Το Ψαλτήριον

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5165
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 09, 2008 9:00 am
Τοποθεσία: Σμαρώ@Κατερίνη, Σέρρες

Το Ψαλτήριον

Δημοσίευση από smarti »

ΨΑΛΜΟΣ 1ος
1 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ἀνήρ, ὃς οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καὶ ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὐκ ἔστη καὶ ἐπὶ καθέδρᾳ λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν.
2 ἀλλ᾿ ἤ ἐν τῷ νόμῳ Κυρίου τὸ θέλημα αὐτοῦ, καὶ ἐν τῷ νόμῳ αὐτοῦ μελετήσει ἡμέρας καὶ νυκτός.
3 καὶ ἔσται ὡς τὸ ξύλον τὸ πεφυτευμένον παρὰ τὰς διεξόδους τῶν ὑδάτων, ὃ τὸν καρπὸν αὐτοῦ δώσει ἐν καιρῷ αὐτοῦ, καὶ τὸ φύλλον αὐτοῦ οὐκ ἀποῤῥυήσεται· καὶ πάντα, ὅσα ἂν ποιῇ, κατευοδωθήσεται.
4 οὐχ οὕτως οἱ ἀσεβεῖς, οὐχ οὕτως, ἀλλ᾿ ἢ ὡσεὶ χνοῦς, ὃν ἐκρίπτει ὁ ἄνεμος ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς.
5 διὰ τοῦτο οὐκ ἀναστήσονται ἀσεβεῖς ἐν κρίσει, οὐδὲ ἁμαρτωλοὶ ἐν βουλῇ δικαίων· 6 ὅτι γινώσκει Κύριος ὁδὸν δικαίων, καὶ ὁδὸς ἀσεβῶν ἀπολεῖται.

Μεταφραση

ΨΑΛΜΟΣ 1ος
ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ και ευλογημένος από τον θεον είναι ο άνθρωπος εκείνος,που δεν επορευθη ποτέ δρομον σύμφωνα με τας σκέψεις και τα θελήματα των ασεβών ανθρώπων και ούτε προς στιγμήν δεν εσταθη εκεί, οπου διέρχονται οι αμαρτωλοί,ούτε εκαθισε να λαβη μέρος εις συναναστροφας ανθρώπων,που είναι διεφθαρμένοι και διαφθείρουν την κοινωνιαν.
2 Αλλ ΄εξ αντιθέτου με ολην του την καρδιαν έχει δώσει την θελησιν του και την σκεψιν του εις τον νομον του Κυρίου και τον Νόμον αυτόν θα μελετά ημέραν και νύκτα.
3 Αυτός θα ομοιαζη με το δένδρον,που είναι φυτευμενον εις τα πλούσια τρεχούμενα νερά και το οποίον θα αποδωση τους ώριμους καρπούς του εις τον καταλληλον καιρον,τα δε φύλλα του ποτέ δεν θα πέσουν.Ετσι και ο άνθρωπος ο αφοσιωμένος εις τον νόμον του θεού.Ολα τα έργα,που θα επιχειρη,θα έχουν με την ευλογίαν του θεού αισιον πέρας.
4 Δεν θα συμβαίνει όμως το ιδιον και με τους ασεβείς,όχι΄ αλλ΄ αυτοί θα ομοιάζουν σαν το χνούδι,το οποίον παρασύρει ο άνεμος και το εξαφανίζει από το πρόσωπον της γης,από τα μάτια των ανθρώπων.
5 δια τουτο, ηθικώς αδύνατοι και άτολμοι,οι ασεβείς δεν θα έχουν το σθένος να σταθούν όρθιοι ενώπιον του Κυρίου κατά την μελλουσαν κρίσιν.Ούτε και οι αμαρτωλοί θα τολμήσουν,να παρουσιασθούν εις την συναξιν των δικαίων.
6 Διότι ο Κύριος γνωρίζει τον δρομον,την συμπεριφοραν και τα έργα των δικαίων και τους προστατεύει,ενώ οι ασεβείς εγκαταλείπονται από τον θεον.Καταλήγουν εις την απωλειαν τα έργα των και αυτοί οι ίδιοι.

===============================================

ΨΑΛΜΟΣ 2ος

1 ΙΝΑΤΙ ἐφρύαξαν ἔθνη, καὶ λαοὶ ἐμελέτησαν κενά;
2 παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ κατὰ τοῦ Κυρίου καὶ κατὰ τοῦ χριστοῦ αὐτοῦ. (διάψαλμα).
3 Διαῤῥήξωμεν τοὺς δεσμοὺς αὐτῶν καὶ ἀποῤῥίψωμεν ἀφ᾿ ἡμῶν τὸν ζυγὸν αὐτῶν.
4 ὁ κατοικῶν ἐν οὐρανοῖς ἐκγελάσεται αὐτούς, καὶ ὁ Κύριος ἐκμυκτηριεῖ αὐτούς.
5 τότε λαλήσει πρὸς αὐτοὺς ἐν ὀργῇ αὐτοῦ καὶ ἐν τῷ θυμῷ αὐτοῦ ταράξει αὐτούς.
6 ᾿Εγὼ δὲ κατεστάθην βασιλεὺς ὑπ᾿ αὐτοῦ ἐπὶ Σιὼν ὄρος τὸ ἅγιον αὐτοῦ
7 διαγγέλλων τὸ πρόσταγμα Κυρίου. Κύριος εἶπε πρός με· υἱός μου εἶ σύ, ἐγὼ σήμερον γεγέννηκά σε.
8 αἴτησαι παρ᾿ ἐμοῦ, καὶ δώσω σοι ἔθνη τὴν κληρονομίαν σου καὶ τὴν κατάσχεσίν σου τὰ πέρατα τῆς γῆς.
9 ποιμανεῖς αὐτοὺς ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ, ὡς σκεύη κεραμέως συντρίψεις αὐτούς.
10 καὶ νῦν, βασιλεῖς, σύνετε, παιδεύθητε, πάντες οἱ κρίνοντες τὴν γῆν.
11 δουλεύσατε τῷ Κυρίῳ ἐν φόβῳ καὶ ἀγαλλιᾶσθε αὐτῷ ἐν τρόμῳ.
12 δράξασθε παιδείας, μήποτε ὀργισθῇ Κύριος καὶ ἀπολεῖσθε ἐξ ὁδοῦ δικαίας.
13 ὅταν ἐκκαυθῇ ἐν τάχει ὁ θυμὸς αὐτοῦ, μακάριοι πάντες οἱ πεποιθότες ἐπ᾿ αὐτῷ.

Μετάφραση
ΨΑΛΜΟΣ 2ος

1 Διατι σαν άγρια αχαλίνωτα αλόγα ανεστατωθησαν και αφηνιασαν τα ειδωλολατρικα εθνη και διατι αυτοι οι λαοι εμελετησαν και κατεστρωσαν σχεδια μωρα,αμαρτωλα και απραγματοποιητα?
2 Παρασταθησαν απειλητικοι οι βασιλεις της γης και οι αρχοντες συγκεντρωθησαν απο συμφωνου εις τον ιδιον τοπον εναντιον του Κυριου και θεου και εναντιον εκεινου,τον οποιον αυτος εχρισε προφητην,αρχιερεα και βασιλεα.
3 Ειπαν τα αμαρτωλα αυτα εθνη και οι παρανομοι βασιλεις μεταξυ των' ,,ας συντριψωμεν τους δεσμους,που μας κρατουν υποτεταγμενους εις τον Κυριον και εις τον χριστον αυτου και ας αποτιναξωμεν μακραν απο ημας τον ζυγον των,,
4 Αλλα, αυτος που κατοικει εις τους ουρανους,ο παντοδυναμος και δικαιος θεος θα τους περιπαιξη και θα τους χλευαση.θα τους καμη καταγελαστους ενωπιον ολων.
5 Εις δε τον καταλληλον χρονον θα ομιληση προς αυτους με την οργην του και θα τους συγκλονιση επανω εις την εκρηξιν του δικαιου του θυμου.
6 Εγω ομως,ο Χριστος αυτου,παρα τας εχθρικας ενεργειας των αντιθετων,ενεθρονισθην απο αυτον τον θεον και πατερα ως βασιλευς αιωνιος εις το ιερον ορος Σιων,εις την ιερουσαλημ,
7 δια να διαλαλω και κηρρυτω προς ολον τον κοσμον το προσαγμα του Κυριου.Αυτο δεν ειναι το προσταγμα,με το οποιον με ανεβιβασεν εις τον θρονον'ο Κυριος μου ειπε',,συ εισαι ο μονογενης Υιος μου,τον οποιον απο την ιδικην μου απειροτελειαν ουσιαν εχω γεννησει προ παντων των αιωνων,σημερον δε και σε ανιστω ενδοξον απο τον ταφον.
8 Ζητησε ελευθερα απο μενα με το θαρρος της υιοτητος ο,τι θελεις,και εγω θα δωσω ως κληρονομιαν σου ολα τα εθνη και θα θεσω υπο την απολυτον εξουσιαν σου ολην την γην μεχρι των περατων αυτης.
9 Θα τους κυβερνησης με σιδερενιαν ραβδον,με ακατανικητον εξουσιαν,αλλα και θα συντριψεις ολους εκεινους,οι οποιοι ανθιστανται εις σε,με τοσην ευκολιαν,σαν να ησαν πηλινα ευθραυστα αγγεια κατασκευασμενα απο τον κεραμιδαν.
10 Και τωρα,που ακουετε αυτας τας διακηρυξεις εσεις οι βασιλεις,συνετισθητε,παιδαγωγηθητε απο τα παθηματα σας,αλλα και ολοι σεις οι αρχοντες,οι οποιοι κυβερνατε και δικαζετε τους λαους της γης.
11 Υπηρετησατε τον Κυριον με φοβον,δια να δοκιμασετε εις την καρδιαν σας την αγαλλιασιν,που φερει η ευλαβεια προς τον θεον και ο φοβος,μηπως τυχον τον παροργισετε με καποιαν αμαρτιαν σας.
12 Εφ' οσον ειναι καιρος,αρπαξατε με ολην σας τη δυναμιν και εγκολπωθητε και κρατηστε στερεα την παιδαγωγιαν αυτην εκ μερους του Κυριου μηπως τυχον δια την αμελειαν σας οργισθη ο Κυριος εναντιον σας και καταστραφητε και χαθητε απο την ευθειαν οδον,
13 οταν εντος ολιγου αναψη ωσαν πολλαπλασιως πυρωμενη καμινος ο δικα
ιος θυμος του θεου.Αλλα τρισευτυχισμενοι και ευλογημενοι θα ειναι,οσοι θα εχουν στηριξει την ελπιδα και την πεποιθησιν των εις αυτον.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.

Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1478
Εγγραφή: Παρ Μαρ 03, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: https://theomezcrochet.blogspot.com/
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Ο Μέγας Αθανάσιος για τους ψαλμούς:

• Κάθε Ψαλμός έχει λεχθεί και έχει συνταχθεί υπό του Αγίου Πνεύματος ,ώστε, να ανακαλύπτουμε σε αυτούς τα σκιρτήματα της ψυχής μας … και να μας υπενθυμίζουν τις εσωτερικές παρεκτροπές μας και να μας παρακινούν σε διόρθωση.
• Εάν καταδιώκεσαι από τους συγγενείς και φίλους σου και είναι πολλοί εκείνοι που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον σου, απάγγειλε τον 3ο Ψαλμό.
• Εάν βλέπεις τους πονηρούς να θέλουν να σου στήσουν παγίδα και θέλεις να εισακουστεί η προσευχή σου, σηκώσου πριν ξημερώσει και ψάλλε τον 5ο Ψαλμό.
• Εάν θέλεις να αναφωνήσεις γεμάτος θαυμασμό και ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο, επειδή βλέπεις παντού απλωμένη τη χάρη του Σωτήρος και επειδή σώθηκε το ανθρώπινο γένος, τότε ψάλλε τον 8ο Ψαλμό.
• Όταν δε ακούσεις μερικούς να βλαστημούν την Θεία Πρόνοια, όχι μόνο να μη μετέχεις στην ασέβειά τους, αλλά να παρακαλάς τον Θεό, λέγοντας τους Ψαλμούς 13 και 52.
• Εάν θέλεις να αφοσιωθείς τελείως στον θεό και ακούσεις τους εχθρούς να σε ειρωνεύονται ,μη ταράζεσαι. Να παρηγορείς την ψυχή σου με την ελπίδα στον θεό και καταπραΰνοντας τις στενοχώριες της ζωής ψάλλοντας τον 14ο ψαλμό.
• Ευθυγραμμιζόμενη η ψυχή με την μελωδία των (Ψαλμικών ) λόγων ξεχνά τα πάθη και γεμάτη χαρά βλέπει προς το εν Χριστώ φρόνημα ,σκέφτεται και επιθυμεί τα άριστα.
• Όσο καλύτερη είναι η ζωή των αγίων από εκείνη των υπολοίπων, τόσο και τα λόγια τους είναι καλύτερα και δυνατότερα από τα δικά μας.
• Ο ασκητής ( και ιδιαίτερα ο αγωνιζόμενος χριστιανός ) πρέπει με σχολαστικότητα να καταγίνεται στην κατανόηση κάθε λέξεως της Αγίας Γραφής.
• Δεν πρέπει να μελετά κανείς τεμπέλικα τον νόμο του Κυρίου. Δεν επιτρέπεται άλλοτε μεν να μελετά κανείς αυτό, άλλοτε δε όχι, αλλά πάντοτε και συνεχώς να είναι αφοσιωμένος στα θεία λόγια.
• Για την έρευνα των Γραφών και την αληθινή γνώση τους χρειάζεται έντιμη ζωή, καθαρή ψυχή και κατά Χριστόν αρετή, ώστε ο νους να βαδίζει τον δρόμο της και να μάθει όσο είναι προσιτό περί του Θεού Λόγου.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.

Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1478
Εγγραφή: Παρ Μαρ 03, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: https://theomezcrochet.blogspot.com/
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ
Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου

"Αυτή τη χρήση του Ψαλτηρίου μου την έδειξε κι εμένα ο Γέροντας και τώρα παραθέτω στην αγάπη σας μιά κατάσταση που εξηγεί σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται ο κάθε ψαλμός, σύμφωνα με τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.

ΨΑΛΜΟΙ

1ος Όταν φυτεύουν δένδρα ή αμπέλι, για να καρποφορήσουν.
2ος Για να δώσει φώτιση ο Θεός σε αυτούς που πηγαίνουν σε συνέδρια.
3ος Για να φύγει η κακία από τους ανθρώπους, για να μη βασανίζουν άδικα τους συνανθρώπους τους.
4ος Για να θεραπεύσει ο Θεός τους ευαίσθητους ανθρώπους, που αρρώστησαν από μελαγχολία από τη συμπεριφορά των σκληρόκαρδων ανθρώπων.
5ος Για να θεραπεύσει ο Θεός τα πληγωμένα, χτυπημένα μάτια από κακό άνθρωπο.
6ος Για να θεραπεύσει ο Θεός τον μαγευμένο άνθρωπο.
7ος Γι αυτούς που έπαθαν από φοβία από τις φοβέρες και τις απειλές των κακών ανθρώπων.
8ος Γι αυτούς που έπαθαν κακό από δαίμονες ή από πονηρούς ανθρώπους.
9ος Για να πάψουν να σε φοβερίζουν οι δαίμονες στον ύπνο ή με φαντασίες την ημέρα.
10ος Για σκληρόκαρδα ανδρόγυνα που μαλώνουν και χωρίζουν (Όταν βασανίζει άδικα ο σκληρός ή η σκληρή τον ευαίσθητο).
11ος Για τρελούς που έχουν και κακότητα και κάνουν κακό στους ανθρώπους.
12ος Για αυτούς που πάσχουν από το συκώτι.
13ος Για φοβερό δαιμόνιο, συνέχεια 3Χ3 ημέρες.
14ος Για να αλλάξουν γνώμη οι ληστές και να επιστρέψουν άπρακτοι και μετανοημένοι.
15ος Γιά να βρεθεί το κλειδί, όταν χαθεί.
16ος Για μεγάλη συκοφαντία, 3Χ3 ημέρες.
17ος Όταν γίνεται σεισμός ή θεομηνία, κατακλυσμός και κεραυνοί.
18ος Για να ελευθερωθο΄ν οι μητέρες στην γέννα τους.
19ος Γι ανδρόγυνα που δεν γεννούν λόγω αναπηρίας, για να τους θεραπευσει ο Θεός, για να μην χωρίσουν.
20ος Για να μαλακώσει ο Θεός τις καρδιές των πλουσίων να κάνουν ελεημοσύνες στους φτωχούς. "

.....συνεχίζεται
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.

Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1478
Εγγραφή: Παρ Μαρ 03, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: https://theomezcrochet.blogspot.com/
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

21ος Για να εμποδίσει ο Θεός την πυρκαϊά, για να μην γίνει κακό.
22ος Για να ημερέψει ο Θεός τα άτακτα και ανυπάκουα παιδιά, που θλίβουν τους γονείς τους.
23ος Για να ανοίξει η πόρτα όταν χαθεί το κλειδί.
24ος Σε ανθρώπους που φθονεί πολύ ο πειρασμός και τους φέρνει συνέχεια αναποδιές στη ζωή τους, για να γογγύσουν.
25ος Όταν ζητάει κανείς κάτι καλό από τον Θεό, για να του το δώσει, χωρίς να τον βλάψει.
26ος Για να προστατέψει ο Θεός τους χωρικούς από τα εχθρικά στρατεύματα, να μην κάνουν κακό στους ανθρώπους και λεηλασίες στις αγροικίες.
27ος Για να θεραπεύσει ο Θεός τους νευρασθενείς και τους νευρόπονους.
28ος Γι αυτούς που τους πειράζει η θάλασσα και φοβούνται στην πολλή φουρτούνα.
29ος Γι αυτούς που κινδυνεύουν μακριά, μέσα σε βάρβαρους και άπιστους λαούς, για να τους φυλάξει ο Θεός και να φωτίσει κι εκείνους να ημερέψουν, και να γνωρίσουν το Θεό.
30ος Για να δώσει ο Θεός αφθονία σπαρτών και καρπών στα δένδρα, όταν ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός.
31ος Για να βρούν οι οδοιπόρο τον δρόμο, όταν χαθούν και ταλαιπωρούνται.
32ος Για να φανερώσει ο Θεός την αλήθεια στους αδικοφυλακισμένους, για να ελευθερωθούν.
33ος Σε ψυχορραγούντες, όταν βασανίζονται από τους δαίμονας την ώρα του θανάτου, ή σε εχθρικά στρατεύματα, όταν απειλούν και παραβιάζουν τα σύνορα, για να κάνουν κακό.
34ος Για να ελευθερώσει ο Θεός τους καλοκάγαθους ανθρώπους από τις παγίδες των πονηρών ανθρώπων, που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους του Θεού.
35ος Για να εξαλειφθεί τελείως η έχθρα μετά από τα μαλώματα ή παρεξηγήσεις.
36ος Για βαρεά πληγωμένους ανθρώπους από κακοποιούς εγκληματίες.
37ος Όταν πονάνε οι σιαγόνες από σάπια δόντια.
38ος Για να βρουν εργασία οι εγκαταλελειμμένοι και δυστυχισμένοι άνθρωπο, για να μη θλίβονται.
39ος Για να επανέλθει αγάπη μεταξύ αφεντικού και υπαλλήλων, όταν δημιουργούνται προστριβές.
40ος Για να ελευθερωθούν οι μητέρες στην γέννα, από πρόωρο τοκετό.
41ος Σε νέους που αρρωσταίνουν από έρωτα, όταν τραυματίζεται το ένα πρόσωπο και θλίβεται.
42ος Για να ελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι από τις φυλακές του εχθρικού έθνους.
43ος Για να φανερώσει ο Θεός την αλήθεια στα παρεξηγημένα ανδρόγυνα, για να συμφιλιωθούν.
44ος Για τους ανθρώπους που πάσχουν από την καρδιά ή από τα νεφρά.
45ος Για τους νέους, που εμποδίζει ο εχθρός, από φθόνο, να δημιουργήσουν οικογένεια (να παντρευτούν).
46ος Για να ειρηνεύσει ο υπηρέτης ή ο δούλος, όταν φύγει πληγωμένος από το αφεντικό του και να βρει δουλειά.
47ος Όταν γίνονται μεγάλες καταστροφές και ληστείες από βαρβαρικές συμμορίες-πειρατών (να διαβάζεται συνέχει επί 40 ημέρες)
48ος Γι αυτούς που κάνουν επικίνδυνη δουλειά.
49ος Για να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στον Θεό οι απομακρυσμένοι άνθρωποι, για να σωθούν.
50ος Όταν εξ αμαρτιών μας έρθει παιδαγωγική οργή Θεού (επιδημία αρρώστειας και θανατικό στους ανθρώπους ή στα ζώα).

........συνεχίζεται
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5165
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 09, 2008 9:00 am
Τοποθεσία: Σμαρώ@Κατερίνη, Σέρρες

Δημοσίευση από smarti »

3οΨΑΛΜΟΣ
2 ΚΥΡΙΕ, τί ἐπληθύνθησαν οἱ θλίβοντές με; πολλοὶ ἐπανίστανται ἐπ᾿ ἐμέ·
3 πολλοὶ λέγουσι τῇ ψυχῇ μου· οὐκ ἔστι σωτηρία αὐτῷ ἐν τῷ Θεῷ αὐτοῦ. (διάψαλμα).
4 σὺ δέ, Κύριε, ἀντιλήπτωρ μου εἶ, δόξα μου καὶ ὑψῶν τὴν κεφαλήν μου.
5 φωνῇ μου πρὸς Κύριον ἐκέκραξα, καὶ ἐπήκουσέ μου ἐξ ὄρους ἁγίου αὐτοῦ. (διάψαλμα). 6 ἐγὼ ἐκοιμήθην καὶ ὕπνωσα· ἐξηγέρθην, ὅτι Κύριος ἀντιλήψεταί μου.
7 οὐ φοβηθήσομαι ἀπὸ μυριάδων λαοῦ τῶν κύκλῳ συνεπιτιθεμένων μοι.
8 ἀνάστα, Κύριε, σῶσόν με, ὁ Θεός μου, ὅτι σὺ ἐπάταξας πάντας τοὺς ἐχθραίνοντάς μοι ματαίως, ὀδόντας ἁμαρτωλῶν συνέτριψας.
9 τοῦ Κυρίου ἡ σωτηρία, καὶ ἐπὶ τὸν λαόν σου ἡ εὐλογία σου.

3οΨΑΛΜΟΣ
2 Κύριε,εις πόσον αμέτρητον πλήθος έχουν αυξηθή οι εχθροί,που με καταθλίβουν!Πολλοί εχουν εξεργεθή και επαναστατήσει εναντίον μου.
3 Πολλοί είναι εκείνοι,που επιβουλεύονται την ζωην μου και λεγουν ,,Δεν υπάρχει πλέον δι΄ αυτόν καμμία σωτηρία εκ μέρους του θεού του,,.
4 Σύ όμως,Κύριε,είσαι ο βοηθός και ο προστάτης μου.Συ είσαι η ζωή και η δόξα μου,που θα με δοξάσης παλιν και θα σηκώσης ψηλά το κεφάλι μου,ενώ τωρα το κρατώ σκυμμένο απο την εντροπήν.
5 Κατά το παρελθόν πολλές φορές,με φωνήν ισχυράν εφώναξα προς τον Κύριον και εζήτησα τήν βοήθειάν του,και εκείνος με ήκουσε απο το όρος Σιών, απο το άγιον αυτού κατοικητήριον (διάψαλμα).
6 Διά τούτο και τώρα, βέβαιος ότι ο Κύριος θα εισακούση τήν προσευχήν μου,εκοιμήθην,έπεσα είς ήρεμον και αναπαυτικόν ύπνον ειρηνικός και αισιόδοξος,διότι ο Κύριος θά με βοηθήση ασφαλώς καί θά μέ προστατεύση.
7 Δέν θα φοβηθώ από αναρίθμητα πλήθη εχθρικού λαού,που με έχουν περικυκλώσει απο όλα τα σημεία καί επιτίθενται όλοι μαζή εναντίον μου.
8 Σήκω επάνω,Κύριε,σώσε με από τούς εχθρούς μου,συ ο θεός μου.Διότι είμαι βέβαιος πλέον ότι έχεις συντίψει όλους αυτούς,που με εχθρεύονται χωρίς λόγον και αιτίαν.Θεωρώ ως τετελεσμένον γεγονός, ότι συνέτριψες τα δόντια των αμαρτωλών,πού σαν άγρια θηρία έρχονται να με κατασπαράξουν.
9 Από σε λοιπόν τον Κύριον περιμένω την σωτηρίαν μου,η δε ευλογία σου θα σταλή επάνω εις τον λαόν,που είναι ιδικός σου.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5165
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 09, 2008 9:00 am
Τοποθεσία: Σμαρώ@Κατερίνη, Σέρρες

Δημοσίευση από smarti »

ΨΑΛΜΟΣ 4ος
2 ΕΝ τῷ ἐπικαλεῖσθαί με εἰσήκουσάς μου, ὁ Θεὸς τῆς δικαιοσύνης μου· ἐν θλίψει ἐπλάτυνάς με. οἰκτείρησόν με καὶ εἰσάκουσον τῆς προσευχῆς μου.
3 υἱοὶ ἀνθρώπων, ἕως πότε βαρυκάρδιοι; ἱνατί ἀγαπᾶτε ματαιότητα καὶ ζητεῖτε ψεῦδος; (διάψαλμα).
4 καὶ γνῶτε ὅτι ἐθαυμάστωσε Κύριος τὸν ὅσιον αὐτοῦ· Κύριος εἰσακούσεταί μου ἐν τῷ κεκραγέναι με πρὸς αὐτόν.
5 ὀργίζεσθε, καὶ μὴ ἁμαρτάνετε· ἃ λέγετε ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν, ἐπὶ ταῖς κοίταις ὑμῶν κατανύγητε. (διάψαλμα).
6 θύσατε θυσίαν δικαιοσύνης καὶ ἐλπίσατε ἐπὶ Κύριον.
7 πολλοὶ λέγουσι· τίς δείξει ἡμῖν τὰ ἀγαθά; ᾿Εσημειώθη ἐφ᾿ ἡμᾶς τὸ φῶς τοῦ προσώπου σου, Κύριε.
8 ἔδωκας εὐφροσύνην εἰς τὴν καρδίαν μου· ἀπὸ καρποῦ σίτου, οἴνου καὶ ἐλαίου αὐτῶν ἐπληθύνθησαν.
9 ἐν εἰρήνῃ ἐπὶ τὸ αὐτὸ κοιμηθήσομαι καὶ ὑπνώσω, ὅτι σύ, Κύριε, κατὰ μόνας ἐπ᾿ ἐλπίδι κατῴκισάς με.

Μεταφραση

ΨΑΛΜΟΣ 4ος
Κύριε ο θεός , συ με προστατεύεις και αποδίδεις το δίκαιόν μου. Οσες φορές προηγουμένως δια της προσευχής σε είχα επικαλεσθή, με ήκουσες. Διέλυσες την ψυχικήν μου στεναχωρίαν και έδωσες άνεσιν εις την ψυχήν μου. Και τώρα σπλαχνίσου με, Κύριε' άκουσε και κάμε δεκτήν την προσευχήν μου.
3 Ω σείς οι άνθρωποι, που με εχθρεύεσθε, έως πότε θα έχετε σκληράν την καρδίαν σας: Διατί αγαπάτε να διαδίδετε εις βάρος μου ματαίας και ανυποστάτους κατηγορίας και επιζητείτε πάντοτε νέα ψεύδη εναντίον μου:
4 Μάθετε όμως ότι ο Κύριος κατά θαυμαστόν τρόπον με επροστάτευσεν εις το παρελθόν, εμέ τον αφωσιομένον εις αυτόν. Και τώρα θα εισακούση ο Κύριος την προσευχήν μου, καθώς με όλην μου την ψυχήν κράζω προς αυτόν.
5 Σεις οι εχθροί μου, ας οργίζεσθε επί τέλους εναντίον μου' μη αμαρτάνετε όμως εναντίον του θεού. Οσα κακά σχέδια μελετάτε εις τας καρδίας σας και καταστρώνετε εναντίον μου, οταν θα κοιμάσθε μόνοι σας το εσπέρας, επανεξετάσατέ τα, συντριβήτε και μετανοήσατε.
6 Προσφέρατε θυσίας προς τον θεόν, αι οποίαι να συνοδεύονται απο τα έργα της δικαιοσύνης. Και τώρα στηρίξατε και σείς τας ελπίδας σας εις τον θεόν.
7 Πολλοί απο σας λέγουν ,,ποιός θα δείξη εις ημάς και θα δώση τα αγαθά:,, Εις ημάς όμως, Κύριε, που πιστεύομεν εις σε, έλαμψε το φως του προσώπου σου και εδοκιμάσαμεν χαράν.
8 Εγέμισες την ιδικήν μου καρδίαν απο χαράν και αγαλλίασιν, την οποίαν δεν δοκιμάζουν ποτέ οι αμαρτωλοί αντίπαλοι μου, μολονότι είναι γεμάτοι απο τους καρπούς της γης, απο σίτον, οίνον και έλαιον.
9 Εγώ όμως με την ελπίδα μου στερεάν προς σε θα κοιμηθώ ήσυχος και ειρηνικός, θα χορτάσω τον ύπνον, διότι συ Κύριε, αν και εγώ είμαι τώρα εγκαταλελειμμένος και μόνος, μου παρέχεις την σκέπην της οποίας κατοικώ γεμάτος ελπίδα προς σε.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5165
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 09, 2008 9:00 am
Τοποθεσία: Σμαρώ@Κατερίνη, Σέρρες

Δημοσίευση από smarti »

ΨΑΛΜΟΣ 5ος
2 Τὰ ῥήματά μου ἐνώτισαι, Κύριε, σύνες τῆς κραυγῆς μου·
3 πρόσχες τῇ φωνῇ τῆς δεήσεώς μου, ὁ βασιλεύς μου καὶ ὁ Θεός μου. ὅτι πρὸς σὲ προσεύξομαι, Κύριε·
4 τὸ πρωΐ εἰσακούσῃ τῆς φωνῆς μου, τὸ πρωΐ παραστήσομαί σοι καὶ ἐπόψει με,
5 ὅτι οὐχὶ Θεὸς θέλων ἀνομίαν σὺ εἶ· οὐ παροικήσει σοι πονηρευόμενος,
6 οὐδὲ διαμενοῦσι παράνομοι κατέναντι τῶν ὀφθαλμῶν σου. ἐμίσησας πάντας τοὺς ἐργαζομένους τὴν ἀνομίαν·
7 ἀπολεῖς πάντας τοὺς λαλοῦντας τὸ ψεῦδος. ἄνδρα αἱμάτων καὶ δόλιον βδελύσσεται Κύριος.
8 ἐγὼ δὲ ἐν τῷ πλήθει τοῦ ἐλέους σου εἰσελεύσομαι εἰς τὸν οἶκόν σου, προσκυνήσω πρὸς ναὸν ἅγιόν σου ἐν φόβῳ σου.
9 Κύριε, ὁδήγησόν με ἐν τῇ δικαιοσύνῃ σου ἕνεκα τῶν ἐχθρῶν μου, κατεύθυνον ἐνώπιόν σου τὴν ὁδόν μου.
10 ὅτι οὐκ ἔστιν ἐν τῷ στόματι αὐτῶν ἀλήθεια, ἡ καρδία αὐτῶν ματαία· τάφος ἀνεῳγμένος ὁ λάρυγξ αὐτῶν, ταῖς γλώσσαις αὐτῶν ἐδολιοῦσαν.
11 κρῖνον αὐτούς, ὁ Θεός. ἀποπεσάτωσαν ἀπὸ τῶν διαβουλιῶν αὐτῶν· κατὰ τὸ πλῆθος τῶν ἀσεβειῶν αὐτῶν ἔξωσον αὐτούς, ὅτι παρεπίκρανάν σε, Κύριε.
12 καὶ εὐφρανθείησαν πάντες οἱ ἐλπίζοντες ἐπὶ σέ· εἰς αἰῶνα ἀγαλλιάσονται, καὶ κατασκηνώσεις ἐν αὐτοῖς, καὶ καυχήσονται ἐν σοὶ πάντες οἱ ἀγαπῶντες τὸ ὄνομά σου.
13 ὅτι σὺ εὐλογήσεις δίκαιον· Κύριε, ὡς ὅπλῳ εὐδοκίας ἐστεφάνωσας ἡμᾶς.

Μεταφραση

ΨΑΛΜΟΣ 5ος
2 Ακουσε, Κυριε, τα λόγια της προσευχής μου, κατανόησε αυτά, που με αγωνιώδη κραυγήν σου απευθύνω.
3 Δώσε προσοχήν στο περιεχόμενον της δεήσεώς μου, συ, που είσαι ο βασιλεύς μου και ο Θεός μου, διότι εγώ όχι εις τα άψυχα είδωλα ούτε εις κανένα άλλον, αλλά προς σε θα προσευχηθώ και τώρα, Κυριε.
4 Πρωϊ, πριν ακόμη αρχίσω κανένα έργον, συ θα ακούσης το περιεχόμενον της προσευχής μου. Το πρωϊ θα παρουσιασθώ ενώπιόν σου και συ θα ρίψης ευμενές βλέμμα προς εμέ.
5 Συ είσαι Θεός, που ποτέ και κατά κανένα τρόπον δεν θέλεις την καταπάτησιν του νόμου Σου και την αδικίαν. Δια τούτο ούτε και προς στιγμήν δεν θα παραμείνη πλησίον σου ως προστατευόμενός σου ασεβής άνθρωπος, ο οποίος μηχανεύεται το κακόν.
6 Ούτε είναι δυνατόν να σταθούν εμπρός εις τα μάτια σου με θάρρος η με θράσος αυτοί, οι οποίοι καταπατούν τον Νομον σου. Συ εμίσησες όλους εκείνους, οι οποίοι έχουν ως έργον των να πράττουν την ανομίαν και την αμαρτίαν.
7 Εν τη δικαιοσύνη σου θα εξολοθρεύσης, Κυριε, όλους εκείνους, οι οποίοι λέγουν ψεύδη. Τον αιμοχαρή άνθρωπον, ο οποίος χύνει αίμα άλλων ανθρώπων, όπως επίσης και τον δόλιον, τους αποστρέφεται μετά βδελυγμίας ο Κυριος.
8 Εγώ όμως στηριζόμενος και ελπίζων στο άπειρον έλεός σου θα εισέλθω στο κατοικητήριόν σου. Θα προσκυνήσω Σε με ευλάβειαν και ιερόν δέος στον άγιον ναόν σου.
9 Κυριε, βλέπεις πόσον πολλοί είναι αυτοί που με εχθρεύονται! Δια τούτο συ γίνε εν τη απείρω σου δικαιοσύνη οδηγός μου. Βοήθησέ με, ώστε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα να βαδίζω την ευθείαν οδόν ενώπιόν σου.
10 Διότι στο στόμα των εχθρών μου δεν υπάρχει ποτέ η αλήθεια. Η καρδιά των σκέπτεται και επιθυμεί πάντοτε μάταια και επιβλαβή. Ο λάρυγξ των είναι τάφος ανοικτός, από τον οποίον εξέρχονται δυσωδίαι· με τας ψευδολόγους δε γλώσσας των εκχύνουν φαρμακεράς δολιότητας.
11 Κρίνε και καταδίκασέ τους συ, ω Θεέ μου. Είθε να αστοχήσουν όλαι αι συκοφαντίαι των και όλα τα εναντίον μου διαβούλιά των. Συμφωνα με το πλήθος των ασεβειών των διασκόρπισέ τους και διώξε τους από κοντά σου, διότι εργαζόμενοι αυτοί το κακόν και πολεμούντες τους ιδικούς σου ανθρώπους σε έχουν πικράνει με το παραπάνω, Κυριε.
12 Θα ευφρανθούν δε τότε όλοι, όσοι στηρίζουν τας ελπίδας των εις σέ. Η χαρά των και η αγαλλίασις θα είναι αιωνία και αναφαίρετος. Συ δε θα κατοικήσης εν μέσω αυτών και όλοι εκείνοι, που αγαπούν το Ονομά σου, θα καυχώνται δια την προστασίαν, που τους παρέχεις.
13 Διότι συ, Κυριε, εν τη απείρω σου αγαθότητι θα ευλογήσης τον δίκαιον. Κυριε, η άπειρος προς ημάς ευμένειά σου και προστασία είναι δι' ημάς ακατανίκητον όπλον και στέφανος δόξης.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.

Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1478
Εγγραφή: Παρ Μαρ 03, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: https://theomezcrochet.blogspot.com/
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Αργώ λιγάκι να τα δω..... συγχωρέστε με
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... ght=#68899
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.

Άβαταρ μέλους
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 22797
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 8:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Δημοσίευση από aposal »

Θεοδώρα και Σμαραγδή, εύγε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.

Άβαταρ μέλους
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Τρί Ιουν 13, 2006 8:00 am
Τοποθεσία: Χρήστος@Thessaloniki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Μετά το "σπρώξιμο" απο το θέμα που έβαλε η smarti και ενισχυσε η theodora έβαλα πλώρη κάτι που είχα στο μυαλό μου εδώ και παρα πολύ καιρό.

Ηδη τρέχει το site www.psalmoi.gr με σκοπό :

- να υπάρχουν μόνιμα οι ψαλμοί σε site με εύκολο όνομα

- να υπάρχει ευρετήριο χρήσης ή λέξεων

- να υπάρχει μετάφραση στα Νεοελληνικά καθώς και στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά

- να υπάρχουν κείμενα Αγίων Πατέρων που έγραψαν για τους ψαλμούς

- να υπάρχει οτιδήποτε αφορά του ψαλμούς και έχει Ορθόδοξη προέλευση

Ο χρόνος ολοκλήρωσης δεν είναι δυνατόν να οριστεί αλλα σιγά σιγά το site θα αρχίσει να παίρνει "σάρκα και οστά". Την στιγμή αυτή γίνεται ο σχεδιασμός της δομής του και μετά θα αρχίσει η εισαγωγή των δεδομένων.

Κάθε πρότασή σας θα γίνει θερμά δεκτή.

Χρ
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”