Σελίδα 1 από 1

Εικονική περιήγηση στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 17, 2009 12:51 pm
από petrosathonas
http://www.corfuchurches.com/content/view/58/70/

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα κτίστηκε το 1589, με τη μορφή μιας μονόχωρης Επτανησιακής Βασιλικής. Παρόλο ο εξωτερικός της διάκοσμος είναι ιδιαίτερα λιτός, το εσωτερικό του ναού, είναι πλούσιο σε διακόσμηση, με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τέμπλο του 1864 από μάρμαρο Πάρου. Οι εξίσου αξιόλογες εικόνες του τέμπλου είναι έργα του Κερκυραίου ζωγράφου Σπύρου Προσαλέντη.

Η περίφημη «ουρανία» του ναού είναι χωρισμένη σε 17 τμήματα με χρυσά πλαίσια, ζωγραφισμένα αρχικά από το σπουδαίο Κερκυραίο ζωγράφο, Παναγιώτη Δοξαρά, το 1727. Οι αρχικές εικόνες ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβιώσουν λόγω της υγρασίας. Στα μέσα του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1852, η «ουρανία» αποκαταστάθηκε και επανέκτησε χρώμα και ζωντάνια από τα χέρια του ζωγράφου Νικόλαου Ασπιώτη.

Ανάμεσα στα πολλά αφιερώματα που δέχεται κάθε χρόνο ο προστάτης του νησιού Άγιος Σπυρίδωνας, διακρίνονται δύο μεγάλα καντήλια που αφιερώθηκαν το 1716, το έτος που γλίτωσαν οι κάτοικοι του νησιού από τους Τούρκους με τη βοήθειά του.

Re: Εικονική περιήγηση στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 17, 2009 2:13 pm
από lovethink
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
Ολες οι Εκκλησίες της Κέρκυρας είναι πανέμορφες

Re: Εικονική περιήγηση στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 17, 2009 9:36 pm
από vasilisalt
ΩΣ ΜΙΣΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Re: Εικονική περιήγηση στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 20, 2009 12:24 pm
από aggelikiglafki
Καλημέρα παιδιά,έχω τουριστικό γραφείο και σχεδόν όλες μου οι εκδρομές είναι προσκυνηματικές.Έπεσε στα χέρια μου ένα έντυπο για τον Γέροντα Δαμασκηνό από την ιερά Μονή του Αγ.Ιωάννου του Μακρυνού στα Μέγαρα.Επειδή είμαστε από νησί μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το πως να πάμε να προσκυνήσουμε .Ευχαριστώ.