Ας υποθέσουμε ότι γίνεται πόλεμος.............
Συντονιστής: Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ας υποθέσουμε ότι γίνεται πόλεμος.............
Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και του Θεού τη Βασιλεία
Αυτό ήταν το σύνθημα στην επανάσταση του 1821
Αυτή είναι η Ελληνική Πατρίδα του κάθε Χριστού Πολίτη!
Αυτό ήταν το σύνθημα στην επανάσταση του 1821
Αυτή είναι η Ελληνική Πατρίδα του κάθε Χριστού Πολίτη!
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
vasilikirimp έγραψε:Επειδή βλέπω πως βαδίζουμε σε μια μικροπαρεξήγηση θα το θέσω λίγο διαφορετικά.
Το θέμα που ρωτώ δεν είναι αν θα πιάσουμε όπλο ή αν θα υπερασπιστούμε τη πατρίδα κλπ
Το ζήτημα είναι αλλού σαν απορία / ερώτηση , στις 10 εντολές υπάρχει και η εντολή
" ου φονευσεις "
Ο πόλεμος λοιπόν και η αναγκαστική εκτέλεση εντολής ανωτέρων σου - να φονεύσεις - σε απαλλάσει απο την εντολή " ου φονεύσεις "; - μιλάμε πάντα σε περίοδο πολέμου - όχι στα καλά καθούμενα να σηκώσεις όπλο...........
Πως αισθάνεται κανεις καταπατώντας αυτήν την εντολή ; έστω και αναγκαστικά.....................
Τότε Βασιλική φεύγουμε τελείως από το αρχικό νόημα, και στο νέο πάλι δεν λέει τίποτα. Το να μην φονεύσεις στις δέκα εντολές, δεν έχει την έννοια του πολέμου, αν σκοτώσεις, αλλά στα καλά καθούμενα .
Οπότε στα καλά καθούμενα και στον ποιο άγριο νόμο ενός κράτους, δεν επιτρέπετε Αν πάμε μέσα στις δέκα εντολές πάλι, ο ίδιος ο Θεός οδηγούσε τους Ισραηλίτες να νικούν στον πόλεμο.
Για να έχεις την γνώση που ζητάς πιο καθαρά ίσως να χρειαζόταν να διαβάσεις την Παλαιά Διαθήκη, μόνη σου εκεί να δεις, θαύματα και να ζαλίζεσαι. Αν μπορείς να τα πιάνεις στο βάθος τους
Μήπως θα ήταν καλύτερα να έβαζα ένα άλλο ερώτημα πάνω στο δικό σου πάλι;;;
Άν αύριο γινόταν ένας πόλεμος μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδος, τι έπρεπε να κάνω; Κάτι που το έχω σκεφτεί πολλές φορές Αυτό είναι ερώτημα θάνατος.
Και ένα ακόμη, έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε..
Τι θα γινόταν όταν για ένα μήνα δεν υπήρχε νόμος να σε πιάσει, για ότι έγκλημα και να έκανες, ούτε αστυνομία;;
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλημέρα σας και χρόνια πολλά! Κοιτάξτε επειδή εγώ υπηρέτησα στον ναυτικο (εξ ου και το νέο αβατάρ μου) και επειδη αν γίνει πόλεμος θα με καλέσουν (μάλλον) εκεί, εμείς εκεί δεν είχαμε τόσο την επαφή στην αφαίρεση ζωής. Πιο πολύ τρέχεις και σκίζεσαι για να συμβάλεις στην καταστροφή του άλλου (εχθρού) αλλά δεν νιώθεις ότι το κάνεις γι' αυτό. Μοιάζεις σαν να είσαι εργάτης ενός εργοστασίου που ο προιστάμενος ή ο επιστάτης σου (στην προκειμένη περίπτωση ο ανώτερος σου) σου επιβάλλει και σε πιέζει να εκετέλεσεις τα κελεύσματα του. Ιδιώς αν έχεις και ειδηκότητα μηχανοστασίου όως είχα εγώ, το μόνο που κάνεις είναι να έχεις υπο τηνφροντίδα και την προστασία σου την σωστή λειτουργία των μηχανημάτων σε ένα μηχανοστάσιο βέβαια όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς και με το θόρυβο των μηχανών να σου τρυπάει τα αυτιά και τον εγκέφαλο ακόμη και με ωτοασπίδες. Το δύσκολο είναι οτι αν προσβληθεί το καράβι απο αντίπαλα πυρά ή αρπάξει καμιά φωτιά, τότε ισως μόνο να νιώσεις την πνοή του θανάτου να σε πλησιάζει αλλά και τότε απαιτήται γενναιότητα και ψυχή για να ανταπεξέλθεις. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως προτιμάς να πεθάνεις παρά να πέσεις αιχμάλωτος στα χέρια των εχθρών. Το ελληνικό ναυτικό έχει την μοναδική παράδοση σε όλο τον κόσμο ότι ποτέ κανένα πολεμικό του πλοίο δεν παραδόθηκε στα χέρια εχθρών. Προτίμησε να επιτεθεί σε μεγαλύτερα και φυσικά να καταστραφεί ή να βυθιστεί παρά να υποστείλει την σημαία του και να παραδοθεί σε εχθρικά χέρια.
Εχει αναφερθει και αλλες φορες οτι ο Χριστος δεν θελει να καταργησει το κρατος ουτε διδασκει να απεμπολουμε τα δικαιωματα μας λεγοντας πχ "ας ερθει ο ταδε να καταλαβει την Ελλαδα, ο Θεος ειπε να μην σκοτωσω" την τυφλη εκδικηση και το μισος που οδηγει σε φονους κλπ θελει να καταργησει ο Χριστος.
Τι ειπε ο Χριστος στον εκατονταρχο φυγε απο τον στρατο? ΟΧΙ, ισα ισα τον επαινεσε για την πιστη του.
Ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ
ἐὰν δὲ τὸ κακὸν ποιῇς, φοβοῦ οὐ γὰρ εἰκῇ τὴν μάχαιραν φορεῖ Θεοῦ γὰρ διάκονός ἐστιν εἰς ὀργὴν, ἔκδικος τῷ τὸ κακὸν πράσσοντι.
Ο Θεος επιτρεπει την ανθρωπινη εξουσια ωστε να υπαρχει δικαιοσυνη, μεσα σε αυτην ειναι και οι πολεμοι.
Εφοσον ο πολεμος ειναι δικαιος επιτρεπεται αλλα και υποστηριζεται απο τον Θεο.
Το 40 εχουμε αναριθμητα θαυματα, η Παναγια να βοηθα φανερα τους στρατιωτες, Γερμανικα τανκς να "σπανε" και αναριθμητα αλλα.
Οσο για μερικους μερικους.....
Καὶ ἐπηρώτων αὐτὸν οἱ ὄχλοι λέγοντες Τί οὖν ποιήσωμεν; ἀποκριθεὶς δὲ λέγει αὐτοῖς Ὁ ἔχων δύο χιτῶνας μεταδότω τῷ μὴ ἔχοντι, καὶ ὁ ἔχων βρώματα ὁμοίως ποιείτω. ἦλθον δὲ καὶ τελῶναι βαπτισθῆναι, καὶ εἶπον πρὸς αὐτόν Διδάσκαλε, τί ποιήσωμεν; ὁ δὲ εἶπε πρὸς αὐτούς Μηδὲν πλέον παρὰ τὸ διατεταγμένον ὑμῖν πράσσετε ἐπηρώτων δὲ αὐτὸν καὶ στρατευόμενοι λέγοντες Καὶ ἡμεῖς τί ποιήσωμεν; καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς....
Τι ειπε λοιπον προς αυτους?
α)Παρατησατε τεκνα μου τον στρατον.
β)Μηδένα συκοφαντήσητε μηδὲ διασείσητε, καὶ ἀρκεῖσθε τοῖς ὀψωνίοις ὑμῶν.(Λουκ 3-14)
Τι ειπε ο Χριστος στον εκατονταρχο φυγε απο τον στρατο? ΟΧΙ, ισα ισα τον επαινεσε για την πιστη του.
Ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ
ἐὰν δὲ τὸ κακὸν ποιῇς, φοβοῦ οὐ γὰρ εἰκῇ τὴν μάχαιραν φορεῖ Θεοῦ γὰρ διάκονός ἐστιν εἰς ὀργὴν, ἔκδικος τῷ τὸ κακὸν πράσσοντι.
Ο Θεος επιτρεπει την ανθρωπινη εξουσια ωστε να υπαρχει δικαιοσυνη, μεσα σε αυτην ειναι και οι πολεμοι.
Εφοσον ο πολεμος ειναι δικαιος επιτρεπεται αλλα και υποστηριζεται απο τον Θεο.
Το 40 εχουμε αναριθμητα θαυματα, η Παναγια να βοηθα φανερα τους στρατιωτες, Γερμανικα τανκς να "σπανε" και αναριθμητα αλλα.
Οσο για μερικους μερικους.....
Καὶ ἐπηρώτων αὐτὸν οἱ ὄχλοι λέγοντες Τί οὖν ποιήσωμεν; ἀποκριθεὶς δὲ λέγει αὐτοῖς Ὁ ἔχων δύο χιτῶνας μεταδότω τῷ μὴ ἔχοντι, καὶ ὁ ἔχων βρώματα ὁμοίως ποιείτω. ἦλθον δὲ καὶ τελῶναι βαπτισθῆναι, καὶ εἶπον πρὸς αὐτόν Διδάσκαλε, τί ποιήσωμεν; ὁ δὲ εἶπε πρὸς αὐτούς Μηδὲν πλέον παρὰ τὸ διατεταγμένον ὑμῖν πράσσετε ἐπηρώτων δὲ αὐτὸν καὶ στρατευόμενοι λέγοντες Καὶ ἡμεῖς τί ποιήσωμεν; καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς....
Τι ειπε λοιπον προς αυτους?
α)Παρατησατε τεκνα μου τον στρατον.
β)Μηδένα συκοφαντήσητε μηδὲ διασείσητε, καὶ ἀρκεῖσθε τοῖς ὀψωνίοις ὑμῶν.(Λουκ 3-14)
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Κύριε Χάρη , στο πρώτο ερώτημα που θα πολεμούσατε εαν γινόταν υποθετικά πόλεμος μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας ............εδώ πάμε σε ένα θέμα που το νοιώθουν σχεδόν όλοι οι μετανάστες ..ποια είναι η πατρίδα τους αυτή που τους "γέννησε" ή αυτή που τους " μεγαλώνει τους ανατρέφει " ;
Μεγάλο ερώτημα.
Για το δεύτερο , ένα μήνα ελεύθεροι . ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω............
Προς τον Πάνο που ευχαριστώ με την απάντησή του αλλά δε ξέρω βρε παιδιά κάτι η ηλικία κάτι το ξανθό του μαλλιού κάτι μου ξεφεύγει πάντως.
Συγνώμη Πάνο αλλά φαντάσου ένα παιδάκι νηπίου να του μιλάς και να σε κοιτά στα μάτια με το στόμα ανοικτό διότι δε κατάλαβε .....κάπως έτσι νοιώθω....αν θέλεις να μπεις στο κόπο για ενα replay θα σου ήμουν ευγνώμων
Μεγάλο ερώτημα.
Για το δεύτερο , ένα μήνα ελεύθεροι . ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω............
Προς τον Πάνο που ευχαριστώ με την απάντησή του αλλά δε ξέρω βρε παιδιά κάτι η ηλικία κάτι το ξανθό του μαλλιού κάτι μου ξεφεύγει πάντως.
Συγνώμη Πάνο αλλά φαντάσου ένα παιδάκι νηπίου να του μιλάς και να σε κοιτά στα μάτια με το στόμα ανοικτό διότι δε κατάλαβε .....κάπως έτσι νοιώθω....αν θέλεις να μπεις στο κόπο για ενα replay θα σου ήμουν ευγνώμων
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Βασιλική γυρίζω πάλι αν γινόταν πόλεμος μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδος. Η χώρα που με γέννησε;;; ¨η η χώρα που με μεγάλωσε;;; Στην χώρα που με γέννησε έχω αφήσει εγώ, κι ο καθένας αδέλφια γονείς ανίψια σόι ολόκληρο. σε ποιόν θα ρίξω τη σφαίρα;;; Εδώ που με μεγάλωσε έχω τα παιδία μου που έχουν κάνει τις δικές τους οικογένειες με παιδιά και εγγόνια σε ποιον θα ρίξω τη σφαίρα;;; Μία λύση υπάρχει να πετάξω το όπλο και να απλώσω τα χέρια μου να μου περάσουν χειροπέδες, και στο απόσπασμα.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Δεν ξέρω αλλά εγώ πιστεύω ότι θα πάω να δώσω και την ζωή μου για την πατρίδα.Δεν πρέπει να αφήσουμε κατακτητές να μπούνε και να ρημάξουν την πατρίδα μας ,να βιάσουν και να σκοτώσουν τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας , να ρημάξουν και να βεβηλώσουν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας.Το να πεθάνεις για την πατρίδα σου είναι αυτοκτονία?Το να σκοτώσεις για να υπερασπιστείς εκατομύρια ζωές και τα ήθη και τα έθιμα και την πίστη μας είναι αμαρτία?
Ο Μακρυγιάννης μετά από κάθε μάχη πήγαινε και εξομολογώταν με κλάματα και μετάνοια.Αλλά τι να έκανε ,να μην πολεμούσε για την ελευθερία τόσων ανθρώπων από την σκλαβιά?
Ο Μακρυγιάννης μετά από κάθε μάχη πήγαινε και εξομολογώταν με κλάματα και μετάνοια.Αλλά τι να έκανε ,να μην πολεμούσε για την ελευθερία τόσων ανθρώπων από την σκλαβιά?
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
O Άγιος Δημήτριος δεν έδωσε την ευχή του στον Άγιο Νέστωρα να αντιμετωπίσει τον Λιαίο στο στάδιο της Θεσσαλονίκης, και να τον φυτέψει στο χώμα, να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα;
Ο Δαυίδ δεν έκοψε και το κεφάλι του Γολιάθ;
Οι Άγιοι Θεοόδωροι δεν ήταν στρατιωτικοί; Ο Αγιος Μηνάς, ο άγιος Αρτέμιος, ό αγιος Γεώργιος, ο άγιος Φανούριος και τόσοι άλλοι. Πως αντιμετώπιζαν τον αντίπαλο στη μάχη, με αγιασμό;
Πως ελευθερώθηκε η Ελλάδα το 21, ο Καραϊσκάκης και οι λοιποί κάνανε πύργους τα κεφάλια των Τόυρκων στη Αράχωβα.
Ο Δαυίδ δεν έκοψε και το κεφάλι του Γολιάθ;
Οι Άγιοι Θεοόδωροι δεν ήταν στρατιωτικοί; Ο Αγιος Μηνάς, ο άγιος Αρτέμιος, ό αγιος Γεώργιος, ο άγιος Φανούριος και τόσοι άλλοι. Πως αντιμετώπιζαν τον αντίπαλο στη μάχη, με αγιασμό;
Πως ελευθερώθηκε η Ελλάδα το 21, ο Καραϊσκάκης και οι λοιποί κάνανε πύργους τα κεφάλια των Τόυρκων στη Αράχωβα.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Ευτυχώς δεν ξέρουμε τι θα πει σκλαβιά.
Αν ξέραμε τότε αυτή η συζήτηση θα ήταν τελείως παράλογη.
Αν ξέραμε τότε αυτή η συζήτηση θα ήταν τελείως παράλογη.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
-
tanos
- Βασικός Αποστολέας

ΚΑΙ φυσικά να μην χρησιμοποιείς τον πόλεμο για βιαιοπραγίες και αισχρότητες.
Πολλά ακούγονται ότι έγιναν στους πολέμους.
Τώρα στο ερώτημά σου μακάρι να μη χρειαστεί να διαλέξεις αγαπητέ Χάρη ,αλλά όταν φτάσει η ωρα θα σου πεί η καρδιά σου.
Πολλά ακούγονται ότι έγιναν στους πολέμους.
Τώρα στο ερώτημά σου μακάρι να μη χρειαστεί να διαλέξεις αγαπητέ Χάρη ,αλλά όταν φτάσει η ωρα θα σου πεί η καρδιά σου.