Νηστίσιμη λιχουδιά
Συντονιστής: Συντονιστές
................
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dirfys την Παρ Φεβ 23, 2007 1:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
......................
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dirfys την Παρ Φεβ 23, 2007 1:42 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Ασούρες
Υλικά :
1/4 του κιλού σιτάρι αποφλοιωμένο
μια πρέζα αλάτι
2 κουτακιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρι
λίγο πετιμέζι ( προαιρετικώς )
καρύδ τριμμένο
καρύδα τριμμένη
σταφίδες μαύρες
σταφίδες ξανθές
βερύκοκα ξηρά ψηλοκομμένα
δαμάσκανα ξηρά ψιλοκομμένα
Διαδικασία :
Βράζουμε το σιτάρι με το αλάτι. Προς το τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι , την ζάχαρι και το πετιμέζι. Οταν πήξει το σερβίρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μετά από πάνω το καρύδι, την καρύδα, τις σταφύδες και τα βερύκοκα. Αν θέλουμε τα ανακατεύε όλα μαζί αλλά δεν προκύπτει καλό αισθητικό και γευστικό αποτέλεσμα.
Είναι τονωτικό και ευστόμαχο δι ημέρας αυστηράς νηστείας.
Από το βιβλίο :
Καλογηρική Μαγειρική και ζαχαροπλαστική
από τις εκδόσεις Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης
Υλικά :
1/4 του κιλού σιτάρι αποφλοιωμένο
μια πρέζα αλάτι
2 κουτακιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρι
λίγο πετιμέζι ( προαιρετικώς )
καρύδ τριμμένο
καρύδα τριμμένη
σταφίδες μαύρες
σταφίδες ξανθές
βερύκοκα ξηρά ψηλοκομμένα
δαμάσκανα ξηρά ψιλοκομμένα
Διαδικασία :
Βράζουμε το σιτάρι με το αλάτι. Προς το τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι , την ζάχαρι και το πετιμέζι. Οταν πήξει το σερβίρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μετά από πάνω το καρύδι, την καρύδα, τις σταφύδες και τα βερύκοκα. Αν θέλουμε τα ανακατεύε όλα μαζί αλλά δεν προκύπτει καλό αισθητικό και γευστικό αποτέλεσμα.
Είναι τονωτικό και ευστόμαχο δι ημέρας αυστηράς νηστείας.
Από το βιβλίο :
Καλογηρική Μαγειρική και ζαχαροπλαστική
από τις εκδόσεις Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Σάλτσα αλάδωτη για ζυμαρικά :
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα ή μια κοσνσέρβα
20-30 ελιές ψιλοκομμένες ( χωρίς κουκούτσια )
2-3 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρι
Διαδικασία :
Τα βράζουμε όλα μαζί με λίγο νερό εως ότου <<δέσουν>>. Μετά ην περιχύνουμε στα αλάδωτα ζυμαρικά.
Από το βιβλίο :
Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική
από τις εκδόσεις : ενδεκάτη
Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης
Προσέχετε να μην περιέχουν τα ζυμαρικ
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα ή μια κοσνσέρβα
20-30 ελιές ψιλοκομμένες ( χωρίς κουκούτσια )
2-3 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρι
Διαδικασία :
Τα βράζουμε όλα μαζί με λίγο νερό εως ότου <<δέσουν>>. Μετά ην περιχύνουμε στα αλάδωτα ζυμαρικά.
Από το βιβλίο :
Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική
από τις εκδόσεις : ενδεκάτη
Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης
Προσέχετε να μην περιέχουν τα ζυμαρικ