Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΑΠΟ ΑΒΡΑΑΜ
Β΄ Παραλειπόμενα –β΄-6 –Και ποίος είμαι εγώ, ο οποίος θα τολμήσω να οικοδομήσω Ναόν διαυτόν;;; Αλλά ο Ναός αυτός κτίζεται μόνον και μόνον δια να προσφέρεται θυμίαμα ενώπιον του Θεού
240-Ο Ναός εκτίσθη εις το όρος Μορία, που ήταν η κορυφή μιάς σειράς λόφων, η οποία είχε το γενικόν όνομα Σιών .
Κάτω από το κέντρον του τεμένους ΟΜΑΡ βρίσκεται ο βράχος επάνω εις τον οποίον κατά την Εβραϊκή παράδοσιν, την οποίαν φαίνεται να αποδέχεται ο θεόπνευστος συγγραφεύς Ιώσηπος πρόσφερεν ο Αβραάμ θυσίαν εις τον Θεόν τον υιόν του Ισαάκ.Eίναι σπουδαίο να γνωρίζουμε ότι στο σημείο αυτό ακριβός ήταν κτισμένος ο Ναός του Σολομώντα. Πάνω σε αυτά τα χαλάσματα έχτυσαν οι Μουσουλμάνοι τον δικό τους ναό του ΩΜΑΡ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΌ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΧΤΊΣΟΥΝ ΤΟΝ Ναό τους οι Εβραίοι Το όνειρο τους είναι να γκρεμιστεί από κάποια εξωτερική άλλη αιτία εκτός από δικό τους χέρι. Γιατί αν κάνουν οι Εβραίοι ότι θα τον γκρεμίσουν, τότε σύσσωμος ο λαός των Μούσλαμ σαν ένας άνθρωπος όλοι μαζί θα πέσουν πάνω στους Εβραίους…. Αυτό το ξέρουν οι Εβραίοι Ένα άλλο εμπόδιο είναι ότι υπάρχει νόμος δικός τους να μην γκρεμίσουν ξένους ναούς που θεωρούνται ως διατηρητέα… Αν ήταν αλλιώς θα μας είχαν πετάξει έξω όλους ¨Όταν γκρεμιστεί το τέμενος του Ομάρ τότε δεν δίνουν άδεια να ξανά χτιστή από την αρχή οπότε είναι η ποθητή τους ώρα να χτίσουν τον ναό τους ¨Ολλα τα κράτη ¨Έθνη του κόσμου και το πιο τελευταίο έχει τον ναό του. Οι μόνοι που δεν έχουν ναό είναι οι Εβραίοι Χάβρες έχουν όχι όμως ναό. Κάτω από το τέμενος του Ομάρ υπολογίζουν οι αρχαιολόγοι υπάρχουν πολλά και μεγάλα μυστικά που είναι ανεξιχνίαστα από τον καιρό της θυσίας του Αβραάμ
Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η μεγαλοπρέπεια του Ναού δεν συνίστατο τόσον εις την κολοσσιαία κατασκευή του, όσον εις την εσωτερικήν λαμπρότητα, τις μεγάλες αυλές και τα γύρω από τον Ναόν κτίρια
Ο Αβραάμ επήρε εις τα χέρια του την φωτιά και το μαχαίρι διά την θυσίαν. Τα ξύλα της θυσίας φόρτωσε εις τον Ισαάκ ο οποίος πρέπει να ήταν άνω των 20—ετών κατά Εβραίο Ιώσηπον. ¨Άλλοι αναλυταί τον φτάνουν μέχρι και 37-ετών τους οποίους δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε
Χάρης
Ο βράχος της θυσίας του Ισαάκ από Αβραάμ
Συντονιστής: Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο βράχος της θυσίας του Ισαάκ από Αβραάμ
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.