Το παιχνίδι ''τα πάθη''.

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Το παιχνίδι ''τα πάθη''.

Δημοσίευση από smarti »

Εχει πολύ καιρό που διάβασα σε ένα βιβλίο χριστιανικό ορθόδοξο, ένα ωραίο παιχνίδιπου το έγραφε κάποιος γέροντας, που μπορει να μας επενθυμίζει κάπου κάπου τα πάθη μας. Βεβαιως χρειαζεται και αρκετη αυτογνωσια , ωστε να ξερουμε ποια ειναι τα παθη μας, γιατι καποια ειναι ορατα και καποια ειναι τοσο βαθια γαντζωμενα στα βαθη της ψυχης που τα εχουμε ξεχασει.....αλλο κεφαλαιο αυτο ομως. Λεει στο παιχνίδι αυτο , να γραψουμε σε πολλα μικρα χαρτακια ολα τα παθη μας..π.χ σε ενα να γραφει υπερηφανεια, στο αλλο, ακηδία. στο αλλο, ανυπομονησία , συτο αλλο νευρα...και οτι εχει ευχαριστηση ο καθενας.Αυτα τα χαρτακια να τα εχουμε ολα μαζι...και καθε βδομαδα να τραβαμε και απο ενα..και αυτο το ενα να προσπαθουμε να το πολεμαμε...και ετσι θα γινεται με ολα τα χαρτακια ...με τα παθη επανω...και καποια στιγμη θα μπορουμε να κανουμε αυτοκριτικη μετρωντας ποσα χαρτακια μας εχουν μεινει και μαζι με αυτα και ποσα παθη.....γιατι πολεμωντας τα παθη..καποια στιγμη , ισως μπορεσουμε να σκισουμε το ενα χαρτακι, μετα απο καιρο το αλλο...και ισως και αυτη η περιοδο να ειναι η πιο σωστη , ωστε να κατσουμε και να σκεφτουμε ολα αυτα τα παθη που μας βασανιζουν και να τα πολεμησουμε, ωστε να καταφερουμε καποια στιγμη να φτασουμε στη ψυχικη καθαρση , για την οποια μας μιλανε οι Αγιοι γεροντες μας....στο βαθμό που μπορεί ο καθένας μας βέβαια.
Μου είχε αρεσει, παρα πολυ και μια και το ξαναθυμήθηκα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας....!!
Υ.ΣΣτο βιβλιο το ειχε πιο αναλυτικα και πιο ωραια γραμμενα και κατανοητα...!!!Σκοπος του παιχνιδιου ειναι να γνωρισουμε τα παθη μας και να τα πολεμησουμε με τη βοηθεια του Κυριου. Στο βαθμο που μπορουμε..και να μην τα αφηνουμε ...
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Το παιχνίδι ''τα πάθη''.

Δημοσίευση από theodora »

Πάρα πολύ ωραίο παιγνίδι !!!!!! Μ΄αρέσει πολύ !!!!!!

Και να τα μετρήσω λέει τα χαρτάκια μετά από καιρό και να βγούνε διπλάσια από αυτά που είχα αρχικά βάλει.... :20 :20 :20 :20 (ούτε για ένα παιγνιδάκι δεν είμαι ικανή !!!! :20 :20 )
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ενας ατελειωτος αγωνας...με τα παθη μας.....μαλλον!!!! Μαλλον θα χρειαστουμε Θεοδωρα μου πολλα μικρα χαρτακια...αλλα παντα θα εχουμε την ελπιδα η οποια τελευταια πεθαινει..οτι καποια στιγμη ισως και να μπορεσουμε να τα ελαττωσουμε..ποιος ξερει....ισως καποια στιγμη..λεωωωωω...........Εσυ τι λες? :7 :7 :7 :7 Σκεφτηκα παντως σημερα το βραδακι , να κατσω με την ησυχια μου και να αρχισω να γραφω χαρτακια....για να δουμε τι θα δουμε!!! :roll: :roll: :roll:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

theodora έγραψε:Πάρα πολύ ωραίο παιγνίδι !!!!!! Μ΄αρέσει πολύ !!!!!!

Και να τα μετρήσω λέει τα χαρτάκια μετά από καιρό και να βγούνε διπλάσια από αυτά που είχα αρχικά βάλει.... :20 :20 :20 :20 (ούτε για ένα παιγνιδάκι δεν είμαι ικανή !!!! :20 :20 )
:24 :24

Πάντως το λογότυπό σου δεν παίζεται!!!
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Μπα... ωραίο το παιγνίδι , αλλά δεν είναι για το δικό μου το "τομάρι" !!!! Τα φοβάμαι αυτά τα παιγνίδια !!!!
Προβλέπω να με παίζουνε τα χαρτάκια και να γελάνε μαζί μου !!! Το φαντάζεσαι? :lol: :lol:

Άλλο να είμαστε 2-3-5 άνθρωποι και να τα συζητάγαμε με παραδείγματα, με νουθεσίες, με προτροπές, κυρίως δηλαδή για συναισθηματικούς και ψυχολογικούς λόγους........... θα ήταν αλλιώς.
Και να ξαναβρισκόμασταν πάλι μετά από κάποιο καιρό και να συζήταγε ο καθένας πως προσπάθησε, πως παρασύρθηκε, πως αδιαφορησε, κτλ κτλ ίσως να είχε κάποιο ενδιαφέρον σαν παιγνίδι......... δεν ξέρω κιόλας!
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Να γελανε τα χαρτακια μαζι μου!!!! Και γιατι οχι...εδω εγω η ιδια μου γελαω με τον εαυτο μου.. :mrgreen:
και ομως πιστευω αν το καναμε αυτο που λεει ο γεροντας..ο καθενας για τον εαυτο του , με αυτογνωσια και χωρις να φοβαται τον ιδιο του τον εαυτο και τα καταγραφαμε ολα, οπως οταν παμε στη εξομολογηση....και καποιες φορες τα ανοιγαμε αυτα τα χαρτακια , θα βλεπαμε, το ποσο προσπαθησαμε η αν δεν προσπαθησαμε να απαλλαγουμε απο τα παθη μας...θα βλεπαμε η την προοοδο μας η τον κατηφορο μας ......και τωρα μολις μου ηρθε μια ιδεα , ισως θα ηταν καλο αυτα τα χαρτακια με τα παθη μας να μας τα εγραφε καποιο πολυ στενο μας προσωπο απο την δικη του οπτικη γωνια ,πως βλεπει ο αλλος τα παθη μας η ποια βλεπει...γιατι καποιες φορες ολοι οι αλλοι τα βλεπουν και εμεις οι ιδιοι μας δεν θελουμε να τα παραδεχτουμε..εκει θα ειχε πολυ πλακα... :roll:
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Βέβαια ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης είπε να πολεμάμε ένα πάθος τη φορά και να επιμένουμε μέχρι να το νικήσουμε. Το να παλεύουμε μια το ένα πάθος και μια το άλλο, μάλλον θα καταλήξει στο να μην νικήσουμε κανένα.

Γι αυτό νομίζω ότι με την συμβουλή και την ευχή του Πνευματικού μας πρέπει ν΄αποφασίζουμε κάθε φορά πιο πάθος μπορούμε να πολεμήσουμε και να το πολεμάμε μέρα νύχτα, μέχρι ν' απαλλαγούμε με τη Χάρι του Θεού απ' αυτό. Κι ύστερα όμως δεν πρέπει να το ξεχνάμε, αλλά να εξετάζουμε πάντα τον εαυτό μας, μήπως προσπαθήσει να επιστρέψει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”