Σελίδα 1 από 1

Κύριε, Σε παρακαλώ, μην με δοκιμάζεις...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Απρ 28, 2014 10:50 pm
από theodore
"Κύριε" Σε παρακαλώ μην δοκιμάζεις την πίστη μου.Ξέρεις Ουράνιε Πατέρα μου ότι δεν θα τα καταφέρω.Λυγίζω Πατέρα μου όταν φεύγουν αγγελούδια, παιδιά από αυτόν τον κόσμο.Όπως το 13 χρονο Αγγελούδι στο Λούνα Πάρκ εχθές, όπως και τα αγγελούδια την Μ.Πέμπτη που δεν πρόλαβαν να τελείώσουν το σχολείο και τα ρούφηξε η Θάλασσα, και κάθε ημέρα τόσο παικές ψυχές

Λυγίζω, κλαίει η ψυχή μου που δεν θα ξανασυναντήσω αυτά τα παιδιά ποτέ που ήταν αδέρφια μου, και είχαν όπως κι εγώ την ίδια δίψα και αγάπη για αυτήν την ζωή.Τα χείλη μου προσπαθώ να τα κρατήσω κλειστά για να μην Σε ρωτήσω το γιατί... Σκοτεινιάζει η ψυχή μου, ο λογισμός μου σταματά, φεύγει η Χάρη Σου από την καρδιά μου.Η ψυχή μου δεν φωτίζεται πια με το φώς το ιλαρόν και ναι τότε βλέπω την ματαιότητα της υπαρξής μου .Γίνομαι πάλι πάμφτωχος και ας έχω όλα τα αγαθά της κοσμικής ζωής.Τα ψείγματα πίστης που μου έχουν μείνει ψιθυρίζουν πολύ αχνά ..."γεννηθήτω το θέλημα Σου ως ουρανού και επί της γής...".
Σηκώνω το Σταυρό μου και συνεχίζω την ζωή μου κι εύχομαι αυτές οι ψυχές να γίνουν Άγγελοι Σου εκεί ψηλά και να σε υμνούνε αδιαλείπτως.Δεν αντέχω "Κύριε και Θεέ μου" να με δοκιμάζεις.Ξέρεις ότι είμαι ολιγόπιστος.Μην με δοκιμάζεις,Σε παρακαλώ.Γίνομαι πάλι πάμπτωχός εκεί που πίστευα ότι έχω όλα τα πλούτη του κόσμου.
Θα σηκωθώ όμως πάλι Κύριε και ελπίζω να με δεχθείς και πάλι στην αγκαλιά Σου γιατί ξέρεις ότι για μένα Είσαι το Α και το Ω της πρόσκαιρης αυτής ζωής μου.

Re: Κύριε, Σε παρακαλώ, μην με δοκιμάζεις...

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 29, 2014 12:36 am
από petrosathonas
Υπομονή καλέ μου αδελφέ. Υπομονή.

Η γλυκιά μας Παναγία είναι η μόνη που μπορεί να γιατρέψει τέτοιο πόνο.

Re: Κύριε, Σε παρακαλώ, μην με δοκιμάζεις...

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 29, 2014 1:02 am
από petrosathonas
ΜΙΧΣ έγραψε:Εικόνα

Δακρυρροούσα Παναγία απο αρχειο Dimitrios Agioritis

Re: Κύριε, Σε παρακαλώ, μην με δοκιμάζεις...

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 29, 2014 8:03 am
από aposal
Τα μικρά παιδάκια που φεύγουν πρόωρα γίνονται άγγελοι στον Ουρανό και παρακαλούν τον Θεό, όταν έρθει η ώρα, να υποδεχθούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας εκεί, στον Παράδεισο.
Μας συνθλίβει η προσωρινή τους απώλεια. Ναι, είμαι φυσιολογικό. Δεν πρέπει όμως να μας παίρνει από κάτω. Η αλήθεια είναι πως είμαστε πολύ κοσμικοί και αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε τι είναι στην πραγματικότητα η επίγεια ζωή και τη η αιώνια. Αν το είχαμε χωνέψει καλά, θα είχαμε διαφοροποιήσει κατά πολύ την πρώτη για να κερδίσουμε την δεύτερη.

Re: Κύριε, Σε παρακαλώ, μην με δοκιμάζεις...

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 29, 2014 9:44 pm
από plagiaskepsi
ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ .......................

Re: Κύριε, Σε παρακαλώ, μην με δοκιμάζεις...

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 30, 2014 10:40 am
από Μ.Δ.Κ.
plagiaskepsi έγραψε:ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ .......................
Φυσικά και ελάχιστα ξέρουμε. Και ούτε υπάρχουν απαντήσεις σε όλα. ( Αν υποθέσουμε ότι ότι έστω μας αξίζει να γνωρίζουμε τα πάντα ή έστω πολλά περισσότερα, μάλλον ατυχήσαμε και αστοχήσαμε)

Η πίστις ουσιαστικά αποτελεί γνώση και αναπληρεί τα ελλείποντα. Αλλά ούτε η πίστη μόνη της και πολύ περισσότερο η γνώση, έστω και αν υποτεθεί ότι και οι δυό είναι αληθείς και όχι ψευδέίς ( αφού υπάρχουν και τέτοιες), δεν ΄΄σώζουν΄΄ απο μόνες και αυτομάτως τον κατέχοντα. Καθώς και οι δαίμονες και πιστεύουν και φρίττουν πολύ περισσότερο απο τον κάθε άνθρωπο.

Re: Κύριε, Σε παρακαλώ, μην με δοκιμάζεις...

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 30, 2014 10:57 am
από aposal
Η γνώση αποκτάται μόνον μέσω του αγώνα και προϋποθέτει την πίστη.

Re: Κύριε, Σε παρακαλώ, μην με δοκιμάζεις...

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 30, 2014 1:58 pm
από theodore
Αντίο Βασιλάκη...Ο Παράδεισος είναι δικός σου.