Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Δημοσίευση από Teri »

Να καθίσουν δηλαδή και να παρακολουθήσουν κάτι; :roll:
Τα παιδιά θέλουν δράση! Αλήθεια, ο χώρος που φιλοξενεί το κατηχητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάτι άλλο; Κάτι σαν εντευκτήριο δηλαδή όπου τα παιδάκια μετά το κατηχητικό θα μπορούν να μείνουν ακόμα μια ώρα περίπου και να παίξουν επιτραπέζια ή ακόμα καλύτερα αν υπάρχει κάποιος εξωτερικός χώρος για μπάσκετ... Και σ' αυτό θα συμμετέχουν τα παιδιά που θα παρακολουθούν το κατηχητικό. Και για τους γονείς θα είναι πιστεύω καλύτερο να τα αφήνουν 2 ώρες παρά μία.
Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα δημιουργήσεις ένα σταθερό αριθμό παιδιών. Μετά θα μπορείς πιο εύκολα να κάνεις οργανωμένη κατήχηση.
Πώς σου φαίνεται σαν ιδέα;
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Σε ευχαριστώ θερμά, Κατερίνα μου , αλλά δυστυχώς δεν μου οφελούν αυτά που προτείνεις γιατί δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου χώρο για να παίξουν τα παιδιά μπάσκετ ή ποδόσφαιρο και ούτε μπορώ να παίξω και επιτραπέζια παιχνίδια με τα παιδιά γιατί το κατηχητικό γίνεται μέσα στον Ιερό Ναό . :( :( :(
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Παιδιά , αυτή την Κυριακή που μας πέρασε μίλησα στα παιδιά για την προσευχή . Για αυτό το θέμα χρειάστηκε φυσικά κάποια προετοιμασία και με βοήθησε πάρα πολύ ακόλουθο βιβλίο :
http://www.ebooks.gr/book/147958
Τα παιδιά ήταν 10 και χάρηκα πολύ που είχαν έρθει τόσα γιατί δυστυχώς δεν είναι κάθε Κυριακή τόσα πολλά . Το θέμα μου ήταν ενδιαφέρον για τα παιδιά .
θα ήθελα όμως να με βοηθήστε σε κάτι . Πες τε μου , σας παρακαλώ , πως μπορώ να εξηγήσω , δηλαδή να πω στα παιδιά με απλά λόγια το τι σημαίνει "δοξάζω τον Θεό " ;
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
aggelikiglafki
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aggelikiglafki »

Aν ζητούσες να σου διαθέσουν την μια σχολική αίθουσα;Τι λες θα στην έδινανςΑκόμη να είχες και μια τηλεφωνική ή προσωπικη επικοινωνία με τους γονείς για να τους έλεγες την αναγκαιότητα του κατηχητικού σχολείου;Αν κάνετε το μάθημα σε σχολική αίθουσα θα μπορείς να τους βγάζεις και για παιχνίδι 20 λεπτά περίπου,γιατί τα παιδιά όπως προείπαν θέλουν και δράση.Κάτι που μπορείς να προσθέσεις είναι να τους δώσεις πρωτοβούλίες για το επόμενο μάθημα.Εμείς ας πούμε για την άλλη εβδομάδα τους είπαμε να βρόυν λίγα πράγματα για τουε τρεις Ιεράρχες.Έτσι από φιλότιμο θα σου έρχονται την επόμενη φορά.Και αφού κάνετε μάθημα μέσα στο Ναό που θα παίξετε το θέατρο σκιών;
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Αγγελική μου , δεν υπάρχει δυστυχώς σχολική αίθουσα και δυστυχώς πρέπει να κάνω σύντομο το μάθημα γιατί οι περισσότεροι γονείς πρέπει να φύγουν . :(
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο : “ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ” (έκδοση Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, Χανιά, 2003).

Η αγάπη προς τον Θεό είναι ανώτερη, όταν εκφράζεται ως ευγνωμοσύνη. Είναι ανάγκη να αγαπάμε, όχι ως καθήκον, αλλά όπως είναι ανάγκη να τρώμε.

Η λέξη κλειδί είναι η ευγνωμοσύνη.
Ευγνωμονώ Εκείνον που μου χάρισε τη ζωή,
Εκείνον που είναι 24 ώρες το 24ωρο δίπλα μου.
Εκείνον που νοιάζεται μόνο για τη σωτηρία μου, χωρίς να κουράζεται που εγώ Τον πληγώνω κάθ μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.
Γι' αυτό και Τον δοξάζω.
Δόξα σοι ο Θεός.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ελάτε , βρε παιδιά , δεν μπορεί να μου απαντήσει κανείς ;;; :(
Τουλάχιστον εαν έχει την καλοσύνη κάποιος που κάνει κατηχητικό , μπορεί να μου γράψει μία ή δύο προσευχές που λέει με τα παιδιά .
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Πάλι άγχος; Εγώ δεν έχω ιδέα από κατήχηση, αλλά το έγραψα όπως το καταλαβαίνω.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Αχ, συγγνώμη , λεβέντη μου , δεν το πρόσεξα . Ευχαριστώ θερμά !!!
irida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από irida »

Ειναι πραγματι πολυ καλο για σενα αλλα κυριως για τα παιδακια! Ο ιερεας που σε επελεξε ηξερε τι εκανε και ειχε τα σωστα κρητηρια. Μην πανικοβαλεσε γιατι εχεις αρκετο χρονο να προετοιμαστεις. Να φροντισεις να κρατας το ενδιαφερον των παιδιων με διαφορα τρυκ που θα κανεις εμβολημα κατα την δειαρκεια των μαθηματων. Το σημαντικο ειναι να αποκτησεις την εμπυστοσυνη τους απο την πρωτη στιγμη, να μην νοιωσουν οτι βρισκεσαι εκει για μαθημα αλλα για παρεουλα και παχνιδακι, και χωρις να το καταλαβαινουν εσυ θα κανεις το μαθημα σου κανονικα. Ειμαι σιγουρη οτι θα τα πας καλα! Καλη δυναμη και καλη επιτυχια στο θεαρεστο εργο σου!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”