Κατά πόσο επηρεάζεται ένα παιδί από τους γονείς?

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Κατά πόσο επηρεάζεται ένα παιδί από τους γονείς?

Δημοσίευση από eleimon »

Kατα ποσο ενα παιδι μπορει να κληρονομησει συνηθειες των γονιων του? Τι θελω να πω...αν ενας απ τους δυο γονεις ειναι κακο παραδειγμα για την ανατροφη του παιδιου,και διακοπει κατα καποιο τροπο ο κρικος αυτος,με διαζυγιο για παραδειγμα.

Το παιδι σιγουρα κληρονομει καποια πραγματα απ τους γονεις,το ερωτημα μου ειναι κατα ποσο η χριστιανικη αγωγη που δινουμε μεσα απ το σπιτι μας ειναι εφικτη για να μη παρει ασχημη πορεια ενα παιδι...

Ποιος ειναι ο μεγαλυτερος πειρασμος κατα τη γνωμη σας για ενα παιδι που σε λιγα χρονια μπαινει στην εφηβεια? τι θα μπορουσε να το κανει να χασει το δρομο του Θεου που ηδη βαδιζει αυτη τη στιγμη?

Πιστευετε οτι η επαφη με το συγκεκριμενο γονιο που εχει το προβλημα θα επηρεασει αρνητικα το παιδι,η η ολη θρησκευτικη αγωγη που του παρεχουν οι ανθρωποι που ζουν μαζι του θα το βοηθησουν να μην επηρεαστει απ αυτον?
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Κατα ποσο επηρεαζεται ενα παιδι απο τους γονεις?

Δημοσίευση από ψυχουλα »

δεν υπαρχει σιγουρη απαντηση. Υπαρχουν παιδια που εχουν το χαρακτηρα των βιολογικων γονιων ακομα και αν δεν τα μεγαλωσαν εκεινοι και παιδια που ειναι τελειως διαφορετικα απο τους βιολογικους γονεις παρολο που μεγαλωσαν μαζι τους!
ενα παιδι σιγουρα δε χρειαζεται ενα κακο παραδειγμα ή πρότυπο ούτε όμως είναι σωστό να του στερήσουμε τη μητέρα ή τον πατέρα επειδή δε ζει χριστιανικά και εχει φοβερά πάθη. Νομίζω ο Θεός θα το προστατέψει εφόσον έχει μπει στο δρόμο Του και θα το φωτίσει. Η εφηβεία είναι δύσκολη ηλικία και συνήθως τότε απομακρύνονται από το Θεό οι άνθρωποι όμως αν εχουν γερές βάσεις ξαναγυρνάνε μετά την κρίση.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Κατά πόσο επηρεάζεται ένα παιδί από τους γονείς?

Δημοσίευση από eleimon »

Σιγουρα ψυχουλα μου δεν ειναι σωστο να του στερησεις κανεναν γονιο απλα κι εγω σαν γονιος που εχω παθει πολλα διατηρω τις φοβιες μου οσον αφορα το μελλον των παιδιων μου....μακαρι να μη παιζει ρολο πχ αν ο πατερας ηταν αλκοολικος μηπως παρει και το παιδι κατι τετοιο στο μελλον....αυτοι ειναι οι φοβοι μου,γι αυτους προσευχομαι,σ Εκεινον εχω εναποθεσει το μελλον τους,απλα καλο θα ηταν να μου λεγατε και σεις τη γνωμη σας,πως το βλεπετε απ τη δικια σας μερια.Σευχαριστω πολυ ψυχουλα.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Τα παιδιά επηρεάζονται, απ' όσο έχω διαβάσει, ήδη, από την ημέρα της σύλληψής τους. Έτσι οι όποιες διαταραχές και τα πάθη της μητέρας εισέρχονται στο βρέφος από τότε. Ό,τι καλό εισέρχεται βοηθάει το παιδί στην σωστή ανατροφή του, αλλά ό,τι άσχημο μεγαλώνει τη απόσταση που πρέπει να διανύσει ώστε να εισέλθει στον δρόμο του Θεού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Τι εννοεις βρε Αποστολη μου? οτι τα παθη των γονιων επηρεαζουν βιολογικα το παιδι?...δηλαδη ειναι δεν ειναι το παιδι στο δρομο του Θεου καποια στιγμη θα του βγει η αδυναμια του πατερα ας πουμε?και θ αρχισει να πινει,να καπνιζει,να ξενυχταει,κ.ο.κ?...η χριστιανικη αγωγη που θα εχει παρει? τι θα επικρατησει η κληρονομικοτητα?συγγνωμη μπορει να μην εχω καταλαβει τι εννοεις...
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

eleimon έγραψε:Τι εννοεις βρε Αποστολη μου? οτι τα παθη των γονιων επηρεαζουν βιολογικα το παιδι?...δηλαδη ειναι δεν ειναι το παιδι στο δρομο του Θεου καποια στιγμη θα του βγει η αδυναμια του πατερα ας πουμε?και θ αρχισει να πινει,να καπνιζει,να ξενυχταει,κ.ο.κ?...η χριστιανικη αγωγη που θα εχει παρει? τι θα επικρατησει η κληρονομικοτητα?συγγνωμη μπορει να μην εχω καταλαβει τι εννοεις...
συγνωμη που επεμβαινω, δεν ειναι οτι σωνει και καλα θα αρχισει να πινει κτλ αλλα πολυ πιθανον να εχει ροπη προς αυτα την οποια ροπη η χριστιανικη αγωγη μπορει να επικαλυψει και να υπερνικησει, απλως αλλιως ειναι να μην εχεις καν τετοιες ροπες και τασεις και να αγωνιζεσαι στο δρομο του Θεού και πιο δυσκολο ειναι να τις εχεις τις τασεις και να αγωνιζεσαι. επισης δεν ειναι σιγουρο οτι θα κληρονομησει αυτες τις τασεις. αλλα μοιαζουν στον πατερα αλλα στη μητερα αλλα και στους δυο, αλλα σε παππουδες ή θείους κτλ.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Δ΄, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ»

(σελ. 84-85)
Η ανατροφή του παιδιού αρχίζει από την εγκυμοσύνη. Αν η μητέρα που κυοφορεί συγχύζεται και στενοχωριέται, το έμβρυο μέσα στην κοιλιά της ταράζεται. Ενώ, όταν η μάνα προσεύχεται και ζει πνευματικά, το παιδάκι στην κοιλιά της αγιάζεται. Γι’ αυτό η γυναίκα, όταν είναι έγκυος, πρέπει να λέει την ευχή, να μελετάει λίγο το ευαγγέλιο, να ψάλλει, να μην έχει άγχος, αλλά και οι άλλοι να προσέχουν να μην την στενοχωρούν. Τότε το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι αγιασμένο και οι γονείς δεν θα έχουν πρόβλημα μαζί του, ούτε όταν είναι μικρό, ούτε όταν μεγαλώσει.
Ύστερα, όταν γεννηθεί το παιδί, πρέπει να το θηλάσει όσο πιο πολύ μπορεί. Το μητρικό γάλα δίνει υγεία στα παιδιά. Με τον θηλασμό, τα παιδιά, δεν θηλάζουν μόνο γάλα. Θηλάζουν και αγάπη, στοργή, παρηγοριά, ασφάλεια και αποκτούν έτσι δυνατό χαρακτήρα. Αλλά και την ίδια τη μητέρα τη βοηθάει ο θηλασμός. Όταν οι μητέρες δεν θηλάζουν τα παιδιά, δημιουργούνται ανωμαλίες στον οργανισμό τους που μπορεί να οδηγήσουν σε μαστεκτομές.
Η μάνα που τεμπελιάζει και δεν θηλάζει το παιδί, μεταδίδει τεμπελιά και στο παιδί. Παλιά, τα κουτιά με το συμπυκνωμένο γάλα είχαν απ’ έξω μια μάνα που κρατούσε στην αγκαλιά της ένα παιδάκι. Τώρα έχουν μια μάνα που κρατάει κάτι λουλούδια! Δεν θηλάζουν οι μάνες τα παιδιά, οπότε τα παιδιά μεγαλώνουν απαρηγόρητα. Ποιος θα τους δώσει στοργή και αγάπη; Το κουτί με το γάλα της αγελάδας; Θηλάζουν από το «παγωμένο» μπουκάλι και παγώνει η καρδιά τους. Ύστερα, όταν μεγαλώσουν, ζητούν παρηγοριά στο μπουκάλι, στις ταβέρνες. Πίνουν, για να ξεχάσουν το άγχος και γίνονται αλκοολικοί. Αν δεν πάρουν στοργή τα παιδιά, δεν θα έχουν να δώσουν στοργή και πάει σχοινί – κορδόνι. Έρχονται μετά οι μανάδες : «Κάνε προσευχή πάτερ, χάνω το παιδί μου»!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

aposal έγραψε:Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Δ΄, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ»

(σελ. 84-85)
Η ανατροφή του παιδιού αρχίζει από την εγκυμοσύνη. Αν η μητέρα που κυοφορεί συγχύζεται και στενοχωριέται, το έμβρυο μέσα στην κοιλιά της ταράζεται. Ενώ, όταν η μάνα προσεύχεται και ζει πνευματικά, το παιδάκι στην κοιλιά της αγιάζεται. Γι’ αυτό η γυναίκα, όταν είναι έγκυος, πρέπει να λέει την ευχή, να μελετάει λίγο το ευαγγέλιο, να ψάλλει, να μην έχει άγχος, αλλά και οι άλλοι να προσέχουν να μην την στενοχωρούν. Τότε το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι αγιασμένο και οι γονείς δεν θα έχουν πρόβλημα μαζί του, ούτε όταν είναι μικρό, ούτε όταν μεγαλώσει.
Ύστερα, όταν γεννηθεί το παιδί, πρέπει να το θηλάσει όσο πιο πολύ μπορεί. Το μητρικό γάλα δίνει υγεία στα παιδιά. Με τον θηλασμό, τα παιδιά, δεν θηλάζουν μόνο γάλα. Θηλάζουν και αγάπη, στοργή, παρηγοριά, ασφάλεια και αποκτούν έτσι δυνατό χαρακτήρα. Αλλά και την ίδια τη μητέρα τη βοηθάει ο θηλασμός. Όταν οι μητέρες δεν θηλάζουν τα παιδιά, δημιουργούνται ανωμαλίες στον οργανισμό τους που μπορεί να οδηγήσουν σε μαστεκτομές.
Η μάνα που τεμπελιάζει και δεν θηλάζει το παιδί, μεταδίδει τεμπελιά και στο παιδί. Παλιά, τα κουτιά με το συμπυκνωμένο γάλα είχαν απ’ έξω μια μάνα που κρατούσε στην αγκαλιά της ένα παιδάκι. Τώρα έχουν μια μάνα που κρατάει κάτι λουλούδια! Δεν θηλάζουν οι μάνες τα παιδιά, οπότε τα παιδιά μεγαλώνουν απαρηγόρητα. Ποιος θα τους δώσει στοργή και αγάπη; Το κουτί με το γάλα της αγελάδας; Θηλάζουν από το «παγωμένο» μπουκάλι και παγώνει η καρδιά τους. Ύστερα, όταν μεγαλώσουν, ζητούν παρηγοριά στο μπουκάλι, στις ταβέρνες. Πίνουν, για να ξεχάσουν το άγχος και γίνονται αλκοολικοί. Αν δεν πάρουν στοργή τα παιδιά, δεν θα έχουν να δώσουν στοργή και πάει σχοινί – κορδόνι. Έρχονται μετά οι μανάδες : «Κάνε προσευχή πάτερ, χάνω το παιδί μου»!
η περιφρονηση του θηλασμου απο τους ιδιους τους επαγγελματιες υγειας (παιδιατρους, γυναικολογους, μαιες) ειναι ενα μεγαλο αγκαθι στην ελληνικη πραγματικοτητα. Ειμαστε δυστυχως πολυ πισω, στην Ελλαδα ειναι μικρο το ποσοστο των γυναικων που θηλαζουν για ενα 6μηνο τουλαχιστον και ολα αυτα βεβαια δε γινονται τυχαια αλλα εξυπηρετουνται συμφεροντα βιομηχανιων γαλακτος παρα τις οδηγιες της Π.Ο.Υ. την οποια γραφουν στα παλαιοτερα των υποδηματων τους.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Η πνευματική κατάσταση των γονέων επηρεάζει αναμφισβήτητα τα παιδιά τους. Οι μεγαλύτεροι Άγιοι ανά τους αιώνες έχουν γεννηθεί από ευσεβείς γονείς. Το παράδειγμα και η αγάπη των γονιών επιδρούν καθοριστικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών.

Βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά μόνο για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Για το θέμα αυτό έχουν μιλήσει εκτεταμένα και οι Άγιοι της εποχής μας Γέροντες Παΐσιος και Πορφύριος. Ο Απόστολος έχει επαλειμμένα δημοσιεύσει σχετικά αποσπάσματα από τα λόγια τους.
mkazakos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από mkazakos »

Προτεινω την ομιλια του πατρος Ανρεα Κονανου, 28/11/06 "μερικες φορες φταινε και οι γονεις"
http://www.atheataperasmata.com/
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”