Ένα τσιγαράκι

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
anastasios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: Δευ Αύγ 01, 2005 8:00 am

Ένα τσιγαράκι

Δημοσίευση από anastasios »

ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ

- Πάρε ρε φίλε ένα τσιγαράκι. Που κολλάς. Είναι εντάξει, ένα τσιγαράκι δεν κάνει κακό.

- Σιγά ρε φίλε. Τι μας λες. Να καπνίσω ένα τσιγαράκι για να πάθω κι εγώ τα ίδια με σένα? Γιατί πρέπει να θέλω να κιτρινίσουν τα δόντια και τα δάκτυλα μου που θα κρατούν το τσιγαράκι? Γιατί να θέλω να κουράζομαι εύκολα και να χάσω την ενέργεια μου επειδή θα έχουν γεμίση με πίσσα οι πνεύμονες μου από το τσιγαράκι? Γιατί να θέλω να αποκτήσω έναν άσχημο βήχα που θα μου καταστρέφει τον λαιμό μου από το τσιγαράκι? Τι να απαντήσω στους γιατρούς που μου λένε πως όταν θα καπνίσω κινδυνεύω άμεσα με καρκίνο στους πνεύμονες και κλείσιμο των αρτηριών όλου του σώματος μου? Γιατί γράφουνε, ακόμη και τα ίδια τα πακέτα των τσιγάρων με τεράστια γράμματα ότι το κάπνισμα σκοτώνει, το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο, το κάπνισμα προκαλεί καρδιακά προβλήματα και τόσα και τόσα που προκαλεί το ύπουλο τσιγαράκι? Γιατί πρέπει να πληρώνω ακριβά για να ρουφώ την καπνίλα, την πίσσα και τις άλλες βλαβερές ουσίες που περιέχει το τσιγαράκι?

Ρε φίλε δεν παίρνω τσιγαράκι. Αλλά κι εσύ αν θες το καλό σου, ξεκόλλα από το τσιγαράκι.

Ανδρέας Πανταζής, 2003

Άβαταρ μέλους
umarth
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: Τετ Μαρ 22, 2006 9:00 am
Τοποθεσία: ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση από umarth »

Λοιπόν εντάξει, οκ το κάπνισμα κάνει κακό... αλλά με μέτρο. Είμαι αντικαπνιστής, δεν καπνίζω (εννοείται σαν αντικαπνιστής) αλλά και όλη αυτή η ιστορία με το τσιγάρο έχει κουραστεί! Άπειρος κόσμος καπνίζει από τα 13-15 του και έφτασε στα 80 άνετα! Ούτε κούραση ούτε ταλαιπωρία! Λοιπόν αν στην σημερινή εποχή, καθόμαστε από το πρωί ως το βράδυ... σε ένα pc, στο σπίτι ή στο γραφείο, πάμε στο περίπτερο με το αμάξι... γυμναστική κάπου είδαμε σε μία εγκυκλοπαίδεια τι είναι... ε ναι... τότε προκαλεί πολλά κακά. Καλό είναι να μην το κάνει κανείς, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει λόγος να το κάνει. Από κει και πέρα όμως... όχι υπερβολές! Υπάρχει πληθώρα ανθρώπων που καπνίζουν και ένα πακέτο την ημέρα και έχουν πολύ καλύτερη σωματική κατάσταση από μένα που προπονούμαι καθημερινά και έντονα! Υπάρχει πληθώρα ανθρώπων που ζει στο κέντρο της Αθήνας και τα ποσοστά επικίνδυνων ρίπων που εισπνέει κάνουν το διάλειμμα του τσιγάρου... διάλειμμα για καθαρό αέρα!!! Τα υπόλοιπα καρκινογόνα πράγματα που βρίσκονται στην καθημερινότητα μας κάνουν το τσιγάρο να εκπληρώνει τα ου του Χριστού μας προς του Φαρισαίους... που τους έλεγε υποκριτές διυλίζεται τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο... ε κάπως έτσι είναι και εδώ. Οι άλλοι βγάζουν τους καταλύτες από τα αυτοκίνητα τους για να «κερδίσουν» 2 με 3 ίππους εισπνέοντας ταυτόχρονα τα άκρως καρκινογόνα διοξείδια του θείου... και για το τσιγάρο θα λέμε τώρα! Ηρεμία. Σε όλα τα μέρη που κάνουν κόντρες με τα αυτοκίνητα κάνουν το λεγόμενο burn out όπου το όχημα μένει σταθερό και καίγονται τα λάστιχα βγάζοντας έντονο πυκνό και άκρως καρκινογόνο καπνό. Θα του πεις αυτού του ανθρώπου... ξέρεις μην καπνίζεις! Δεν σου κάνει καλό?! Θα γελάνε και οι πέτρες. Ο άλλος είναι πάνω στης Κρήτης τα βουνά και κάνει έντονη αγροτική ζωή, τρώει ότι πιο αγνό υπάρχει, εισπνέει μια χαρά καθαρό αέρα, τα τσιγάρα ότι και να του κάνουν... τα αποβάλλει ο οργανισμός του. Ούτε είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι καρδιολόγοι καπνίζουν! Λοιπόν ξαναλέμε... ναι κακό το κάπνισμα... αλλά δεν είναι και τόσο βλαβερό ειδικά με τις παρούσες ατμοσφαιρικές συνθήκες. Ειδικά με αυτήν την ατμοσφαιρική μόλυνση!
πεσούνται οι είκοσι τέσσαρες πρεσβύτεροι ενώπιον του καθημένου επί του θρόνου, και προσκυνήσουσι τω ζώντι εις τους αιώνας των αιώνων.
Αποκάλυψις Ιωάννου Κεφάλαιον Δ' 10

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”