Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ (30 Αυγούστου) … Μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου του Σβιρ, του Μυροβλύτου…!!!

Βιογραφία των Αγίων και Γερόντων τις Εκκλησίας μας

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 22574
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 10:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ (30 Αυγούστου) … Μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου του Σβιρ, του Μυροβλύτου…!!!

Δημοσίευση από toula »

Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ (30 Αυγούστου) … Μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου του Σβιρ, του Μυροβλύτου…!!!

Η καταγωγή του Αγίου ήταν Φινλανδική. Γεννήθηκε ως καρπός Προσευχής των ευλαβών και πολύτεκνων γονέων του στο χωριό Μαντέρα της Βορειοδυτικής Ρωσίας και βαπτίσθηκε με το όνομα Αμώς, επειδή γεννήθηκε στη Μνήμη του Αγίου Προφήτη Αμώς (15 Ιουνίου).
Από μικρός ήταν εγκρατής, απλός και φιλόπτωχος, τρεφόμενος μόνο με ψωμί και προσευχόμενος με αγρυπνίες. Κοντά στον ποταμό Σβίρ άκουσε μία φωνή:
«Πήγαινε στη Μονή Βαλαάμ να αγωνισθείς και αργότερα θα επιστρέψεις εδώ και θα κτίσεις Μοναστήρι, και πολλοί θα σωθούν από σένα»!
Όταν επέστρεψε στο Σβιρ, αξιώθηκε να ιδεί οφθαλμοφανώς τρεις όμοιους Αγγέλους, την Αγία Τριάδα, όπως ο Πατριάρχης Αβραάμ!
Έκτισε τη Μονή του με Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, καθώς και Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, έπειτα από εμφάνισή Της σε Αυτόν.

Υπηρετούσε τους πολλούς Μοναχούς, που είχαν συγκεντρωθεί, με πολλή ταπείνωση και πρίν κοιμηθεί, αφού τους υποσχέθηκε ότι θα τους προστατεύει στις πνευματικές και σωματικές ανάγκες τους (30 Αυγούστου 1533), πρόσθεσε:
«Να δέσετε το αμαρτωλό σώμα μου από τα πόδια με σχοινί, να το ρίψετε επάνω στα βρύα (μούσκλα) και να το τσαλαπατήσετε με τα πόδια σας»!
Τόσο ήταν ταπεινός, για να υψωθεί από τον Ύψιστο, που λέγει:
«Όστις ταπεινώσει εαυτόν υψωθήσεται»! (Ματθ. 23, 12)
Το Ιερό Λείψανο του ταπεινού Αγίου Αλεξάνδρου έμεινε άφθαρτο, μυροβλύζον και πηγή θαυμάτων, μέχρις ότου επικράτησε ο άθεος Κομμουνισμός στη Ρωσία. Τότε, το «απήγαγαν» και το έκλεισαν στο «επιστημονικό εργαστήριο» της Ακαδημίας Πολέμου Πετρουπόλεως, για πειραματισμούς, και στη συνέχεια το πέταξαν σε μια αποθήκη!

Παρόλα αυτά, το αγιασμένο και χαριτωμένο λείψανο του Μεγάλου Ασκητή δεν έχει χάσει το φυσικό του χρώμα, ούτε την ελαστικότητά του, και διατηρεί ακόμη και τους μυς, το λίπος και τον υποδόριο ιστό. Τα πέλματα διατηρούν σταγόνες από ευώδες μύρο, το όποιο συχνά είναι τόσο πολύ, που σε κάποια σημεία παρασύρει την επιδερμίδα!

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου έχει επιστραφεί στην Ιερά Μονή του από το 1998, όπου και πάλι συνεχίζει να μυροβλύζει και να θαυματουργεί!
Ο Ηγούμενος μάς πληροφορεί ότι πριν από λίγο καιρό ο Άγιος σήκωσε με τα χέρια του ένα βρέφος, που έπεσε από τη μητέρα του στη Λάρνακα, και το έβαλε στην αγκαλιά της μπρος στα έκπληκτα μάτια Μοναχών και Προσκυνητών!
Και αυτά έπειτα από ... 477 χρόνια από την Οσιακή Κοίμησή του!
«Ου φέρει το μυστήριον έρευναν, πίστει μόνη τούτο δοξάζεται»!
«Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού!» (Ψαλμ. 67, 36) … «Πάντοτε, νυν και αεί, καί εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν»…!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βίοι Αγίων και Γερόντων”