Σελίδα 1 από 1

`Εχω το κοντρόλ

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 05, 2009 9:20 pm
από Συνταξιδιώτης
`Οταν αυτά τα οποία ζητούμε είναι οριοθετημένα από την πίστη μας προς το Θεό τότε αυτά γίνονται.Ο άνθρωπος δια προσευχής μπορεί να αλλάξει τα πάντα στη ζωή του διότι όποιος έχει πίστη μπορεί να μετακινήσει ακόμα και βουνό.Ας μην έχουμε χαμηλές προσδοκίες από τον εαυτό μας διότι όταν μια μέρα έχει φτάσει στο τέλος της,έχουν περάσει χίλια χρόνια.Και εν τέλει ας μην απογοητευόμαστε όταν νομίζουμε ότι κάτι είναι αδύνατο να συμβεί διότι όσα είναι αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για το Θεό.Αν μας πει κάποιος(εξαιρουμένου του πνευματικού μας που πρέπει να κάνουμε υπακοή) ότι,ξέρεις αυτό είναι που θα συμβεί,ας τον πιστέψουμε αλλά να πιστεύουμε επίσης ότι και εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα δια προσευχής όπως έχουμε παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη.

Re: `Εχω το κοντρόλ

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 06, 2009 12:14 pm
από filotas
Καλά όλα αυτά, αλλά εξαρτάται κι από την πνευματική μας κατάσταση. Μπορεί οι Άγιοι να είναι σε θέση με την πίστη τους να μετακινήσουν βουνά, αλλά εμείς, που δεν έχουμε πίστη ούτε σαν ένα κόκκο σινάπεως, μάλλον δε θα τα καταφέρουμε να τα μετακινήσουμε.

Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν πρέπει να ζητάμε στην προσευχή μας. Ο Χριστός είπε: "7 Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. 8 πάς γάρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τώ κρούοντι ανοιγήσεται." (Ματθ. 7, 7-8), αλλά εμείς ας μην έχουμε υψηλές προσδοκίες επειδή:

1. Δεν ξέρουμε τι ζητάμε. Πολλές φορές αυτό που ζητάμε δεν είναι για το καλό μας ή για το καλό αυτών που το ζητάμε. Χρειαζόμαστε πολλή διάκριση και εξάσκηση της αγάπης μας για να ξέρουμε, αν αυτό που ζητάμε είναι σωστό ή λάθος.

2. Δεν το ζητάμε με το σωστό τρόπο. Ο Χριστός είπε: "33 ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν τού Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν." (Ματθ. 6, 33). Πρώτα δοξάζουμε το Θεό και ζητούμε την Αγάπη Του κι ύστερα όλα τ' άλλα με ταπείνωση, λέγοντας "αν αυτό είναι το θέλημά Σου".

Ο Θεός πάντα ακούει την προσευχή μας και τα αιτήματά μας, απαντά όμως με το δικό Του τρόπο και στο δικό Του χρόνο. Γι αυτό ας ζητούμε με επιμονή και ας αναμένουμε την απάντηση με υπομονή.

Re: `Εχω το κοντρόλ

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 06, 2009 12:22 pm
από vasilisalt
filotas ΄΄να τον πιεις στο ποτήρι΄΄. Άψογος

Re: `Εχω το κοντρόλ

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 06, 2009 1:35 pm
από aposal
Ναι, μερικές φορές είναι. :mrgreen:

Re: `Εχω το κοντρόλ

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 06, 2009 1:38 pm
από Carlos
aposal έγραψε:Ναι, μερικές φορές είναι. :mrgreen:
Alla ego tha eimai panta pio diaskedastikos hhehehe
Kalimera se olous!

Re: `Εχω το κοντρόλ

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 06, 2009 1:45 pm
από aposal
Γεια σου Χριστοφόρε, παλικάρι!