Σελίδα 4 από 6

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 8:03 am
από LOCKHEART
Βλέπω πάντως οτι απο αυτό το ποστ βρέθηκε και ο maste chef του ιστολογίου ονόματι Στάθης.

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 8:12 am
από stathis73
LOCKHEART έγραψε:Βλέπω πάντως οτι απο αυτό το ποστ βρέθηκε και ο maste chef του ιστολογίου ονόματι Στάθης.

Αστα Σπυρακο, αλλα ειναι μια φοβερα ευλογημενη ασχολια των γυναικων κυριως που αν σκεφτουν οτι το προσφορο που εκαναν με τα χερακια τους γινετε Σωμα και Αιμα Του Κυρίου μας θα επρεπε να τρεμουν απο την ιεροτητα αυτου που δινουν στον Ιερεα για να γινει το μυστηριο της Θειας Ευχαριστιας.

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 8:14 am
από LOCKHEART
stathisgrh έγραψε:
LOCKHEART έγραψε:Βλέπω πάντως οτι απο αυτό το ποστ βρέθηκε και ο maste chef του ιστολογίου ονόματι Στάθης.

Αστα Σπυρακο, αλλα ειναι μια φοβερα ευλογημενη ασχολια των γυναικων κυριως που αν σκεφτουν οτι το προσφορο που εκαναν με τα χερακια τους γινετε Σωμα και Αιμα Του Κυρίου μας θα επρεπε να τρεμουν απο την ιεροτητα αυτου που δινουν στον Ιερεα για να γινει το μυστηριο της Θειας Ευχαριστιας.

Φυσικά και μην ξεχνάμε την προσευχούλα εκείνη την ώρα ! όπως και να το τυλίγουμε με μανδήλα που έχει την σφραγίδα επάνω και όχι να το πηγαίνουμε σε τσάντα του LILD

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 10:02 am
από paulina
Στα πρόσφορα που κάνω βάζω ένα μέρος κίτρινο αλεύρι και δύο άσπρο, προζύμι, αλλά και ένα μικρό κομμάτι μαγιά. Ούτε σκάνε, ούτε ανοίγουν. Και η σφραγίδα παραμένει πολύ ζωντανή. Όλα παίζουν ρόλο. Το αλεύρι, η μάρκα και φυσικά η συνταγή.

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 11:14 am
από Nickolas
Απ' ότι έχω παρατηρήσει απ' τη μάνα μου, βάζει μόνο μαλακό (άσπρο) αλεύρι, και δεν τα σκεπάζει για πολύ ώρα, το πολύ κανένα μισάωρο. Αν σου "σκάσουν" ήδη κατά το φούσκωμα (σκέπασμα), μάλλον τα αφήνεις πολύ ώρα. Και υπ' όψιν, ότι κατά το ψήσιμο κερδίζουν λίγο όγκο ακόμα.Το σκληρό αλεύρι, όντως περιορίζει την ελαστικότητα της ζύμης και το πολύ φούσκωμα (και σκάσιμο).

Τον φάγαμε τον Μαμαλάκη ... :lol:

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 11:40 am
από stathis73
polina έγραψε:Στα πρόσφορα που κάνω βάζω ένα μέρος κίτρινο αλεύρι και δύο άσπρο, προζύμι, αλλά και ένα μικρό κομμάτι μαγιά. Ούτε σκάνε, ούτε ανοίγουν. Και η σφραγίδα παραμένει πολύ ζωντανή. Όλα παίζουν ρόλο. Το αλεύρι, η μάρκα και φυσικά η συνταγή.
Kati τετοιο θυμαμαι και εγω να εκανε η συνχωρεμενη η μητερα μου.

Και αυτα που λεει ο Νικος σωστα μου φαινονται.

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 11:42 am
από lovethink
Αμα σκάσει πολλές φορές καλούμε την αντιτρομοκρατική :lol:

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 11:46 am
από stathis73
lovethink έγραψε:Αμα σκάσει πολλές φορές καλούμε την αντιτρομοκρατική :lol:
Καλο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 11:51 am
από lovethink
Δεν αστειεύτηκα με την σημασία και την αξία του πρόσφορου ! για το "σκάει" στον τίτλο είπα ,δεν διάβασα τα ποστ γιατί δεν φτιάχνω πρόσφορο
Θα ήθελα μια φορά αλλά
1) Αν δεν βγει καλό τι κάνεις μετά ? το παίρνεις κι ας βγήκε χάλια ?
2) Οταν το δίνεις στον ιερέα δίνεις χρήματα ή όχι ? (δεν το λέω σαν σχολιασμό αρνητικό,απλά σαν απορία διότι κάποιες στιγμές είναι άβολες ,δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις)
3) Το δίνεις Κυριακή νωρίς το πρωϊ ή Σαββάτο ?

Re: Όταν δεν πετυχαίνει το πρόσφορο και μας "σκάει"...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 29, 2010 12:01 pm
από paulina
lovethink έγραψε:Δεν αστειεύτηκα με την σημασία και την αξία του πρόσφορου ! για το "σκάει" στον τίτλο είπα ,δεν διάβασα τα ποστ γιατί δεν φτιάχνω πρόσφορο
Θα ήθελα μια φορά αλλά
1) Αν δεν βγει καλό τι κάνεις μετά ? το παίρνεις κι ας βγήκε χάλια ?
2) Οταν το δίνεις στον ιερέα δίνεις χρήματα ή όχι ? (δεν το λέω σαν σχολιασμό αρνητικό,απλά σαν απορία διότι κάποιες στιγμές είναι άβολες ,δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις)
3) Το δίνεις Κυριακή νωρίς το πρωϊ ή Σαββάτο ?

1. Μια μοναχή μου είπε κάποτε ότι αν το πρόσφορο δεν είναι καλό, καλύτερα να μην το πάω στο ναό. Δεν μπορώ να προσφέρω κάτι που είναι χάλια στον Κύριο. Αν καμιά φορά το ξεχάσω στο φούρνο παραπάνω ώρα και γίνει ξεροψημένο το τρώω και είναι και πολύ νόστιμο!

2.Δεν δίνεις χρήματα υποχρεωτικά. Δίνεις τα ονόματα ζώντων και τεθνεόντων κι αν εσύ πάλι θες μπορείς να δώσεις κάτι.

3.Την Κυριακή πριν αρχίσει ο Όρθρος, γιατί προσκομίζουν πολύ πρωί, ή το Σάββατο. Νομίζω βολεύει καλύτερα μια μέρα πριν από την οποιαδήποτε Θεία Λειτουργία.