ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 183
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 05, 2007 9:00 am
Τοποθεσία: ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ

Δημοσίευση από theodore »

Είναι τόσοι πολλοί οι Άγιοι μας που κάθε μέρα έπρεπε να είχαμε γιορτή.Γιορτή στον Ουρανό.Να αφήναμε τα γήινα για τα ουράνια.Τα εφήμερα για τα αιώνια.Η χαρά είναι μεγάλη να γιορτάζουμε μαζί με τους Αγιούς μας τον θριάμβο της πίστης μας.Η φλόγα στην καρδιά μας ζεσταίνεται και πυρρώνεται πάλι.Η προσευχή έρχεται πιο εύκολα στα χείλη.Τα μάτια δακρύζουν πιο εύκολα.Τα δάκρυα αυτά Θεέ μου, τι όμορφα που είναι.Δάκρυα ευγνωμοσύνης προς Εσένα που μας έδωσες τα πάντα.Σήμερα εορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Ανδρέα.Την ερχόμενη Παρασκευή την Αγία Βαρβάρα.Σε ευχαριστώ Κύριε μου που μου δίνεις δύναμη να συνεχίσω την πρόσκαιρη ζωή μου και να σηκώνω τον Σταυρό μου και με τις πρεσβείες των Αγίων συνεχίζω τον δρόμο μου.
Ο Γέροντας ο Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης από το βιβλίο "Νηπτική ζωή και Ασκητικοί κανόνες" γράφει:

"...ο άγιος δεν αντέχει να μην εκφράση την αγάπη του με το να μας πλουτίζη με τον θείο φωτισμό, με το να μας διαφωτίζη στο κάθε μας θέμα.
Επί πλέον, οι άγιοι δεν κάνουν κάτι μακριά από εμάς, δεν πηγαίνουν πίσω από εμάς για να παρακαλέσουν τον θεόν, αλλά προσεύχονται μαζί μας. Εφ’ όσον είναι πρόσωπα, όταν γονατίζω εγώ, αυτός που κάθε ημέρα είναι με τον Θεόν, γονατίζει μαζί μου, συν-γονατίζει, συνιδρώνει, συμπάσχει, συναγωνιά με την δική μου παράστασι ενώπιον του Θεού. Μη σας κάνη αυτό εντύπωσι.
Αναγώνιος είναι η αγωνία του αγίου, αλλά είναι μία αγωνία, μία συμμετοχή στην ζωή μας. Εφ’ όσον το Πνεύμα κράζει, «αββά ο πατήρ», και αγωνιά μαζί μας, εφ’ όσον ο Πατήρ και η κτίσις αγωνίζονται μαζί μας, δεν θα αγωνισθή ο άγιος που τον φέραμε και τον βάλαμε στο κελλί μας; Και είναι τόσο εύκολη αυτή η πράξις! Κάνεις μια μικρή έπιστράτευσι και υποχρεώνεις όλους τους αγίους να γονατίσουν μαζί σου...."

"Προσεύχοντας μαζί μας..."γράφει...
Μπορείς μετά να μην δακρύσεις, να μην σκιρτήσει η καρδιά σου όταν οι Άγιοι προσεύχονται μαζί μας ;
Πιστεύω , αλήθεια σας λέω, εαν άφηνε ο Κύριος να καταλάβουμε την απέραντη Αγάπη που έχεις προς εμάς, δεν θα την αντέχαμε.Θα γονατίζαμε καταγής και δεν θα μπορούσαμε να σηκωθούμε...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”