Κοινωνικό Φροντιστήριο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Εδώ αναρτούνται αιτήματα & προσφορές βοηθείας με στόχο την αλληλοβοήθεια των μελών μας.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vivika
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 872
Εγγραφή: Τετ Σεπ 09, 2009 10:39 pm
Τοποθεσία: Βίβιαν@Ν.Φ.

Κοινωνικό Φροντιστήριο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Δημοσίευση από vivika » Τετ Σεπ 12, 2012 5:13 am

Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Φροντιστήριο» προτίθεται να ξεκινήσει από την νέα σχολική χρονιά η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σκοπό την εκπαιδευτική ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που θα παρέχονται δωρεάν.

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» φιλοδοξεί έτσι να ανακουφίσει, κατά το δυνατόν, την ελληνική οικογένεια από το πρόσθετο άγχος που βιώνει σήμερα.

Για τον λόγο αυτό, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που επιθυμούν να συνδράμουν στην δύσκολη αυτή προσπάθεια, να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο», μπορούν να αποτανθούν και αυτοί στην ίδια υπηρεσία.

Πηγή: http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia ... xiepiskopi

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στεγάζεται σε νεοκλασσικό ιστορικό κτίριο στη πλατεία Μοναστηρακίου.

Προτίθεται να ξεκινήσει την νέα σχολική χρονιά το "Κοινωνικό Φροντιστήριο" με σκοπό να βοηθήσει μεν τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ φροντιστηριακά μαθήματα αλλά συγχρόνως να απαλύνει την ελληνική οικογένεια απο το οικονομικό άγχος και την πίεση που ασκείται δεδομένου οτι η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών είναι πάνω από όλα.

Προσκαλούμε τους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, όπως έλθουν σε επικοινωνία με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αγίας Ελεούσης 4, Ψυρρή, Αθήνα.
2103245098

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14 ... niko-front
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.

Άβαταρ μέλους
vivika
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 872
Εγγραφή: Τετ Σεπ 09, 2009 10:39 pm
Τοποθεσία: Βίβιαν@Ν.Φ.

Ποιοι δήμοι και φορείς παρέχουν δωρεάν φροντιστήρια σε μαθητ

Δημοσίευση από vivika » Τετ Σεπ 12, 2012 5:18 am

Δυστυχώς η δημόσια «δωρεάν» παιδεία στη χώρα μας όχι μόνο δωρεάν δεν είναι, αλλά πλέον έχει χάσει και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Αποτέλεσμα;
Οι περισσότερες οικογένειες καλούνται να πληρώσουν απίστευτα ποσά για τα φροντιστήρια των παιδιών τους, προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν σε ένα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που θα τους «εξασφαλίσει» μια θέση εργασίας όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Όμως όταν δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από τον οικογενειακό προϋπολογισμό για την επιπλέον εκπαίδευση των παιδιών τι κάνουμε; Ευτυχώς σε κάποιες περιοχές της χώρας αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς τα «Κοινωνικά φροντιστήρια» με εθελοντές καθηγητές και δασκάλους που παραδίδουν αφιλοκερδώς σε μαθητές οικογενειών που έχουν μηδενικά ή χαμηλά εισοδήματα, μαθήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου
.
Δήμοι και φορείς που λειτουργούν ή σχεδιάζουν τη λειτουργία «Κοινωνικών Φροντιστηρίων»
Πεύκης-Λυκόβρυσης,
Ζωγράφου,
Κερατσινίου,
Ταύρου,
Ιλιου,
Νέας Μάκρης,
Πειραιά,
Μεγάρων,
Νεάπολης-Συκεών, που ήδη αναζητά τρόπους για την διδασκαλία από εθελοντές δασκάλους. Στην Καλαμαριά, το Κίνημα Πολιτών ανέπτυξε την πρωτοβουλία δωρεάν φροντιστηρίου, με τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, εκμάθησης ξένων γλωσσών (Αγγλικά- Γαλλικά), εξωσχολικών δραστηριοτήτων μαθητών Δημοτικού (μουσική, ζωγραφική, γυμναστική, θέατρο, φωτογραφία κ.λπ.)

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης για μαθητές Β” και Γ” Λυκείου που θα προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Χανιά
Ηράκλειο της Κρήτης,
Κόρινθο,
Ευρυτανία,
Πάτρα,
Ναύπλιο
Αίγιο,
Πύργο,
Ξάνθη,
Πρέβεζα.

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προτίθεται να ξεκινήσει την νέα σχολική χρονιά το "Κοινωνικό Φροντιστήριο" με σκοπό να βοηθήσει μεν τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ φροντιστηριακά μαθήματα αλλά συγχρόνως να ανακουφίσει κατά το δυνατόν την ελληνική οικογένεια από το οικονομικό άγχος και την πίεση που ασκείται.
Ενημερωθείτε από τους Δήμους και τους φορείς για τα μαθήματα αλλά και τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε.
Πηγή: http://apasxolhshkaiergasia.blogspot.gr ... _6759.html
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλοβοήθεια”