούμε , δεν χρειάζεται να φοράτε και μαντήλες στο κεφάλι .......
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6059
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από Domna »

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΥΝΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ;

Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Το προηγούμενο άρθρο σχετικά με το «τι μουσική πρέπει ν' ακούν οι Ορθόδοξοι»,διαβάστηκε πολύ και προκάλεσε πολλά σχόλια και αντιδράσεις. Παρότι αρκετοί ενοχλήθηκαν, θεωρώ μεγάλο κέρδος την ανάπτυξη μιας συζήτησης και την κατάθεση προβληματισμών γύρω από τέτοια θέματα που άπτονται της σύγχρονης κοινωνίας. Άλλωστε, η Ορθοδοξία δεν είναι κάτι το απομονωμένο και απόμακρο από αυτήν, αλλά αναπόσπαστο μέρος της. Επομένως, οι Ορθόδοξοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ασχολούνται και να συζητάνε τέτοια θέματα ΜΕ ΟΛΟΥΣ, πιστούς και απίστους. Το γράφω αυτό, ως μία πρώτη απάντηση σε όσους...επιχειρηματολόγησαν με το "τι σ' ενδιαφέρει εσένα τι μουσική ακούμε;".

Σήμερα, θα προσπαθήσω να αναπτύξω όσο το δυνατόν συντομότερα ένα άλλο κρίσιμο θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο και ιδιαίτερα τη νεολαία: Πώς πρέπει να ντυνόμαστε και να εμφανιζόμαστε στον κόσμο, όσοι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί;

Σε καμία περίπτωση τα όσα ακολουθούν δεν έχουν σκοπό να επιβάλουν ή και να καθορίοσυν το ντύσιμο κανενός. Κατατίθενται ως προσωπικές απόψεις μου, όπως έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνω ως ελεύθερος πολίτης. Αν κάποιοι ενοχλούνται από αυτό, μπορούν να μην συνεχίσουν την ανάγνωση τουάρθρου.

ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΜΟΔΑΣ". Ναι, σωστά διαβάσατε: Πρόκειται περί Χούντας, ιδιαίτερα σκληρής και αδυσώπητης μάλιστα! Από εκεί που ο άνθρωπος φορούσε ρούχα για να καλύπτει τη γύμνια του και να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες, κατάντησε έρωμαιο συγκεκριμένων "τάσεων" που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, με το αζημίωτο βέβαια!

Τρέχουμε ν' αγοράσουμε καινούρια ρούχα, καινούρια παπούτσια κλπ. Πόσο όμως μας χρειάζονται όλα αυτά;

Ο Χριστός είπε: «Δια τούτο λέγω υμίν, μη μεριμνάτε τη ψυχή υμών τι φάγητε και τι πίητε, μηδέ τω σώματι υμών τι ενδύσησθε• ουχί η ψυχή πλείον εστί της τροφής και το σώμα του ενδύματος; Εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι ου σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας, και ο πατήρ υμών ο ουράνιος τρέφει αυτά• ουχ υμείς μάλλον διαφέρετε αυτών; Τις δε εξ υμών μεριμνών δύναται προσθείναι επί την ηλικίαν αυτού πήχυν ένα; Και περί ενδύματος τι μεριμνάτε; καταμάθετε τα κρίνα του αγρού πως αυξάνει• ου κοπιά ουδέ νήθει• Λέγω δε υμίν ότι ουδέ Σολομών εν πάση τή δόξη αυτού περιεβάλετο ως εν τούτων.»

Είναι πράγματι κωμικοτρατικό, στη σημερινή κοινωνία όχι απλά να ανησυχούμε, αλλά και να καθορίζουμε την ίδια μας την ζωή ανάλογα με τα ρούχα και την εξωτερική μας εμφάνιση!

Σχεδόν όλοι και όλες θέλουν να είναι αρεστοί στον κοινωνικό τους περίγυρο. Φροντίζοντας όμως 24 ώρες το 24ωρο το "έξω", δεν μας μένει καθόλου καιρός για το "μέσα". Την ψυχή μας δηλαδή, που παραμελούμεγια χάρη του σαρκίου μας.

Καλά όλα αυτά, αλλά τι μας προτείνεις;, θα αντιτείνει κάποιος. Να κυκλοφορούμε γυμνοί; Να μην ντυνόμαστε;

Μα το πρόβλημα, αγαπητοί φίλοι, είναι πως με το σημερινό "ντύσιμο", παραμένουμε ΓΥΜΝΟΙ! Και εσωτερικά όπως είπαμε, αλλά ακόμα και εξωτερικά!!!

Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΜΟΔΑ", με θύματα κυρίως τις γυναίκες: Με την προβολή "προτύπων" που ωθούν στην πορνεία και την ελευθεριότητα ηθών, θεωρείται φυσιολογικό στην εποχή μας το ξεγύμνωμα του ανθρώπινου σώματος, για να είμαστε "κοινωνικά αποδεκτοί".

ΟΧΙ ΟΜΩΣ! Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟ!!! Το σώμα του είναι Ναός του Θεού και δεν είναι δυνατόν να το διαπομπεύει ως σκεύος ηδονής για κανέναν!

Πρέπει να ντυνόμαστε σεμνά. Όμορφα, αλλά σεμνά. Να δείχνουμε όχι τα σωματικά μας "κάλλη", αλλά τα ψυχικά! Η ομορφιά σαφώς και δεν ενοχοποιείται: Είναι κι αυτή, συστατικό της ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ που ονομάζεται άνθρωπος. Όταν όμως υπερπροβλακεται μόνο αυτή και μάλιστα με χυδαιότατο τρόπο, τότε τι διαφορά έχει ο άνθρωπος από τα άλογα ζώα που κυκλοφορούν γυμνά, ακριβώς επειδή δεν έχουν συναίσθηση της ντροπής;

ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ! Είναι πρόκληση, ειδικά στη σύγχρονη εποχή της οικονομικής κρίσης, να βλέπουμε παρέλαση πανάκριβων ρούχων και "αξεσουάρ" να παρελαύνουν στους δρόμους, δίπλα από τον άστεγο, τον φτωχό και τον πεινασμένο. Το ντύσιμο δεν πρέπει να είναι ούτε μια μορφή επίδειξης πλούτου, ούτε κοινωνικής ισχύος.

ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΕΙΔΩΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΑΣ. "Παν μέτρον άριστον", έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, αλλά δυστυχώς αυτό το μέτρο έχει εξαφανιστεί προ πολλού από τη νεοελληνική κοινωνία.

Γιατί να υποτασσόμαστε ως πειθήνια όντα στα κελεύσματα του εκάστοτε συρμού (=μόδας); Δική μας γνώμη δεν έχουμε; Πρέπει να αγοράζουμε συνεχώς νέα ενδύματα, επειδή τα βλέπουμε στις βιτρίνες ή σε κάποιον/ άλλον/η;

Η υπερκατανάλωση ρούχων δεν μας "γεμίζει", ούτε φυσικά μας...θεραπεύει, όπως λένε κάποιοι "ειδήμονες" που μας προτείνουν να κάνουμε "shopping therapy"! Αντίθετα, μας γεμίζει με ανασφάλεια, μεγαγχολία ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ!

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οφείλουμε να ζούμε όσο το δυνατόν πιο λιτά και ασκητικά γίνεται! Σας ακούγονται υπερβολικά και "μεσαιωνικά" αυτά; Ρωτήστε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που άλλαζαν ένα πουκάμισο κι ένα φουστάνι το χρόνο, αν ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι απ' ό,τι οι σημερινοί νέοι που ξοδεύουν αδιακρίτως για κάθε είδους "αλλαξιές"!

ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ, ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ: Αυτά είναι τα τρία "όπλα" του Ορθοδόξου Χριστιανού στη σύγχρονη "μάχη" του τρόπου ντυσίματος. Ας τα εφαρμόσουμε εμείς καταρχήν κι ας τα διδάξουμε και στους γύρω μας!

Διότι το καλύτερο παράδειγμα δεν δίνεται με τα καινούρια μας ρούχα, αλλά με τη συμπεριφορά και τις πράξεις μας...!


http://agia-trias.blogspot.com/2013/02/ ... st_21.html
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6059
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από Domna »

Ντύσιμο ή γδύσιμο ;
https://choratouaxoritou.gr/?p=68534
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6059
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Re: Μην είσαι sexy…

Δημοσίευση από Domna »

Σέρβος ιερέας μιλά σχετικά με την εμφάνιση των Χριστιανών κοριτσιών σήμερα

https://www.youtube.com/watch?v=_rZrzxnrOgQ
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”