Μια μέρα μία κυρία που έρχεται στήν εκκλήσια μου είπε το πρόβλημα της, οτι δέν τα πήγαινε καλά με την μάνα της. Της είπα λοιπόν , για να σπάση ο πάγος , να φιλήση τη μάνα της , έτσι χωρίς λόγο. με κοίταξε απορημένη.-
-Δέν τήν έχω φιλήσει ποτέ μου είπε.
Τότε απόρησα και εγώ στα αλήθεια. Ποτέ , ρώτησα, δηλ,,,, ποτέ? -Ναι μού λέει. ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ…..
Ούτε όταν ήσουνα παιδάκι? (η κυρία τα έχει τα χρονάκια της) . ΠΟΤΕ μου ειπε.
-και πώς θα αντιδράση η μάνα σου αν τη φιλήσης? - ρώτησα σαν χαμένος. μμ… είπε, θα πη … αηδιαστικό, ανόητο….
Οπότε… αντε να κάνης ποιμαντική στούς κινέζους. ειναι αλήθεια οτι η συντριπτική πλειοψηφία παλαιότερα , ουδέποτε φίλησε τά παιδιά της. στό κινεζικό σχολείο μου μας προειδοποίησε η δασκάλα, εμάς τους δυτικούς, να μην εκδηλώνουμε τα συναισθήματα μας, ιδίως στα παιδία.
Καταλαβαίνετε πως αναπτύσεται ο εγκέφαλος αυτων των παιδίων , (πως κακοσχηματίζεται μάλλον ) από πνευράς νευρολογίας … του λείπουν θεμελιώδεις συνάψεις, λείπουν εμπειρίες και δυνατότητες συναισθημάτων και όχι μόνο , αλλά και κριτικής ικανότητος. η αγάπη και οι εκδηλώσεις της ειναι θεμελιώδες χαρακτιριστικό τού ολοκληρωμένου ανθρώπου.
και γιά να σας … φτιάξω πιό πολύ , σας λεω , οτι οι κινέζοι ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΕ ΑΓΑΠΩ.
Ανθρωποι παντρεμένοι χρόνια , και όμως ποτέ νεν είπαν αυτή τη λέξη. και στο σχολείο, η δασκάλα μας είπε να προσέχουμε, αλλωστε το γράφει και τό βιβλίο μας, θεωρείται μεγάλη αγένεια να πής αυτή τη λέξη στήν κοπέλλα πού αγαπάς και πού θέλης να παντρευτής…..
Και τότε πώς παντρεύτηκες -ρωτήσαμε τη δασκάλα μας? ε, να λέει, έβγαινα μέ κάποιον, μού άρεσε, τού άρεσα, μου είπε μιά μέρα, αντε, τήν κυριακή πάμε στό γραφείο γάμων να υπογράψουμε, .. ε και δέχτηκα…
Αυτό συμβαίνει στη πλειοψηφία , δεν ειναι μεμονωμένα παραδείγματα πού σας λέω. υπάρχουν φίλμ, βιβλία κτλ…
Ας υποθέσουμε οτι έρχεστε ταξείδι στήν ταιβάν γιά ένα χρόνο. φυσικά στο αεροδρόμιο θά φιλήσετε την γυναίκα καί τα παιδία σας. και σκεφτήτε πόσο θά τους φιλήσετε μετά ενα χρόνο πού θα ξαναγυρίσετε… λοιπον… ο κινέζος δεν το κάνει αυτό. γυρίζει μετά από πολυχρόνια απουσία, τόν περιμένει η γυναίκα και τα παιδία του στό αεροδρόμιο, … λεει γεία σας , ήρθα, .. καλώς ήρθες του λένε, παίρνουν βαλίτσες … τέλείωσε… πάνε σπίτι… ουτε φιλιά ούτε τίτοτα. …
Φίλος μου κινέζος μού είπε , οι κινέζοι κρύβουν τήν αγάπη στην καρδία , δεν την εκδηλώνουν… αλλά εγώ νομίζω οτι μάλλον δεν ξέρουν τί ειναι αγάπη.στά ιαπωνικά η λέξη αγάπη ΔΕΝ υπήρχε. εισήχθη τον 6ο αιώνα μχ. από τα κινεζικά….
Φίλος μου μού είπα γία κάποιο μηχανικό , με διδακτορικό, που γνώριζε καλά , οτι τόν προσκάλεσε στό γάμο του . αλλα είδε οτι η κοπέλλα ητα διαφορετική απο αυτή που τού είχε γνωρίσει παλαιότερα. τον ρώτησε, τι έγινε, γιατί παράτησε την αλλη. τού απαντά. - αγαπώ την αλλη κοπελλα, αλλά αυτή θέλει να παντρευτώ η μάννα μου, είμαι ο πρωτότοκος στήν οικογένεια , τι να κάνω, παντεύμαι αυτή. - μα δέν την αγαπάς… - δεν πειράζει ,, ίσως νά την αγαπήσω….
αυτά ειναι πραγματικότητα, καθημερινά…. η αληθινή κινέζικη ζωή….
ΠΗΓΗ..η ζωή στην ταιβάν αρωμα Ασιας
Αγαπη?Απαγορευεται...
Συντονιστής: Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αγαπη?Απαγορευεται...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Αγαπη?Απαγορευεται...
Ευτυχώς εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ...Κινέζοι. Εξακολουθούμε να εκφράζουμε τα αισθήματά μας και με το λόγο και με το σώμα.
Ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική ενότητα, δεν μπορεί το σώμα να μην συμμετέχει στις εκδηλώσεις τις ψυχής.
Ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική ενότητα, δεν μπορεί το σώμα να μην συμμετέχει στις εκδηλώσεις τις ψυχής.
-
Ermite
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αγαπη?Απαγορευεται...
Αυτά τα παράξενα και διεστραμένα δε συμβαίνουν μόνο στην Κίνα, αλλά και σε πολλές χώρες του Δυτικού κόσμου, του αλλοτριωμένου, που κινείται άνετα ανάμεσα στην ασυδοσία και τονο πουριτανισμό, που παντού βλέπει πονηριά και "κινδύνους" και παντού και πάντοτε νοιάζεται γιά την ατομικιστική θωράκιση.
Καταθέτω το εξής:
Ένα ζευγάρι στρατιωτικών με τρία παιδιά του Δημοτικού, πήραν μετάθεση γιά 2 χρόνια στην Αγγλία. Τα παιδιά τους, φυσικά, πήγαν στο εκεί Δημόσιο Σχολείο.
Σύντομα παρατήρησαν αλλά και έμαθαν ότι υπάρχει θεσπισμένη μιά συγκεκριμένη κρύα κίνηση "στοργής" των δασκάλων προς τα παιδιά, η μόνη επιτρεπόμενη, αυστηρά καθορισμένη και τυποποιημένη..
Καταθέτω το εξής:
Ένα ζευγάρι στρατιωτικών με τρία παιδιά του Δημοτικού, πήραν μετάθεση γιά 2 χρόνια στην Αγγλία. Τα παιδιά τους, φυσικά, πήγαν στο εκεί Δημόσιο Σχολείο.
Σύντομα παρατήρησαν αλλά και έμαθαν ότι υπάρχει θεσπισμένη μιά συγκεκριμένη κρύα κίνηση "στοργής" των δασκάλων προς τα παιδιά, η μόνη επιτρεπόμενη, αυστηρά καθορισμένη και τυποποιημένη..