Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )
Ναι , Ντινούλα μου , το ξέρω !!! Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα !!! Αχχχχ , Ελλάδα , τι κάνεις με τα παιδιά σου !!!

Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αφού βλέπω έναν τόσο όμορφο ενθουσιασμό πάνω στο θέμα, ας πω κι εγώ κάποιες λιγάκι "χαζές" ιδέες!
Θα μπορούσες ανάλογα με το μικρό όνομα του κάθε παιδιού, πχ Δημήτρης, να τους μαθαίνεις και κάτι απ την ζωή του Αγίου Δημητρίου κλπ. Κάθε παιδί φαντάζομαι, θα περιμένει πως και πως, να μάθει για τον δικό του Αγιο.
Ενα άλλο θα μπορούσε νάναι, να τους μαθαίνεις την προέλευση διάφορων εκφράσεων της Αγίας Γραφής, οι οποίες έχουν γίνει φράσεις "κλισέ". Πχ. "έχουμε να ανέβουμε έναν Γολγοθά", ή αυτή η περιοχή μοιάζει με "κρανίου τόπο" , ή αυτό το μοσχαράκι είναι ο "μόσχος ο σιτευτός", ή ταλαιπωρήθηκα και έτρεχα "απ τον Αννα στον Καϊάφα" κλπ.
Επίσης μια και άκουσα πριν για τα σοκολατάκια, θα μπορούσες να κάνεις με χαρτάκια, κάτι σαν κλήρωση. Δηλαδή να γράφεις πχ μήνες του έτους, και αν κληρωθεί πχ ο Δεκέμβριος ή ο Απρίλιος, που συμπεριλαμβάνουν μεγάλες νηστείες, τότε αντί για σοκολατάκια, να τους δίνεις κάτι άλλο, που να είναι νηστίσιμο. Η να βάζεις μέρες της εβδομάδας και αν κληρωθεί πχ η Τρίτη, τότε μαμ το σοκολατάκι!
Η θα μπορούσες να χωρίσεις τις μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας, ανάλογα με τον τίτλο και την ιδιότητα, (Αγιοι, Οσιοι, Μάρτυρες, Προφήτες κλπ), και να φτιάξεις κάτι σαν πίνακα στον τοίχο. Στη συνέχεια ανάλογα με τα ονόματα των οικογενειακών μελών, της οικογένειας του κάθε παιδιού, (πχ η μαμά του, ο μπαμπάς του, αδέρφια, θείοι κλπ), θα μπορούσες να πεις ας πούμε, ότι το τάδε παιδί στην οικογένειά του έχει 14 Αγίους, 7 Οσίους και 5 Μάρτυρες κλπ κλπ. Νομίζω θα τους αρέσει.
Πω πω σταματάω τώρα, όλο μούρχονται καινούρια, συγγνώμη για την φλυαρία!
Δεν ξέρω και αν είναι και πρέποντα όλα αυτά, δεν πήγα μικρός καθόλου κατηχητικό!
Θα μπορούσες ανάλογα με το μικρό όνομα του κάθε παιδιού, πχ Δημήτρης, να τους μαθαίνεις και κάτι απ την ζωή του Αγίου Δημητρίου κλπ. Κάθε παιδί φαντάζομαι, θα περιμένει πως και πως, να μάθει για τον δικό του Αγιο.
Ενα άλλο θα μπορούσε νάναι, να τους μαθαίνεις την προέλευση διάφορων εκφράσεων της Αγίας Γραφής, οι οποίες έχουν γίνει φράσεις "κλισέ". Πχ. "έχουμε να ανέβουμε έναν Γολγοθά", ή αυτή η περιοχή μοιάζει με "κρανίου τόπο" , ή αυτό το μοσχαράκι είναι ο "μόσχος ο σιτευτός", ή ταλαιπωρήθηκα και έτρεχα "απ τον Αννα στον Καϊάφα" κλπ.
Επίσης μια και άκουσα πριν για τα σοκολατάκια, θα μπορούσες να κάνεις με χαρτάκια, κάτι σαν κλήρωση. Δηλαδή να γράφεις πχ μήνες του έτους, και αν κληρωθεί πχ ο Δεκέμβριος ή ο Απρίλιος, που συμπεριλαμβάνουν μεγάλες νηστείες, τότε αντί για σοκολατάκια, να τους δίνεις κάτι άλλο, που να είναι νηστίσιμο. Η να βάζεις μέρες της εβδομάδας και αν κληρωθεί πχ η Τρίτη, τότε μαμ το σοκολατάκι!
Η θα μπορούσες να χωρίσεις τις μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας, ανάλογα με τον τίτλο και την ιδιότητα, (Αγιοι, Οσιοι, Μάρτυρες, Προφήτες κλπ), και να φτιάξεις κάτι σαν πίνακα στον τοίχο. Στη συνέχεια ανάλογα με τα ονόματα των οικογενειακών μελών, της οικογένειας του κάθε παιδιού, (πχ η μαμά του, ο μπαμπάς του, αδέρφια, θείοι κλπ), θα μπορούσες να πεις ας πούμε, ότι το τάδε παιδί στην οικογένειά του έχει 14 Αγίους, 7 Οσίους και 5 Μάρτυρες κλπ κλπ. Νομίζω θα τους αρέσει.
Πω πω σταματάω τώρα, όλο μούρχονται καινούρια, συγγνώμη για την φλυαρία!
Δεν ξέρω και αν είναι και πρέποντα όλα αυτά, δεν πήγα μικρός καθόλου κατηχητικό!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Εγω πηγα Δ Ε ΣΤΔημοτικου καθε Κυριακη αν θες να σου πω τι καναμε πολυ ευχαριστως.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αχχχ , τι να σου πω , λεβέντη μου , αυτές είναι θαυμάσιες ιδέες !!! Χίλια θερμά ευχαριστώ , Παναγιώτη μου !!! Και μην ζητάς καθόλου συγγνώμη για την φλυρία !!! Πια φλυρία ;;;;; Οχι , βρε λεβέντη μου , μην λες τέτοια !!! Σε παρακαλώ ολόψυχα γράψε μου κι άλλες ιδέες , ό,τιδήποτε και να είναι !!!
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Μα και βέβαια , λενέντη μου , θέλω να μου πεις τι κάνετε !!! Θέλει και ερώτηση ;;;;
Περιμένω με αγωνία να μου πεις !!! Και όποιος έχει μικρά παιδιά και τα στέλνει στο κατηχητικό εαν θέλει να μου γράψει το τι κάνουν τα κατηχητικά .
Περιμένω με αγωνία να μου πεις !!! Και όποιος έχει μικρά παιδιά και τα στέλνει στο κατηχητικό εαν θέλει να μου γράψει το τι κάνουν τα κατηχητικά .
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλήμέρα Δόμνα μου και καλή δύναμη στο θεάρεστο έργο που ανέλαβες! Ο Θεός και η Παναγία μας να σε ενυσχύουν και να σε φωτίζουν! Λοιπόν εγω θα έλεγα να μιλάς πολύ συχνά για την προσευχή. Να μαθαίνουν τα παιδάκαι απο πολύ μικρά να καταφεύγουν στην προσευχή σε κάθε δύσκολη περίσταση και όχι μόνο. Και όταν κάποιος δικός τους ή φίλος τους δεν είναι καλά να προσεύχονται συνέχεια για αυτόν. Και για όλο τον κόσμο για όλες τις στενοχώριες και τις δυσκολίες του καθενός να προσεύχονται πάντα. Και κατά την ταπεινή μου γνώμη να τους μαθαίνεις να ευλαβούνται ιδιαιτέρως τους αγίους και την Παναγία μας! Να τους μάθαίνεις να τους νιώθουν πολύ κοντά τους και οτι σε κάθε περίσταση βρίσκονται δίπλα τους. Καθε φορά που νιώθουν άσχημα να τρέχουν και να τους παρακαλάνε!Αλλά και πάντα να τους νιώθουν πολύ κοντά τους σε κάθε περίσταση!
Συγνώμη για την φλυαρία μου Δόμνα. Και πάλι καλή δύναμη και καλή φώτιση!
Συγνώμη για την φλυαρία μου Δόμνα. Και πάλι καλή δύναμη και καλή φώτιση!
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Οοοοοοοοοοοοοοοοοοο , εύγε λεβέντη μου , για αυτή την ιδέα !!! Είναι καταπληκτική και άψωγη !!! Και μην μου λες συγγνώμη για την φλυαρία !!! Ακου εκεί , φλυαρία μια τέτοια συμβουλή !!!
Οχι , λεβέντη μου , χάρηκα πάρα πολύ !!! Και χίλια θερμά ευχαριστώ για τις ευχές σου !!! Εαν έχεις κάτι ακόμη να γράψεις τότε σε παρακαλώ γράψε μου !!!
Οχι , λεβέντη μου , χάρηκα πάρα πολύ !!! Και χίλια θερμά ευχαριστώ για τις ευχές σου !!! Εαν έχεις κάτι ακόμη να γράψεις τότε σε παρακαλώ γράψε μου !!!
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ο Θεός να σε βοηθήσει. Αν σκεφτώ οτιδήποτε άλλο θα σου το πω. Και μένα όλα αυτά άλλοι μου τα έχουν διδάξει τους οποίους ευγνομονώ πάντα, κάθε στιγμή!
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εγινε , λεβέντη μου , όπως νομίζεις !!!