Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Δημοσίευση από Domna »

Παιδιά , θα σας γράψω πάντως την εμπειρία μου το πως ήταν η πρώτη μέρα στο κατηχητικό .
Νίκι μου , μου γράφεις ότι κάνετε και 3 εκδρομες στην διάρκεια του χρόνου . Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τέτοιο γιατί τα παιδιά δεν έχουν χρόνο αφού τρέχουν στο γερμανικό και στο ελληνικό σχολείο .
Επίσης είμαι και περιέργη πόσα παιδιά θα έχω γιατί μια φορά παρευρισκόμουν στο κατηχητικό και ήταν μόνο περίπου 4 με 5 παιδιά .
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Κάθε φορά, πριν ξεκινήσεις το έργο σου θα κάνεις την προσευχή σου και θα ζητάς την βοήθεια του Κυρίου, ώστε να φέρεις κάποια πλασματά Του πιο κοντά σ' Εκείνον! Με τη δική Του και βοήθεια θα τα καταφέρεις. (Για να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι χάρη στις δικές μας ικανότητες καταφέρνουμε το οτιδήποτε).
Μην ανησυχείς! Να ζητήσεις και την ευλογία του πνευματικού σου! Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Απόστολε , σε ευχαριστώ θερμά για τήν συμβουλή . Να σαι και εσύ καλά , λεβέντη μου .
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
NIKI
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKI »

Καλή μου Δόμνα ποτε μην ανυσυχάς με αυτο.Οταν τα παιδια μαθουν τι κανεις στο κατηχητικο απο 3-4 θα αυξανονται και πιστευω επειδή εσεις εχετε σαν παροικια στην Γερμανία φανταζομε οτι θα προσεγγισεις παιδια.Με την βοηθεια Του Παντοδύναμου όλα γίνοντα.Ο Χριστος αρχισε με τόσους Μαθητες?
Εμεις την σχολικη χρονια που περασε ειμαστε λιγοτεροι και ετσι αποφασισα να πώ στα αγόρια να οργανωσουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα να παιζομε με άλλα κατηχητικα.Τους ειπαν να βρουνε και αλλα παιδια ετσι να συμπληρώσουμε μια ομάδα και θα αναλαμβάνω την ευθυνη να κανουν προπόνηση μιση ώρα μετα το κατηχητικό ετσι ουτος ώστε η πρωτη τους εννοια ειναι να κανουν το μαθημα του κατηχητικού και μετ προπόνηση ποδοσφαιρου.Και βεβαιως τα κοριτσια θα ειναι οι εμψυχωτριες των αγοριών.Ευχομαι φετεος τα πραγματα να ειναι καλυτερα.
Λοιπόν Ο Καλος Θεος θα σε φωτίσει.Ευχαριστώ
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Να σαι καλά βρε Νίκι μου για τα ενθαρρυντικά σου λόγια . Σε ευχαριστώ ολόψυχα κοπέλλα μου . :6 :6 :6
Άβαταρ μέλους
xdoum
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από xdoum »

Ειδες αγαπητη μου για να εχεις την κλιση ελαβες την κληση...Ευγε!
(Α)ΧΡΗΣΤΟΣ
magdalini
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από magdalini »

ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ [ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ] ΕΒΑΖΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΩ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΦΩΤΙΖΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΑ ΜΕ ΤΟ [ΔΟΞΑΣΙ Ο ΘΕΟΣ] ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΙΧΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΙΣΟΠΟΥΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ :8 :8 :8 ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

Απ οτι εχω δεί , μια φορά το μήνα πηγαίνουν εκδρομή σε καποιο μοναστηρι - εκκλησία και τους μιλαει ενας ιερεας για την ιστορια της εκκλησιας τα θαυματα και οτι αλλο κρίνει .
Το κατηχητικο διαρκει μια ωρα καθε Σαββατο , και μιλανε (συζητηση -διαλογος) κυριως για την ζωη του Χριστου αλλά και την Παραδοση (θυμαμαι την ιστορια με την κυρα Σαρακοστη με τα 7 ποδια οσες και οι εβδομασες της νηστειας) , κανουν αθληματα [οχι υποχρεωτικα ] μετα τη ληξη του κατηχητικου .
Μην αγχωθείς για το οτι ειναι λιγα τα παιδιά .Σιγά σιγ΄α θα γινουν περισσοτερα .
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Σε ευχαριστώ θερμά , Μαγδαλινή μου και για τις δικές σου εμπειρίες !!! Να σαι καλά !!! Βλέπω στο προφίλ ότι είσαι στην λεβεντογέννα Κρήτη . :6 Εγώ είμαι μισή Κρητικιά .

Σε ευχαριστώ και εσένα , λεβέντη μου pr28 !!! Να σαι καλά !
magdalini
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από magdalini »

Ε..τωρα να το κανω το σχολιο ως [....μετριωφρον ] δεν γινεται να κρατας λιγο απο την Κρητη και να μην τα καταφερεις. Καθοτι φημηζομαστε για το πεισμα μας :smile:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”