Νηστίσιμη λιχουδιά

Συντονιστής: Συντονιστές

Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 933
Εγγραφή: Τετ Σεπ 28, 2005 5:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

................
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dirfys την Παρ Φεβ 23, 2007 1:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
arkadios
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τετ Φεβ 21, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: ΚΑΙΡΟ

Δημοσίευση από arkadios »

ΓΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ!
XRYSA
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: Τετ Σεπ 06, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από XRYSA »

Ένα κέικ νηστίσιμο για το σαββατοκύριακο

υλικά
1 φαριναπ
4 κουταλιές κακάο
1 πορτοκαλάδα φάντα
Σόδα στη μύτη του κουταλιού
¾ του ποτηριού σπορέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλιά ξυδι
Και καρύδια
Χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ και το ψήνετε στους 175ο 1 ώρα
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 933
Εγγραφή: Τετ Σεπ 28, 2005 5:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

......................
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dirfys την Παρ Φεβ 23, 2007 1:42 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ασούρες

Υλικά :

1/4 του κιλού σιτάρι αποφλοιωμένο
μια πρέζα αλάτι
2 κουτακιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρι
λίγο πετιμέζι ( προαιρετικώς )
καρύδ τριμμένο
καρύδα τριμμένη
σταφίδες μαύρες
σταφίδες ξανθές
βερύκοκα ξηρά ψηλοκομμένα
δαμάσκανα ξηρά ψιλοκομμένα


Διαδικασία :

Βράζουμε το σιτάρι με το αλάτι. Προς το τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι , την ζάχαρι και το πετιμέζι. Οταν πήξει το σερβίρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μετά από πάνω το καρύδι, την καρύδα, τις σταφύδες και τα βερύκοκα. Αν θέλουμε τα ανακατεύε όλα μαζί αλλά δεν προκύπτει καλό αισθητικό και γευστικό αποτέλεσμα.
Είναι τονωτικό και ευστόμαχο δι ημέρας αυστηράς νηστείας.


Από το βιβλίο :
Καλογηρική Μαγειρική και ζαχαροπλαστική
από τις εκδόσεις Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Σάλτσα αλάδωτη για ζυμαρικά :

Υλικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα ή μια κοσνσέρβα
20-30 ελιές ψιλοκομμένες ( χωρίς κουκούτσια )
2-3 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρι


Διαδικασία :

Τα βράζουμε όλα μαζί με λίγο νερό εως ότου <<δέσουν>>. Μετά ην περιχύνουμε στα αλάδωτα ζυμαρικά.

Από το βιβλίο :
Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική
από τις εκδόσεις : ενδεκάτη
Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης





Προσέχετε να μην περιέχουν τα ζυμαρικ
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Προσέχετε να μην περιέχουν τα ζυμαρικά σας αυγά
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οι συνταγές μας”