Σελίδα 1 από 1

Το Ιερό Λείψανο του Οσίου Λουκά του Ιατρού στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 17, 2008 9:07 am
από g_aggelos
Εχθές ενημερώθηκα ότι την Τρίτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 το απόγευμα, θα γίνει η άφιξη των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Λουκά του Ιατρού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους (200 περίπου μέτρα από την Λ. Αλεξάνδρας).
Δεν ξέρω αν είναι, και δεν έχω δει, επίσημη ανακοίνωση, αλλά μας το έδωσαν σαν υπηρεσία στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που θα βρισκόμαστε εκεί σαν άγημα.

Επ΄ ευκαιρίας, να σας πω ότι θα είμαι εκεί την Τρίτη 17:00 - 19:00, το Σάββατο 18:00 - 20:00 και την Κυριακή 17:00 - 19:00 (εννοείται όχι αύριο και μεθαύριο, αλλά την άλλη εβδομάδα), οπότε θα ήταν χαρά μου να σας δω ή να σας γνωρίσω έστω και για έναν χαιρετισμό, αφού η θέση μου πιθανότατα να μην μου επιτρέπει συνομιλίες. Όποιος λοιπόν έρθει και θέλει να ανταλλάξουμε έστω και έναν χαιρετισμό, ας ρωτήσει οποιονδήποτε συνάδελφό μου "Ποιος είναι ο Άγγελος" και θα με βρείτε....

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 17, 2008 9:28 am
από aposal
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα λείψανα του Αγίου αυτού (κάποιο μέρος τους, φαντάζομαι) φυλασσονται στην Ι. Μονή Σαγματά, στη Θήβα. Ο Ηγούμενος είχε έρθει στην ενορία μας παλαιότερα και είχε κάνει ομιλία για τη ζωή του συγκεκριμένου αγίου, με σύγχρονη προβολή ντοκυμαντέρ.
Πρόκειται για μεγάλο άγιο, χειρούργο και μάλιστα είναι ο πρώτος στον κόσμο που έκανε μεταμόσχευση ζωτικού οργάνου (νομίζω ήπατος) από ζώο σε άνθρωπο.
Η πληροφορία σου Άγγελε σημαίνει ότι η δική μου ενορία, που διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις (ΔΗΜΗΤΡΙΑ) θα στερηθεί τον συγκεκριμένο άγιο!
Δεν πειράζει! Δόξα τω Θεώ, ο Δημιουργός μας, μας χάρισε πολλούς αγίους.
Υποσχέθηκα να ανακοινώσω το πρόγραμμα των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2008 της ενορίας μου, αλλά ακόμη δεν το έχω λάβει. Θα επανορθώσω όμως σύντομα, ευελπιστώ.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 17, 2008 9:46 am
από g_aggelos
Λυπάμαι αν σε στεναχώρησα με αυτήν την "ανεπίσημη" ανακοίνωση...

Τονίζω το ανεπίσημη γιατί όπως είπα δεν το είδα πουθενά επίσημα, παρά μόνο από τις υπηρεσίες του σώματος, που μας έδωσαν πληροφορία ως: "υποδοχή Ιερών Λειψάνων Οσίου Λουκά Ιατρού".

Να σας πω την αλήθεια, ήμουν λίγο διστακτικός να σας βάλω το νέο, μιας και δεν έχει ανακοινωθεί και δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι έτσι έχουν τα πράγματα.

Και μένα όταν μου είπαν για την υποδοχή, και ότι θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο, η πρώτη μου σκέψη ήταν η δική σου Ενορία, γιατί ξέρω ότι (τουλάχιστον) πέρισυ ήταν εκεί. Αλλά μετά μου είπαν στους Αμπελόκηπους.... :(

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 17, 2008 9:51 am
από Teri
Σύντομος Βίος του Αγίου

http://www.impantokratoros.gr/D5E5D960.el.aspx


Όσο ζούσε όλοι μιλούσαν για την καλοσύνη του και για το πόσο "μεγάλη καρδιά" είχε.

Κατά την εκταφή του Ιερού Λειψάνου του, ενώ το σώμα του είχε αποσυντεθεί, η καρδιά του βρέθηκε άφθορη!!!

Την ευλογία του να έχουμε!

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 17, 2008 10:00 am
από Teri
Και ιστοσελίδα

http://www.agiosloukas.org/

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 17, 2008 10:13 am
από aposal
Όχι δεν με δυσαρέστησες Άγγελε, γιατί άλλωστε! Τα λείψανα πρέπει να πηγαίνουν παντού, να βοηθιέται όλος ο κόσμος.
Κάποια άλλα λείψανα θα έχει κανονίσει ο πρωτοπρεσβύτερός μας να έρθουν. Πέραν βέβαια αυτών του μεγάλου μας Αγίου που τα έχει μόνιμα ο Ιερός μας Ναός.
Πέρυσι είχαμε και την χείρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μια και τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2007 ήταν αφιερωμένα στον μεγάλο τέως επίσκοπο.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 17, 2008 11:20 am
από g_aggelos
Τελικά το διασταύρωσα και είναι έτσι όπως σας τα είπα...

Και έμαθα ότι η αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων θα γίνει την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου...