Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ποιος μπορεί να με βοηθήσει ... ( κατηχητικό )

Δημοσίευση από babisgr »

Ο πνευματικός σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει?
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Δεν έχει πολύ χρόνο . :(
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Με μία του προσευχή όμως, ο Θεός θα σε βοηθήσει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Σε ευχαριστώ, Αποστόλη μου, ναι έχεις δίκαιο
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Δόμνα να είσαι πάντα άξια.
Το έργο που σου ανατέθηκε είναι θεάρεστο.
Μην ανησυχείς και μην αγχώνεσαι για τίποτα. Είναι τόσα τα θέματα της πίστης μας για τα οποία μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά που δεν θα σου φθάνει ο χρόνος και οι Κυριακές.

Και καμία καραμελίτσα δεν κάνει κακό. Εμείς κάθε φορά που πάμε στο Άγιο όρος δεν τρώμε από δυό-τρία λουκούμια? :lol: :lol: :lol:

Καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σου.
Άβαταρ μέλους
evita_gr
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από evita_gr »

Domna μου,για τα τραγούδια το μονο που μπορώ να σου πω είναι να κοιτάξεις στη σελιδα Σωτηρ μήπως βρεις κάτι που να σε ενδιαφέρει.Οσο αφορα το θεμα με την Αγια Τριάδα,μπορεις να το στηριξεις πάνω στο σύμβολο της πίστεως(ευκαιρία να το μάθουν),χρησιμοποιώντας το θαύμα του Αγ.Σπυρίδονα με το κεραμύδι,κατι που το γνωρίζουν σαν υλικό τα παιδιά και θα καταλάβουν τι θα πει" ομοούσιος".
Για το θέμα πως θα μιλήσεις στα παιδιά για το διάβολο.Απλως ξεσκέπασε τον ,δείξε ποιός ειναι ο εχθρός ο ανθρωποκτόνος που κυκλοφοραει στην εποχή μας αδίστακτος κακοποιώντας τα παιδιά μας.Γνωρισε τους το άσχημο πρόσωπό του και τις άσχημες διαθέσεις του μα πες τους και τι φοβάται και σε ποιόν μπροστά γίνεται ...καπνός.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Εβιτα μου , θερμά ευχαριστώ για αυτά που έγραψες . Να σαι καλά κοπέλλα μου . Οσον αφορά για τον διάβολο ειλικρινά κάπως δυστάζω να τους πω για αυτόν γιατί φοβάμαι ότι ίσως θα τους δημιουργήσω κάποιο φόβο να έχουν και ίσως να τα βάλουν και οι γονείς μαζί μου επειδή δεν θα θέλουν να μιλάω στα παιδιά τους για αυτόν αφού είναι ακόμα μικρά για να ακούσουν τέτοια πράγματα .
Δεν ξέρω τι να πω .
Εβιτα μου , εαν δεν σου κάνει κόπο θα ήθελα κάτι ακόμη να μου πεις . Είναι σωστό να δίνω στα παιδιά κάθε φορά στο κατηχητικό γλυκίσματα ; Εγώ νομίζω ότι είναι λάθος γιατί ίσως τα παιδιά να πηγα'ινουν μόνο για αυτά στο κατηχητικό . Εσύ τι λές ;
Άβαταρ μέλους
evita_gr
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από evita_gr »

Το κακό, Domna μου, έχει πρόσωπο δεν είναι αόριστο !Πρέπει τουλάχιστον να τους πεις ποιός ψιθυρίζει κάθε φορά στ' αυτιά τους να πουν ψέματα, να κλέψουν,να ζηλέψουν κ.λ.π.Και που πρέπεινα τρέχουν κάθε φορά που τους ενοχλεί.Φυσικά στο γλυκό ονομα του Ιησου!Μπορείς να τους μιλήσεις χωρις να τους τρομάξεις αλλωστε δεν έχει καμμία εξουσία επάνω μας εά δεν δίνουμε δικαιώματα και είμαστε στραμμένοι στο πρόσωπο του Χριστού μας.Τα περισότερα παιδιά σήμερα έχουν δει τον χάρι πότερ με ανοχή των γονιών τους!Λοιπόν πρέπει να μάθουν ποιός είναι τι!
Για το άλλο θέμα που με ρωτάς ,δεν νομίζω οτι ειναι απαραίτητο να τους δίνεις γλυκά σε κάθε μάθημα,δεν το έκανα ποτέ.Μπορεις καπου -κάπου να τους δίνεις καμιά καραμέλα...ίσως...
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Εβίτα μου, είσαι κατακπληκτική !!! ΧΙΛΙΑ ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!! ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ !!! :6 :6 :6
Ούφ, τώρα νιώθω καλύτερα . :105
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Kai εδώ θέλω και πάλι να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους που μου γράφουν συμβουλές , τις γνώμες και τις εμπειρίες τους . Να στε όλοι καλά, παιδιά !!! :6 :6 :6 :8 :8 :8
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”