Ζώα υπό εξαφάνιση....................................
Συντονιστής: Συντονιστές
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ζώα υπό εξαφάνιση....................................
Εχθές με ρώτησε η κόρη μου......................
μαμά ο Θεούλης που έκανε τα πάντα πάνω στη γη και μας έδωσε και τα λουλούδια και τα ζωάκια όλα...............γιατί μερικά ζωάκια τα πήρε πάλι και δεν υπάρχουν ;
Και αφού τα πήρε ο Θεούλης που τα πήγε; ( μιλούσανε για τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση και άλλα που δεν υπάρχουν πλέον)
Τι θα απαντούσατε;
Εγώ δεν απάντησα ακόμη.......................
μαμά ο Θεούλης που έκανε τα πάντα πάνω στη γη και μας έδωσε και τα λουλούδια και τα ζωάκια όλα...............γιατί μερικά ζωάκια τα πήρε πάλι και δεν υπάρχουν ;
Και αφού τα πήρε ο Θεούλης που τα πήγε; ( μιλούσανε για τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση και άλλα που δεν υπάρχουν πλέον)
Τι θα απαντούσατε;
Εγώ δεν απάντησα ακόμη.......................
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ζώα υπό εξαφάνιση....................................
Στο σχολειο των παιδιων μου πριν βδομαδες ειχε παει μια ομαδα απο μια οικολογικη οργανωση,εκει λοιπον σε μια συζητηση που ειχαν για τα ζωα υπο εξαφανιση κι αυτα που ηδη εχουν εξαφανιστει τους ειπαν τα εξης...οτι αφορα τους δεινοσαυρους ειπωθηκε οτι εξαφανιστηκαν επειδη ο πλανητης παγωσε,σε αρκετα μεγαλο ποσοστο,οτι αφορα καποια αλλα ζωα ειπαν οτι το χερι του ανθρωπου και οι ολες ευρεσιτεχνιες του κανανε καποια ζωα να τεθουν προς εξαφανιση.
Μιλησαν για τις μελισσες που εχει γινει αρκετος ντορος οτι ελαττωνονται κατα πολυ μεγαλο βαθμο και ειπαν οτι κατά τη διάρκεια του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνόμπιλ, όταν το ραδιενεργό νέφος έφτασε και στην Ελλάδα, οι μέλισσες αρνήθηκαν να βγουν απο τα μελίσσια τους για μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο.
Μια ακομη άποψη αυτης της οργανωσης ηταν ότι όταν απομακρύνονται από την κυψέλη, για να βρούν την τροφή τους, στην επιστροφή χάνουν τον προσσανατολισμό τους λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που στις μέρες μας είναι σε πλήρη άνθηση (κινητά τηλέφωνα, πυλώνες κ.λ.π.).
Το ράντισμα των δένδρων θα μπορούσε να τις βλάψει αλλά τότε θα πέθαιναν,επισημαναν ομως οτι δε βρισκονται πεθαμενες εξω απ τις κυψελες απλα εξαφανιζονται κατα ενα περιεργο τροπο,που σημαινει κατ αυτους οτι πηγαινουν καπου αλλου.
Τωρα τι να σου πω επειδη κι εγω δεχτηκα βροχη ερωτησεων απ τα μικρα η απαντηση που μπορουσα να τους δωσω ηταν οτι οντως το ανθρωπινο χερι εχει φερει τη καταστροφη του πλανητη μας και οτι αυτες οι οργανωσεις προσπαθουν με νυχια και με δοντια να κρατησουν ακομα καποια ζωα οπως τις χελωνες καρετα καρετα,για παραδειγμα....
Βλεπεις να χουν αδικο? εγω δε το βλεπω...ο ανθρωπος και η μανια του για το τελειο εχει φερει αυτο το χαος στο κοσμο..
Μιλησαν για τις μελισσες που εχει γινει αρκετος ντορος οτι ελαττωνονται κατα πολυ μεγαλο βαθμο και ειπαν οτι κατά τη διάρκεια του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνόμπιλ, όταν το ραδιενεργό νέφος έφτασε και στην Ελλάδα, οι μέλισσες αρνήθηκαν να βγουν απο τα μελίσσια τους για μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο.
Μια ακομη άποψη αυτης της οργανωσης ηταν ότι όταν απομακρύνονται από την κυψέλη, για να βρούν την τροφή τους, στην επιστροφή χάνουν τον προσσανατολισμό τους λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που στις μέρες μας είναι σε πλήρη άνθηση (κινητά τηλέφωνα, πυλώνες κ.λ.π.).
Το ράντισμα των δένδρων θα μπορούσε να τις βλάψει αλλά τότε θα πέθαιναν,επισημαναν ομως οτι δε βρισκονται πεθαμενες εξω απ τις κυψελες απλα εξαφανιζονται κατα ενα περιεργο τροπο,που σημαινει κατ αυτους οτι πηγαινουν καπου αλλου.
Τωρα τι να σου πω επειδη κι εγω δεχτηκα βροχη ερωτησεων απ τα μικρα η απαντηση που μπορουσα να τους δωσω ηταν οτι οντως το ανθρωπινο χερι εχει φερει τη καταστροφη του πλανητη μας και οτι αυτες οι οργανωσεις προσπαθουν με νυχια και με δοντια να κρατησουν ακομα καποια ζωα οπως τις χελωνες καρετα καρετα,για παραδειγμα....
Βλεπεις να χουν αδικο? εγω δε το βλεπω...ο ανθρωπος και η μανια του για το τελειο εχει φερει αυτο το χαος στο κοσμο..
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σαφως και πρόκειται για ανθρώπινη επέμβαση . Το μεγαλύτερο ποσοστό εξαφάνισης των ζώων οφείλεται στον άνθρωπο .Υπάρχουν βέβαια και ζωα που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν λόγω κλιματικών αλλαγών . Ακόμη όμως και ζώα που τείνουν προς εξαφάνιση και γνωρίζουμε ποια είναι αυτά δεν κάνουμε κάτι για να τα βοηθήσουμε ώστε να τα καταφέρουν . Λίγες είναι οι πρωτοβουλίες που αξίζουν και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από τις κυβερνήσεις αλλά από ιδιωτικούς φορείς.
Εχθές η τηλεόραση έδειχνε το κυνήγι της φώκιας στη θάλασσα του Καναδά...πρόκειται για ένα είδος φώκιας που δύσκολα πλεον επιβιώνει.Σκεφτείτε εικόνα φρίκης ... πάνω από το ζώο με ενα μακρύ ξύλο σαν ρόπαλο ένας κυνηγός δίνει δυνατά χτυπηματα στο κεφάλι μέχρι που οι πάγοι κοκινίζουν από το αίμα ... αυτό το καημένο προσπαθεί να ξεφύγει και χτυπιέται αλλά μάταια...τί είναι το λιοντάρι που σφίγει στα δόντια του το λαιμό του ελαφιου!!!
Το ξέρετε ότι σε μια περιοχή κοντά στο ESSEX της Αγγλίας καρφώνουν τα πόδια των χηνών στο έδαφος ώστε από το πόνο να πρήζεται το συκώτι τους το οποίο αργότερα μοσχοπουλάνε;;;
Ποιός είναι το ζώο και ποιός ό άνθρωπος δε ξέρω!
ελπίζω όλα αυτά να τα βλέπει ο καλός θεός και να μας αποδώσει σύντομα την ανάλογη τιμωρία...το κακό είναι ότι είμαστε όλοι μας και ο καθένας με τον τρόπο του συμμέτοχοι σ' αυτό που γίνεται .
Τέτοια γίνονται κι εμείς μιλούμε για την ψυχή μας και τις υποχρεώσεις μας ως χριστιανοί.Με ευκολία μπορεί να μεταφέρει κανείς αυτές τις εικόνες στο επίπεδο της ίδιας μας της ζωής.
Εχθές η τηλεόραση έδειχνε το κυνήγι της φώκιας στη θάλασσα του Καναδά...πρόκειται για ένα είδος φώκιας που δύσκολα πλεον επιβιώνει.Σκεφτείτε εικόνα φρίκης ... πάνω από το ζώο με ενα μακρύ ξύλο σαν ρόπαλο ένας κυνηγός δίνει δυνατά χτυπηματα στο κεφάλι μέχρι που οι πάγοι κοκινίζουν από το αίμα ... αυτό το καημένο προσπαθεί να ξεφύγει και χτυπιέται αλλά μάταια...τί είναι το λιοντάρι που σφίγει στα δόντια του το λαιμό του ελαφιου!!!
Το ξέρετε ότι σε μια περιοχή κοντά στο ESSEX της Αγγλίας καρφώνουν τα πόδια των χηνών στο έδαφος ώστε από το πόνο να πρήζεται το συκώτι τους το οποίο αργότερα μοσχοπουλάνε;;;
Ποιός είναι το ζώο και ποιός ό άνθρωπος δε ξέρω!
ελπίζω όλα αυτά να τα βλέπει ο καλός θεός και να μας αποδώσει σύντομα την ανάλογη τιμωρία...το κακό είναι ότι είμαστε όλοι μας και ο καθένας με τον τρόπο του συμμέτοχοι σ' αυτό που γίνεται .
Τέτοια γίνονται κι εμείς μιλούμε για την ψυχή μας και τις υποχρεώσεις μας ως χριστιανοί.Με ευκολία μπορεί να μεταφέρει κανείς αυτές τις εικόνες στο επίπεδο της ίδιας μας της ζωής.
ο Χριστός σώζει....
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σε σχέση με το Θεό τι να πω όμως ;
Τα πήρε ο Θεούλης κοντά του να τα προστατέψει απο εμάς;
Βοηθήστε με λίγο πως να το σερβίρω στο παιδί - διότι ούτε τον άνθρωπο θεωρώ ότι δε πρέπει να τον βγάλω εντελώς σκάρτο αλλά ούτε και το γεγονός ότι ο Θεός μπορεί να πήρε κάποια ζωάκια κοντά του διότι άλλαξε γνώμη - καταλαβαίνετε πως το εννοώ!
Βοηθήστε με λίγο πως να το σερβίρω στο παιδί - διότι ούτε τον άνθρωπο θεωρώ ότι δε πρέπει να τον βγάλω εντελώς σκάρτο αλλά ούτε και το γεγονός ότι ο Θεός μπορεί να πήρε κάποια ζωάκια κοντά του διότι άλλαξε γνώμη - καταλαβαίνετε πως το εννοώ!
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να του πεις την αληθεια....να βγαλεις τον ανθρωπο σκαρτο γιατι οχι? καποιοι ανθρωποι προσπαθουν να βλαψουν το πλανητη,δε πρεπει να χρυσωνουμε το χαπι σε κανεναν,ουτε στα παιδια μας.
Πρεπει να τους λεμε την ωμη αληθεια,αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Συνήθως Ελπίδα μου , που σε ευχαριστώ για τη βοήθεια που μου δίνεις , λέω ωμά την αλήθεια - όμως κάποιες φορές έπιασα τη μικρή μου να είναι αρνητική προς ανθρώπινες πράξεις ( π.χ.eleimon έγραψε:Να του πεις την αληθεια....να βγαλεις τον ανθρωπο σκαρτο γιατι οχι? καποιοι ανθρωποι προσπαθουν να βλαψουν το πλανητη,δε πρεπει να χρυσωνουμε το χαπι σε κανεναν,ουτε στα παιδια μας.
σε σχέση με το περιβάλλον παλαιότερα ) και τώρα δε θέλω να της μεταφέρω μια εικόνα ότι σε τελική ότι πιάσουμε εμείς οι άνθρωποι το καταστρέφουμε.
Τελικά βρε παιδιά τι ερωτήσεις είναι αυτές που μας κάνουν τα παιδιά;
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βασιλική μου δε νομίζω τελικά ότι όλα είναι θέλημα θεού...δηλαδή δε μπορεί να είναι θέλημα θεού να πάει ο άλλος πάνω από το ζώο και να το κοπανάει αλύπητα μέχρι να ξεψυχήσει.vasilikirimp έγραψε:Σε σχέση με το Θεό τι να πω όμως ;
Θα μπορούσες ίσως αν πεις στο παιδί σου πως ότι δε μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον και στις κλιματικές αλλαγές δε μπορεί να επιβιώσει . Θα μπορούσες να εξυμνήσεις πρωτοβουλίες και οργανισμούς που προσπαθουν , ανθρώπους που ξοδευόυν τον προσωπικό τους χρόνο σ' αυτη την κατεύθυνση.
Και πάνω απ΄όλα θα πρέπει σιγά σιγά να δώσουμε στα παιδιά μας να καταλάβουν ότι ο κόσμος μας δεν είναι "όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος".Καμιά φορά μου φαίνεται κι ο ίδιος ο θεός ανήμπορος να αντιδράσει.
ο Χριστός σώζει....
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο ΤΕΛΕΙΟ, με πολλή αγάπη και με όλη του τη Σοφία. Όλα τα δημιουργήματά του είναι συνδεδεμένα στην αλυσίδα της ζωής και αρχικός σκοπός Του ήταν η αρμονική συνύπαρξη. Δεν είναι ο Θεός που πήρε κάποια ζώα και πια δεν υπάρχουν! Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο και τον έδωσε στον άνθρωπο να τον διαχειριστεί. Ανθρώπινα λάθη είναι η αιτία της διατάραξης της αλυσίδας και άρα της εξαφάνισης κάποιων ζώων. Μα ο Θεός ξαναφτιάχνει την αλυσίδα και συγχωρεί τον άνθρωπο και του δίνει τη δυνατότητα να μάθει από τα λάθη του. Από τη στιγμή όμως που ο ανθρώπινος εγωισμός φούσκωσε σαν αερόστατο κι ο άνθρωπος ακύρωσε το Θεό γιατί απλούστατα θεώρησε τον εαυτό του Θεό, άρχισαν τα παρατράγουδα!
Ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο! Αλλά η ζημιά γίνεται! Λίγοι την κάνουν, ακόμα λιγότεροι προσπαθούν να τη διορθώσουν και οι υπόλοιποι απλά αδιαφορούν!
Και πώς μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε; (υποθέτω την επόμενη ερώτηση!)
Δεν είναι ανάγκη να είσαι ακτιβιστής για να βοηθήσεις! Ο σεβασμός της φύσης (που στην ουσία είναι σεβασμός στο έργο του Θεού) μπορεί να επιτευχθεί με απλές καθημερινές συνήθειες και ενέργειες, αλλά και μια γενικότερη στάση ζωής!
Ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο! Αλλά η ζημιά γίνεται! Λίγοι την κάνουν, ακόμα λιγότεροι προσπαθούν να τη διορθώσουν και οι υπόλοιποι απλά αδιαφορούν!
Και πώς μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε; (υποθέτω την επόμενη ερώτηση!)
Δεν είναι ανάγκη να είσαι ακτιβιστής για να βοηθήσεις! Ο σεβασμός της φύσης (που στην ουσία είναι σεβασμός στο έργο του Θεού) μπορεί να επιτευχθεί με απλές καθημερινές συνήθειες και ενέργειες, αλλά και μια γενικότερη στάση ζωής!
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τα ζωάκια, όπως και τις θάλασσες και τα ποτάμια και τα φυτά και όσα όμορφα δημιούργησε ο Θεός για εμάς, τα καταστρέφουμε και δεν τα σεβόμαστε και δεν τα φυλάττουμε όπως οφείλουμε.
Για τον λόγο αυτό θα δώσουμε λόγο στον Θεό εν ημέρα κρίσεως που καταστρέφουμε τον κόσμο-το στολίδι που δημιούργησε για εμάς.
Ο Θεούλης δεν τα παίρνει για να τα προστατέψει από εμάς, για να μας τα στερήσει. Εμείς οι ίδιοι τα αφανίσαμε καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον το οποίο χρειαζόντουσαν για να ζήσουν.
Εμείς οι άνθρωποι τα αφανήσαμε τα ζωάκια και τα ποταμάκια και συνεχίζουμε ακάθεκτοι την καταστροφική μας πορεία.
Δηλητηριαζόμαστε μόνοι μας και οδεύουμε ταχύτατα στον αφανισμό και τον δικό μας τον ολοκληρωτικό!
Ο Δημιουργός των πάντων με την απόλυτη ελευθερία που μας έχει δωρίσει, ούτε τα χέρια μας κόβει, ούτε την μία συμφορά πάνω στην άλλη δεν μας δίνει για να σταματήσουμε την καταστροφική μας πορεία.
Λυπάται και θλίβεται για την αχαριστία μας, την παραζάλη μας, την απομάκρυνση μας από κοντά Του. Μακρυά Του ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !
Ο άνθρωπος που λατρεύει τον Θεό, που ενώνεται μυστικά μαζί Του, που κοινωνεί μαζί Του, αγαπάει και σέβεται ΟΛΑ τα δημιουργήματά του και τον συνάνθρωπο του. Και όταν δεν το κάνει θλίβεται αλλά μετανοεί και ζητάει ταπεινά να συγχωρεθεί.
Για τον λόγο αυτό θα δώσουμε λόγο στον Θεό εν ημέρα κρίσεως που καταστρέφουμε τον κόσμο-το στολίδι που δημιούργησε για εμάς.
Ο Θεούλης δεν τα παίρνει για να τα προστατέψει από εμάς, για να μας τα στερήσει. Εμείς οι ίδιοι τα αφανίσαμε καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον το οποίο χρειαζόντουσαν για να ζήσουν.
Εμείς οι άνθρωποι τα αφανήσαμε τα ζωάκια και τα ποταμάκια και συνεχίζουμε ακάθεκτοι την καταστροφική μας πορεία.
Δηλητηριαζόμαστε μόνοι μας και οδεύουμε ταχύτατα στον αφανισμό και τον δικό μας τον ολοκληρωτικό!
Ο Δημιουργός των πάντων με την απόλυτη ελευθερία που μας έχει δωρίσει, ούτε τα χέρια μας κόβει, ούτε την μία συμφορά πάνω στην άλλη δεν μας δίνει για να σταματήσουμε την καταστροφική μας πορεία.
Λυπάται και θλίβεται για την αχαριστία μας, την παραζάλη μας, την απομάκρυνση μας από κοντά Του. Μακρυά Του ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !
Ο άνθρωπος που λατρεύει τον Θεό, που ενώνεται μυστικά μαζί Του, που κοινωνεί μαζί Του, αγαπάει και σέβεται ΟΛΑ τα δημιουργήματά του και τον συνάνθρωπο του. Και όταν δεν το κάνει θλίβεται αλλά μετανοεί και ζητάει ταπεινά να συγχωρεθεί.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.