Σελίδα 1 από 1

Θα πιστεύαμε τότε όπως και τώρα?

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 26, 2012 8:21 am
από smarti
Σκέφτομαι κάποιες φορές αν ζούσαμε στα χρόνια του Χριστού και στα μέρη όπου δίδασκε και θαυματουργουσε...εμείς θα ήμασταν από αυτούς που θα ακολουθούσαμε τον Χριστο η θα ήμασταν από τους άλλους οι οποίοι Τον βλέπαμε Τον Χριστό βλέπανε όλα τα θαύματα που έκανε και ακόμα περιμένανε τον Μεσσια? Τον βλεπανε δηλαδή αλλά δεν τον αναγνώριζαν? Λέει σε πολλά σημεία στο Ευαγγελιο ότι εσείς για να πιστέψετε πρέπει να δείτε θαύματα....και όμως τα είδανε. Τον ζήσανε Τον Χρίστο τον ακούσανε τους ιατρεψε τους παρηγόρησε τους χάρισε την ελπίδα.....γιατί δεν πιστεψανε και Τον σταυρωσαν? Εμείς τι θα κάναμε άραγε?

Re: Θα πιστεύαμε τότε όπως και τώρα?

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 26, 2012 10:33 am
από eleimon
Τα ιδια δυστηχως.....μη σου πω κ χειροτερα. :( :( :( :( :(

Εδω παρ ολα οσα γνωριζουμε,παρ ολα τα θαυματα που ζουμε καθημερινα τον σταυρωνουμε ολημερις και ολονυχτις με τις πραξεις μας.

Re: Θα πιστεύαμε τότε όπως και τώρα?

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 26, 2012 11:04 am
από toula
eleimon έγραψε:Τα ιδια δυστηχως.....μη σου πω κ χειροτερα. :( :( :( :( :(

Εδω παρ ολα οσα γνωριζουμε,παρ ολα τα θαυματα που ζουμε καθημερινα τον σταυρωνουμε ολημερις και ολονυχτις με τις πραξεις μας.
Συμφωνώ με την Ελπίδα. Τα ίδια και χειρότερα θα του κάναμε !

Στις μέρες μας γνωρίζουμε και υποτίθεται πηγαίνουμε στην εκκλησία με ευλάβεια, ακούμε τον λόγο του, διαβάζουμε την αγία γραφή, βλέπουμε καθημερινά θαύματα στην ζωή μας και στην ζωή των γύρω μας και επιμένουμε να αμαρτάνουμε, καθημερινά και συνέχεια.......συνέχεια .........και μυαλό δεν βάζουμε και διάθεση κι αν έχουμε την χάνουμε κι αυτή !!!! Αυτό τι είναι ;;; Δεν είναι σταύρωση ;;;;;

Re: Θα πιστεύαμε τότε όπως και τώρα?

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 26, 2012 11:15 am
από trader21
Συμφωνώ και εγώ με τις απόψεις των κοριτσιών πιο πάνω,
Εκείνοι τότε δεν ήξεραν ότι είναι ο Χριστός και Τον Σταύρωσαν,
αλλά και εμείς στην σημερινή εποχή μας συνεχίζουμε σε κάθε
ευκαιρία να Τον ξανα Σταυρώνουμε με τις πράξεις και το φέρσιμο μας.

Re: Θα πιστεύαμε τότε όπως και τώρα?

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 28, 2012 9:54 am
από Captain Yiannis
Σμαρώ βλέπω ότι σε ταλανίζει αυτό το ερώτημα, αν δεν κάνω λάθος έχει ξανατεθεί,
νάναι ευλογημένο.
Με λίγα λόγια θα έλεγα ότι δεν είναι εποικοδομητικό, να μπαίνουν τέτοιες υποθετικές σκέψεις στο κέντρο της νόησης μας, … διότι πολύ απλά δεν θα μπορούσαν ποτέ να απαντηθούν ασφαλώς.
Σήμερα λόγου χάριν , ακούσαμε στο Ευαγγέλιο ότι , …. ο Κύριος γνώριζε ότι μετά από λίγο -οι χορτασμένοι στην έρημο από τους πέντε άρτους και τα ψάρια (που τον ακολουθούσαν πλέον παντού)– θα τον ανακήρυσσαν Βασιλέα τους .
Γιατί θα τον ανακήρυσσαν; …. μα πολύ απλά γιατί τους χόρταινε την σωματική πείνα υποθέτω, Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος της ελεύσεως Του, δεν ήρθε να χορτάσει τους πεινασμένους σωματικά ….
Και τι έκανε ο Κύριος έφυγε,… έφυγε και πήγε στο όρος, άφησε και τους μαθητές Του ακόμη…….

Άρα λοιπόν που ξέρεις αν ξαναερχόταν (που δεν θα ξαναέλθει όπως ήλθε , αλλά με τιμή και δόξα σαν Κριτής) …. μπορεί λέμε μπορεί σε κάποιους να χόρταινε την Πνευματική πείνα και δίψα και έτσι να τον αγαπούσαν μέχρις εσχάτων.

Ευλόγησον

Re: Θα πιστεύαμε τότε όπως και τώρα?

Δημοσιεύτηκε: Δευ Απρ 30, 2012 8:04 am
από smarti
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας.