Θαύματα Αγίου Γεωργίου εν Λιγκοβάνη Λαγκαδά Θεσ/νίκης

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Θαύματα Αγίου Γεωργίου εν Λιγκοβάνη Λαγκαδά Θεσ/νίκης

Δημοσίευση από efthumhs »

Μέσα από το πέρασμα των αιώνων η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο εν λόγω χωριό καθώς και οι εικόνες του έδειξαν και δείχνουν ακόμη και σημερα πόσο θαυματουργός Άγιος είναι.


Κάποια απο τα θαύματα του Αγίου είναι και τα παρακάτω:

1) Μια Τουρκάλα από το Λευκοχώρι είχε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της. Είχε ακούσει πολλά για τον Άγιο Γεώργιο και θέλησε να έρθει αλλά δεν την άφησαν να μπει μέσα στην Εκκλησία επειδή ήταν Τουρκάλα. Αλλά αυτή δεν το έβαλε κάτω έμεινε όλη την νύχτα ‘έξω από την Εκκλησία. Το πρωί την έδωσαν λαδάκι από τη κανδήλα του Αγίου και έγινε καλά. Μετά από αυτό το γεγονός, ο σύζυγος της έκανε πολλές δωρεές στην Εκκλησία.


2) Η Κλεοπάτρα Χρήστου Χαριζάνη.είχε μια πάθηση στο λάρυγγα και δεν μπορούσε να πιει και να φάει και όλα τα έκανε με μεγάλη δυσκολία αλλά δεν έχασε το θάρρος της προσευχήθηκε στον Άγιο και ξαγρύπνησε μέσα στην Εκκλησία. Αλείφθηκε με το λαδάκι από τον Άγιο και έγινε καλά. Μετά από αυτό το θαύμα στην υγείας της έμεινε για να υπηρετεί τον Άγιο για 25 χρόνια.

3) Πολλά θαύματα είχε δει όλα αυτά τα χρόνια. Και πολλά από αυτά τα διηγήθηκε όπως ένα μεγάλο και σημαντικό θαύμα, παραμονές του Αλβανικού Πολέμου το 1940. Το λάδι που οι κανδήλες είχαν μέσα έγινε κόκκινο σαν αίμα αυτό το θαύμα το είπε η Κλεοπάτρα Χαριζάνη στον π.Δημήτριο εφημέριο τότε του Ιερού Ναού.

Τα θαύματα από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζονται και ο Άγιος Γεώργιος πρεσβεύει για όλους εμάς.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”