Όταν σβήνει το καντήλι

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: OTAN ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ

Δημοσίευση από theodora »

Δεν τίθεται θέμα να επιθυμεί κάποιος να πείσει τον άλλον για κάτι, νομίζω.
Ο κύριος Χάρης όπως οι περισότεροι θα έχουν καταλάβει, γράφει όπως ακριβώς θα μιλούσε προφορικά σε έναν αδελφό του.
Δεν γνωρίζει να γράφει διαφορετικά.
Στην προσπάθεια του ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ γράφει εν τη ρήμη του λόγου κάποιες φράσεις, χωρίς να τις εννοεί κυριολεκτικά, χρησιμοποιώντας προφορικότητες. (ευτυχώς δεν θα δώσει πανελλαδικές ο χριστιανός να τον τσεκουρώσουνε – προφορικότητα δική μου αυτή-) :shock:
Κατά την προσωπική μου άποψη οφείλουμε να μην μας προδιαθέτει αρνητικά ο τρόπος με τον οποίον εκφράζεται γραπτώς κάποιος, αλλά το ύφος, η ουσία και ο σκοπός για τον οποίον γράφει.

Η απουσία σου αδελφέ μου Διονύση, φτώχυνε τις συζητήσεις μας κατά πολύ!
Welcome back !!!!!!!!!!
:8
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

theodora έγραψε:Δεν τίθεται θέμα να επιθυμεί κάποιος να πείσει τον άλλον για κάτι, νομίζω.
Ο κύριος Χάρης όπως οι περισότεροι θα έχουν καταλάβει, γράφει όπως ακριβώς θα μιλούσε προφορικά σε έναν αδελφό του.
Δεν γνωρίζει να γράφει διαφορετικά.
Στην προσπάθεια του ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ γράφει εν τη ρήμη του λόγου κάποιες φράσεις, χωρίς να τις εννοεί κυριολεκτικά, χρησιμοποιώντας προφορικότητες. (ευτυχώς δεν θα δώσει πανελλαδικές ο χριστιανός να τον τσεκουρώσουνε – προφορικότητα δική μου αυτή-) :shock:
Κατά την προσωπική μου άποψη οφείλουμε να μην μας προδιαθέτει αρνητικά ο τρόπος με τον οποίον εκφράζεται γραπτώς κάποιος, αλλά το ύφος, η ουσία και ο σκοπός για τον οποίον γράφει.

Η απουσία σου αδελφέ μου Διονύση, φτώχυνε τις συζητήσεις μας κατά πολύ!
Welcome back !!!!!!!!!!
:8
Ο καθένας μας έχει το ελεύθερο να γράφει όπως του ταιριάζει καλύτερα! Αρκεί να μην υβρίζει!
Δεν είμαστε κλίκα, ούτε μασονία!
Ο Χάρης είναι ιδιαίτερα σεβαστός και αγαπητός σε όλους μας και ο τρόπος που γράφει μετά απο 50 χρόνια ξενητιάς, δεν μπορεί να επικριθεί από κανένα μας!
Θεοδώρα κακώς δεν έγινες νομικός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Το "κακώς" ταιριάζει, στο ότι δεν έγινα τίποτα απολύτως !!!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

theodora έγραψε:Το "κακώς" ταιριάζει, στο ότι δεν έγινα τίποτα απολύτως !!!
Δεν ήθελα να σου το πώς έτσι, κατάμουτρα, αλλά, σε γενικές γραμμές ναι, αυτό εννοούσα! :lol:
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

«Παππού» και «γιαγιά» προσφωνώ –τις περισσότερες φορές από μέσα μου- τους ανθρώπους εκείνους τους οποίους θεωρώ «σοφούς».
Ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης κοινωνικής και επαγγέλματος.
Άνθρωποι που έχουν πολλά να πουν για να νουθετήσουν, που έχουν το χάρισμα της αγάπης και τον κατάλληλο για τον καθένα ξεχωριστά άνθρωπο ύφος, προκειμένου να μην τον προσβάλλουν αλλά αντίθετα να τον κανακέψουν συμβουλεύοντας τον.
Άνθρωποι που με την ΑΓΑΘΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ σε συνδιασμό με την αγάπη τους για όλους τους ανθρώπους, παρηγορούν και ενθαρρύνουν ταυτόχρονα όποιον τους πλησιάζει.
Και επειδή θεωρούμαι γενικά αντιδραστικό άτομο (με την κακή έννοια), και επειδή με μεγάλωσαν οι παπούδες μου, αρέσκομαι να αναπαύομαι με τα λόγια του «παππού» και της «γιαγιάς».

:wink:
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

theodora έγραψε:«Παππού» και «γιαγιά» προσφωνώ –τις περισσότερες φορές από μέσα μου- τους ανθρώπους εκείνους τους οποίους θεωρώ «σοφούς».
Ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης κοινωνικής και επαγγέλματος.

:wink:
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
"Ο παππούς"
virgin
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από virgin »

Πόσο η ψυχή μου αγάλλεται όταν μιλούν αδέλφια
aposal έγραψε:
theodora έγραψε:

Το "κακώς" ταιριάζει, στο ότι δεν έγινα τίποτα απολύτως !!!
Δεν ήθελα να σου το πώς έτσι, κατάμουτρα, αλλά, σε γενικές γραμμές ναι, αυτό εννοούσα! :lol:
:lol: :8 :lol:
Δεν καίει το καντήλι ούτε στο δικό μου σπίτι θα θελα στη θέση του να φλέγεται η καρδιά μου να έχω μια
καρδίά φλογισμένη απο την αγάπη Του
αλλά ελπίζω στο Θεό της σωτηρίας μου να παραβλέψει τα χιλιάδες ούτε μήτε...
Καλημέρα σας
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Φίλη μου καλή, γιατί δεν καίει καντήλι στο σπίτι σου; υπάρχει κώλυμα;
Γιατί τέτοια όμορφα λόγια μπορεί να τα πει όποιος δήποτε, ακόμη και ο άθεος ακόμη καλύτερα.

Τι θα γίνει εκείνη που λέει ο Ιάκωβος δείξε μου τα έργα σου από την πίστη σου; Κεφάλαιο Β΄18-
και προπαντός οι αιρετικοί θα μας πούνε.

Σας τα λέγαμε τόσα χρόνια και δεν θέλατε να το καταλάβετε;
Και τι λέει ο Θεός γιαυτό; Λευϊτικό ΙΔ 3-4- Και αυτός θα είναι νόμος αιώνιος εις τα γενεάς σας
δλδ μέχρι σήμερα και εις τους αιώνας των αιώνων Αμήν
Χάρης
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

dionysisgr έγραψε:Καλα και αγια ειναι ολα αυτα, αλλα προσεχετε αδελφοι, γιατι εαν απολυτοποιηθουν αυτα, τοτε η υπερβατικη, μονη αληθινη και ζωσα Ορθοδοξη Πιστη και ζωντανη σχεση με τον Θεο, μετατρεπεται σε δεισιδαιμονικη θρησκεια, που δεν διαφερει απο τις υπολοιπες ειδωλολατρικες πλανες.

Οποτε το νιωθετε, αναβετε το καντηλι, εκτος και εαν θελει καποιος να το ταξει και να το εχει ακοιμητα καιομενο. Για παραδειγμα εχω ταξει προσωπικα στην Θεοτοκο, οσο ειμαι μεσα στο σπιτι μου να καιει ακοιμητο κανδηλι, οταν λειπω, δεν μπορω να το καιω, αλλα οσο θα ειμαι μεσα δεν θα σβηνει ποτε.

Απο ευγνωμοσυνη για την επιστασια της σε πολλα μου θεματα, σε σκανδαλωδη μαλιστα βαθμο, και φυσικα χωρις καν να το αξιζω, ουτε κατα διανοια..

Ομως με τα υπολοιπα μην καταπιανεστε τοσο πολυ και μην τα "δογματιζετε".

Δεν κρινεται η πιστη μας και τα εργα μας απο αυτα, αλλα απλα δειχνουμε λιγο φιλοτιμο στον Θεο, και αφιερωνουμε κατι απο τα απειρα που μας εχει δωσει, σαν μια μικρη προσφορα αγαπης και ανταποδοσης των ακαταληπτων δωρεων που εχουμε λαβει αναξιως.

vasilikirimp, μην μπαινεις σε αυτην την διαδικασια των αυτοματων αποριων που η μια γενναει την αλλη. Θα χαθεις ετσι. Προσφερε οτι θες και καψτο μετα και τελειωσε το θεμα.

Δωσε εσυ αυτο που δινεις με την καρδια σου, μικρο η μεγαλο, φθηνο η ακριβο, πολυτιμο η ευτελες, αλλα με τον τροπο και την πιστη που θα το δωσεις θα καθορισεις και την αξια του απεναντι στον Θεο.

Ετσι καθαγιαζονται τα πραγματα. Με την αγαθη και την ανυποκριτη προαιρεση που δεν αναμενει, δεν προσμενει δεν απαιτει, αλλα μονο καταθετει και περιμενει και υπομενει.

Ετσι παιρνουν αξια οι προς Θεον, υλικες μας θυσιες, και οχι με ποση επιμελεια θα καταστρεψουμε το υλικο μετα..

Καλο ειναι να ξερουμε, αλλα οχι να απολυτοποιουμε και να αγχωνομαστε για τετοια ανουσια ζητηματα.
:41 :41 :41 :41 :41
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

dionysisgr έγραψε:Καλα και αγια ειναι ολα αυτα, αλλα προσεχετε αδελφοι, γιατι εαν απολυτοποιηθουν αυτα, τοτε η υπερβατικη, μονη αληθινη και ζωσα Ορθοδοξη Πιστη και ζωντανη σχεση με τον Θεο, μετατρεπεται σε δεισιδαιμονικη θρησκεια, που δεν διαφερει απο τις υπολοιπες ειδωλολατρικες πλανες.

Οποτε το νιωθετε, αναβετε το καντηλι, εκτος και εαν θελει καποιος να το ταξει και να το εχει ακοιμητα καιομενο. Για παραδειγμα εχω ταξει προσωπικα στην Θεοτοκο, οσο ειμαι μεσα στο σπιτι μου να καιει ακοιμητο κανδηλι, οταν λειπω, δεν μπορω να το καιω, αλλα οσο θα ειμαι μεσα δεν θα σβηνει ποτε.

Απο ευγνωμοσυνη για την επιστασια της σε πολλα μου θεματα, σε σκανδαλωδη μαλιστα βαθμο, και φυσικα χωρις καν να το αξιζω, ουτε κατα διανοια..

Ομως με τα υπολοιπα μην καταπιανεστε τοσο πολυ και μην τα "δογματιζετε".

Δεν κρινεται η πιστη μας και τα εργα μας απο αυτα, αλλα απλα δειχνουμε λιγο φιλοτιμο στον Θεο, και αφιερωνουμε κατι απο τα απειρα που μας εχει δωσει, σαν μια μικρη προσφορα αγαπης και ανταποδοσης των ακαταληπτων δωρεων που εχουμε λαβει αναξιως.

vasilikirimp, μην μπαινεις σε αυτην την διαδικασια των αυτοματων αποριων που η μια γενναει την αλλη. Θα χαθεις ετσι. Προσφερε οτι θες και καψτο μετα και τελειωσε το θεμα.

Δωσε εσυ αυτο που δινεις με την καρδια σου, μικρο η μεγαλο, φθηνο η ακριβο, πολυτιμο η ευτελες, αλλα με τον τροπο και την πιστη που θα το δωσεις θα καθορισεις και την αξια του απεναντι στον Θεο.

Ετσι καθαγιαζονται τα πραγματα. Με την αγαθη και την ανυποκριτη προαιρεση που δεν αναμενει, δεν προσμενει δεν απαιτει, αλλα μονο καταθετει και περιμενει και υπομενει.

Ετσι παιρνουν αξια οι προς Θεον, υλικες μας θυσιες, και οχι με ποση επιμελεια θα καταστρεψουμε το υλικο μετα..

Καλο ειναι να ξερουμε, αλλα οχι να απολυτοποιουμε και να αγχωνομαστε για τετοια ανουσια ζητηματα.

Εσύ όμως καλού κακού το ανάβεις!Κάτι ξέρανε και οι γιαγιάδες μας και οι απλοί χριστιανοί δεν χρειάζεται να τα περναμε όλα από το τρυπιτό της λογικής.Το σπίτι μας και η οικογένεια μας για μας είναι ο ναός μας
και σαν τέτοιος πρέπει να έχει στοιχεία από τον Πρώτυπο Ναό.Κλείνω και τον υπολ/στη και πάω να το ανάψω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”