Στον αντίποδα τωναποκριάτικων εκδηλώσεων η Ι.Μ.Σιδηροκάστρου

Εδώ τοποθετήστε τις Ανακοινώσεις των Ιερών Μητροπόλεων σας

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5839
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 05, 2009 8:46 pm

Στον αντίποδα τωναποκριάτικων εκδηλώσεων η Ι.Μ.Σιδηροκάστρου

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Εικόνα
ROMFEA.GR | Σε εγρήγορση αλλά και στον αντίποδα των καρναβαλικών και αποκριάτικων εκδηλώσεων της περιοχής βρίσκεται αυτές τις μέρες η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, με σκοπό να δώσει ό,τι ουσιαστικότερο και πιο πνευματικό αλλά προσγειωμένο τις μέρες αυτές στα παιδιά μας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Σε κλίμα χαράς και κεφιού τα παιδιά των Χ.Μ.Ο. μας άνω των 350 συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της Χριστιανικής Εστίας της Μητροπόλεως το Σάββατο των Αποκρεών 14 Φεβρουαρίου.

Σημαντικό ήταν ότι κανένα από τα παιδιά δεν θέλησε να μασκαρευτεί, όλα αληθινά, γνήσια, ανεπιτήδευτα, αλλά με τους γονείς παρόντες διασκέδασαν με μουσική, βραδινές αθλοπαιδίες και παραδοσιακούς χορούς.

Το σπουδαιότερο όμως ήταν η συγκέντρωση όλων στη μεγάλη αίθουσα πριν από τη συνεστίαση όπου με προσοχή άκουσαν τον π. Νικόλαο να τους αναλύει με απλά λόγια το νόημα των Αποκρεών και της νηστείας.

Οι νέοι της Ιεράς Μητροπόλεως δεν σταματούν εδώ, την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου ετοιμάζουν μεγάλη εκδήλωση στο κάστρο (Ισάρι) του Σιδηροκάστρου με νηστήσιμα φαγητά, ώστε να εγκλιματίζονται όλοι στο πνεύμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/ ... 6-20-49-59
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις Ιερών Μητροπόλεων”