Σελίδα 1 από 1

Η Παναγία του Σίντι, μια ξεχωριστή Μονή στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 01, 2010 8:29 pm
από angieholi
Πάφος - Μοναστήρι
Μια ξεχωριστή Μονή, Ο δρόμος προς την Παναγία του Σίντι
Panagia Sinti 1.jpg
Βρίσκεται στη μέση πουθενά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσετε στην Μονή της Παναγίας του Σίντι. Για παράδειγμα, μπορείτε να αρχίσετε την διαδρομή σας από την Μονή της Παναγίας του Κύκκου, να φτάσετε στο χωριό Μυλικούρι και από εκεί θα πάρετε το δασικό δρόμο ο οποίος είναι χωμάτινος παρά τον ποταμό Διόριζο.

Η διαδρομή είναι μαγική. Μια διαδρομή μέσα στο πράσινο και στα τρεχούμενα νερά. Για να βρεις την Μονή της Παναγίας του Σίντι μπορείς να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην κοιλάδα του Ξερού παρά το χωριό Πενταλιά στην Επαρχία Πάφου.

Είναι γνωστή στους κατοίκους της περιοχής, ενώ αρκετοί πιστοί επισκέπτονται την Μονή παρόλο που είναι μακρία. Συνάμα είναι πόλος έλξης και για τους τουρίστες. Έχει μια ωραία αρχιτεκτονική αλλά και μια μεγάλη ιστορία.
Panagia Sinti 3.jpg
Η Μονή μετά τον 16ο αίωνα περιήλθε στην κατοχή της Ιεράς Μονής Κύκκου, η οποία και την μετέτρεψε σε μετόχι της. Την περίοδο 1994-1997 με πρωτοβουλία του Ηγούμενου της Μονής Κύκκου Νικηφόρο έγινε η αναπαλαίωση της μονής με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει η Μονή το διεθνές βραβείο Europa Nostra.
Panagia Sinti 2.jpg
Η Μονή της Παναγίας του Σίντι δεν υπήρξε ποτέ δημοφιλής με τους μοναχούς και φαίνεται ότι η τελευταία φορά που υπήρχαν μοναχοί ήταν το 1927. Γύρω από την Μονή υπάρχουν χωράφια τα οποία εκμεταλεύονται απο αγρότες των γύρω χωριών.

Η Μονή της Παναγίας του Σίντί, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στον περισσότερο κόσμο όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο να την επισκεφτεί κάποιος. Ίσως να πέρασε ο χρόνος όμως μένει ζωντανή η Μονή από τους αρκετούς πιστούς που την επισκέπτονται.

http://www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=3 ... otheata&w=

Re: Η Παναγία του Σίντι, μια ξεχωριστή Μονή στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 01, 2010 8:31 pm
από angieholi
Περισσότερες φωτογραφίες:
Panagia Sinti 4.jpg
Panagia Sinti 5.jpg
Panagia Sinti 6.jpg