Πώς θα είναι το σώμα μετά την Ανάσταση

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Πώς θα είναι το σώμα μετά την Ανάσταση

Δημοσίευση από Harrys1934 »

• • ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μία ερμηνεία από διάφορα σημεία των Γραφών. Και πρώτον κατά την Ανάσταση ο Χριστός δεν θα έρθει κάτω στη γη αλλά.
\Ά΄ Θεσσαλονικείς—Δ΄-16-Γιατί ο ίδιος ο Κύριος με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού θα κατεβεί από τον ουρανό και οι νεκροί που πέθαναν πιστεύοντας στο Χριστό θα αναστηθούν πρώτα.

Επειτα εμείς που θα ζούμε τότε και θα έχουμε απομείνει θα αρπαχθούμε συγχρόνως και μαζί με αυτούς μέσα σε σύννεφα σε προϋπάντηση του Κυρίου στον αέρα (δλδ μεταξύ γης και ουρανού) και έτσι θα είμαστε πάντοτε μαζί με τον Κύριο

΄Β-Κορινθίου—Έ-10-Γιατί όλοι μας πρέπει να παρουσιαστούμε μπροστά στο δικαστικό βήμα του Χριστού για να απολαύσει ο καθένας ανάλογα με εκείνα που κάναμε το σώμα είτε αγαθά είτε κακά Δλδ Θα έχει ενωθεί η ψυχή ξανά με το σώμα, για να δικαστούν μαζί.

Ματθαίου –ΚΒ-30—Γιατί όταν αναστηθούν οι νεκροί δεν θα παντρεύονται αλλά θα είναι όλοι σαν άγγελοι Θεού στον ουρανό.

Όμως από ότι ξέρω θα έχουμε και υλικό σώμα - με τη δύναμη του Θεού- αυτά ξέρουμε που και η Αγία Γραφή αναφέρει, δια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Φίλε μου καλέ η Αγία Γραφή δεν λέει τέτοιο πράγμα,,
Φιλιππησίους ΄Γ΄--21—θα μεταμορφώσει το σώμα της ταπεινότητος μας δλδ το φθαρτό, ασθενές και θνητό) ώστε να λάβει την ΙΔΙΑ ΜΟΡΦΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΟΞΑΣΜΈΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ Με την οποία μπορεί να υποτάξει τα πάντα στον εαυτόν του.

Δλδ θα είναι όπως ακριβώς ήταν στην μεταμόρφωση. και το δικό μας σώμα. Και αν σας είναι δύσκολο να κατανοήσετε αυτό, τότε ακούστε τον Ιωάννη στην Ά επιστολή του, ΄Γ-2-Αγαπητοί μου τώρα είμαστε παιδιά του Θεού και δεν φανερώθηκε ακόμη τι θα είμαστε στο μέλλον. Ξέρουμε όμως καλά ότι όταν ο Χριστός φανερωθεί θα γίνουμε όμοιοι με αυτόν γιατί θα τον δούμε όπως είναι.
Χάρης
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Και ποιήσει αυτό ομοιον εκείνω τω σώματι αυτού την εκ δεξιών του Πατρός καθημένω,
τω προσκυνυνημένον παρά των ασωμάτων δυνάμεων. Εικόνα τινά της εδόξου καταστάσεως,
εις την οποίαν εισήλθε κατά την Ανάληψιν η ανθρωπίνη φύσις του Κυρίου, έχομεν εν τη Μεταμορφώσει αυτού. Κατά την οποίαν έλαμψε το πρόσωπο αυτού ως ήλιος, τα δε ιμάτια αυτού έγενετο λευκά ως το φώς
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”