Σελίδα 1 από 1

Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στον Υμηττό (Άνω Γλυφάδα)

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 11:22 am
από efthumhs
Πριν 60 χρόνια το 1950 ένας ευσεβής οικοδόμος ο κ. Σαράντος είδε στον ύπνο του τον Προφήτη Ηλία και του είπε να ανέβει στο βουνό για να ψάξει να βρει την εικόνα του.

Πράγματι μετά από το όνειρο αυτό ο ευσεβής εκείνος άνθρωπος άρχισε να ψάχνει την γύρω περιοχή για να βρει την εικόνα. Μετά από πολλές προσπάθειες αρκετά ψηλά σε μια υπέροχη τοποθεσία βρήκε την εικόνα.

Κατόπιν με την βοήθεια ενός υποζυγίου φόρτωσε τα οικοδομικά υλικά και σιγά σιγά μόνο του αφού ήξερε να χτίζει έφτιαξε το ναό του Προφήτη με πολύ μεγάλη υπομονή και δυσκολία. Δρόμος δεν υπήρχε και η περιοχή ήταν δύσβατη. Όμως η πίστη του Σαράντου ήταν μεγάλη. Έτσι με την βοήθεια του αγίου τέλειωσε την εκκλησία όπου κάθε χρόνο τελείτε εσπερινός και Θεία Λειτουργιά στην τιμή του αγίου και εκατοντάδες πίστη ανεβαίνουν το δύσκολο μονοπάτι για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον άγιο.

Εικόνα

Εικόνα

Πηγή: http://apantaortodoxias.blogspot.com/20 ... st_21.html

Re: Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στον Υμηττό (Άνω Γλυφάδα)

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 1:21 pm
από gol
μονο φετος δεν εγινε η λειτουργια ..

Re: Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στον Υμηττό (Άνω Γλυφάδα)

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 5:54 pm
από agiooros
gol έγραψε:μονο φετος δεν εγινε η λειτουργια ..
Γιατί?

Re: Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στον Υμηττό (Άνω Γλυφάδα)

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 22, 2010 9:52 am
από gol
εδω και 10 χρονια (οσα χρονια ζω στη Γλυφαδα)ο ιερεας της ενοριας,και πριν απο αυτον ο ιερομοναχος που εκοιμηθηκε πριν 2 χρονια εκαναν λειτουργια στον Ναο ξεκινουσαν μαζι με τους πιστους την αναβαση του βουνου η οποια ειναι δυσκολη δεν μπορω να πω!!επειδη εφυγε ο ιερεας μας και πηγε σε αλλη ενορια ο νεος ιερεας δεν μπορουσε?..δεν ηθελε.. δεν γνωριζω.. σταματησε, και τη λειτουργια την εκανε στον ναο που ανηκει το παρεκκλησι.αυτα!! τα εσω της καταστασης δεν μπορω να τα αναφερω ..για τους ευνοητους λογους!!