Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Δημοσίευση από Domna »

Παιδιά, επειδή άρχισε τον Σεπτέμβριο και οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώσαν , σκέφτηκα να μοιράσω ένα γράμμα στους γονείς .
Φυσικά δεν το έγραψα η ίδια μου .
Ιδού , πως σας φαίνεται ;

Αγαπητοί ενορίτες και γονείς

«Αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου και μην τα εμποδίζετε, γιατί δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών», είπε κάποτε ο Χριστός .
Με αυτούς τους λόγους ο Χριστός καλεί τα παιδιά με την άδολη σκέψη και καθαρή καρδιά να τον πλησιάσουν και να τον γνωρίσουν.
Σε αυτούς τους λόγους του Χριστού βασιζόμενη η Εκκλησία καλεί τα νέα μέλη της, τα παιδιά, να έλθουν και να γνωρίσουν μέσα από τη ζωή, την διδασκαλία και την προσευχή της, τον Χριστό. Και αυτό γιατί η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού, ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας.
Οι παιδικές ψυχές είναι η καλή και αγαθή γη, που μπορούν να δεχθούν τον Χριστό και να αποδώσουν πλούσιο πνευματικό καρπό.
Στην εκκλησία τα παιδιά μαθαίνουν να διακρίνουν τα δευτερεύοντα από τα ουσιώδη της ζωής. Ο Χριστός στο Ευαγγέλιό του μας λέγει να ζητάμε πρώτα τη βασιλεία των ουρανών και όλα τα άλλα τα αναγκαία θα μας δοθούν. Έτσι ο άνθρωπος γνωρίζει ότι καλείται να ζήσει αιώνια στη βασιλεία του Θεού. Δηλαδή η αξία του ανθρώπου είναι ανεκτίμητη.
Σήμερα πολλοί παράγοντες εκτός της εκκλησίας προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα νέα παιδιά πως ο άνθρωπος δεν έχει καμμία προοπτική αιωνιότητος και έτσι εύκολα οι νέοι χειραγωγούνται σε όχι καλό δρόμο.
Γι' αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη τα παιδιά μας να γνωρίσουν το Χριστό και να συνδεθούν μαζί Του. Έτσι θα αποκτήσουν αληθινό νόημα στη ζωή τους, βεβαιότητα και πίστη, αλλά και ελπίδα. Δυνάμεις με τις οποίες θα αγωνισθούν κατά του πολυμόρφου κακού και θα βγουν νικητές, αφού θα είναι μαζί με τον αρχηγό της ζωής και του θανάτου, τον Χριστό.
Αγαπητοί γονείς,
oδηγήστε τα παιδιά σας κοντά στο Χριστό, στην Εκκλησία Του, στο κατηχητικό , για να στερεωθούν στην πίστη και να νικούν τους ποικίλους πειρασμούς που οι σύγχρονες σειρήνες προβάλουν στην νεολαίαν.
Ο Χριστός δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να προδώσει τα Χριστιανικά νιάτα !

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

καλλιεργεί στις ψυχές τους την αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο,
τους δίνει πνευματικά εφόδια, τα οποία θα φανούν πολύτιμα και θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των διαφόρων δυσκολιών που πρόκειται να συναντήσουν στη ζωή τους,
τους καθοδηγεί στο δρόμο του ορθοδόξου ήθους,
τους διδάσκει το σεβασμό των αξιών της κοινωνίας μας,
συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για την ανάγνωση του μηνύματός μας και ευχόμαστε ολόψυχα καλή και αποδοτική σχολική χρονιά στα παιδιά σας και σε εσάς καλή δύναμη.
Ο Κύριος να ευλογεί τις οικογένειές σας !

Το κατηχητικό λειτουργεί κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία .
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Παιδιά, θα ήθελα να εξηγήσω στα παιδιά του κατηχητικού την Αγία Τριάδα . Ακούγεται κουφό αλλά σκέφτομαι να το κάνω με ένα ψωμί . Δηλαδή το ψωμί αποτελείται από αλεύρι , νερό και μαγιά και όμως είναι ένα ψωμί .
Εσείς τι λέτε , είναι κουφό το παράδειγμα ; Θα χαρώ πολύ εαν με γράψετε και άλλα παραδείγματα .
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Δόμνα καλημέρα,

Ένα άλλο παράδειγμα που μπορείς να πεις στα παιδιά είναι αυτό που χρησιμοποίησε και ο Άγ. Σπυρίδωνας για να αποδείξει στον Άρειο την Αγ. Τριάδα. Έσπασε μια στάμνα και θαυματουργικά βγήκε χώμα, νερό και φωτιά !
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Σε ευχαριστώ, λεβέντη μου , και εγώ αυτό σκέφτηκα . Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχουν και άλλα παραδείγματα . :105
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Δόμνα είμαι γυναίκα και με λένε Τούλα.
Να είσαι καλά !
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ααα , χίλια συγγνώμη . Ε τότε , σε ευχαριστώ , λεβέντισα !!! :105
aggelikiglafki
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aggelikiglafki »

θέλω ένα ωραίο και προτότυπο σκετσάκι για τις γιορτές των Χριστουγέννων μήπως έχετε να μου συστήσετε κάτι για να το παίξουν τα παιδιά μου στο κατηχητικό;
Άβαταρ μέλους
christmas08
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από christmas08 »

Καλησπερα σας,
σκεφτομαστε να μιλησουμε στα παιδια στο επομενο μαθημα για το ιερο μυστηριο της εξομλογησης...ειναι πολυ σημαντικο θεμα και εχω κολλησει..πως θα καταφερω με τα λογια μου να αγγιξω τις ψυχουλες τους και να τις κανω να ανοιχθουν στον πνευματικο?
ΣΑΛΩ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΠΙΠΤΟΝΤΕΣ ΦΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΥ ΖΟΦΕΡΕΣ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ, ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΟΝ ΕΚΤΥΠΟΝ ΣΟΥ ΜΗΤΕΡ ΚΑΙ ΘΕΡΜΩΣ ΚΡΑΖΟΜΕΝ.
ΓΕΝΟΥ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΕ ΗΜΙΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΟΙΣ ΑΕΙ ΦΩΝΟΥΣΙΝ.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ελα, christmas, να ιδού μπορείς να δεις μαγνωτοφωνημένες ομιλίες με διάφορα θέματα στο κατηχητικό
Δες καλά , θα βρεις αυτό που ζητάς .
http://www2.aegean.gr/therapontas/main. ... 65&val=404
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”