Η ζωή των ιερέων
Συντονιστής: Συντονιστές
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η ζωή των ιερέων
Καλημέρα αδερφοί μου και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,
Θέλω να ρωτήσω το εξής : Χαρακτηριστικά και ερωτήσεις για την ζωή των ιερέων...
Δηλαδή πχ γνωρίζω οτι δεν μπορούν να χωρίσουν ούτε οι ίδιοι αλλά ουτε και οι παπαδιές ακόμη και να χηρέψουν δεν έχουν το δικαίωμα να ξαναπαντρευτούν.
Γενικά όμως πως ειναι η ζωή τους ; Δηλαδή μπορούν να πάνε βόλτα τα παιδιά τους στο πάρκο ή στο λούνα παρκ ; μπορούν να πάνε cinema ; σε κάποια ταβέρνα ή καφετέρια ; Ποιους κοσμικούς περιορισμούς έχουν;
και αυτό έχει να κάνει με ηθική πλευρά η με τους κανόνες τις εκκλησίας;
Το άλλο βλέπω ιερείς που έχουν γένι πολύ μακρύ και άλλοι κοντό και περιποιημένο υπάρχει και στην κόμη περιορισμός ή πχ στο μακρύ μαλλί ;
Αδεια μπορούν να πάρουν να πάνε κάπου διακοπές με την γυναίκα τους και κάτι άλλο μπάνιο στην θάλασσα κάνουν ; ξέρω οτι δεν κάνουν οι μοναχοί.
Υπάρχει περίπτωση που μπορεί ο ιερέας να βγάλει το ράσο ;
Θα ήθελα να πούμε κάποια χαρακτηριστικά για την ζωή των ιερέων ....
Οποιος γνωρίζει ας απαντήσει είτε είναι ιερέας είτε όχι ...
Θέλω να ρωτήσω το εξής : Χαρακτηριστικά και ερωτήσεις για την ζωή των ιερέων...
Δηλαδή πχ γνωρίζω οτι δεν μπορούν να χωρίσουν ούτε οι ίδιοι αλλά ουτε και οι παπαδιές ακόμη και να χηρέψουν δεν έχουν το δικαίωμα να ξαναπαντρευτούν.
Γενικά όμως πως ειναι η ζωή τους ; Δηλαδή μπορούν να πάνε βόλτα τα παιδιά τους στο πάρκο ή στο λούνα παρκ ; μπορούν να πάνε cinema ; σε κάποια ταβέρνα ή καφετέρια ; Ποιους κοσμικούς περιορισμούς έχουν;
και αυτό έχει να κάνει με ηθική πλευρά η με τους κανόνες τις εκκλησίας;
Το άλλο βλέπω ιερείς που έχουν γένι πολύ μακρύ και άλλοι κοντό και περιποιημένο υπάρχει και στην κόμη περιορισμός ή πχ στο μακρύ μαλλί ;
Αδεια μπορούν να πάρουν να πάνε κάπου διακοπές με την γυναίκα τους και κάτι άλλο μπάνιο στην θάλασσα κάνουν ; ξέρω οτι δεν κάνουν οι μοναχοί.
Υπάρχει περίπτωση που μπορεί ο ιερέας να βγάλει το ράσο ;
Θα ήθελα να πούμε κάποια χαρακτηριστικά για την ζωή των ιερέων ....
Οποιος γνωρίζει ας απαντήσει είτε είναι ιερέας είτε όχι ...
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Η ζωή των ιερέων
Σπυράκο το σκέφτεσαι;
Δε μπορώ να σου απαντήσω σε πολλά - πριν απο καιρό είχα βάλει ένα πόστ σχετικά με τους παπάδες που δε φορούν ράσα - στο εξωτερικό - και οι περισσότεροι μου απάντησαν ότι είναι σωστό .....με την ίδια λογική τότε θα ήθελα αυτό να συμβαίνει και στην Ελλάδα.
Διότι και εδώ οι έγγαμοι παπάδες έχουν παιδιά που πάνε στις παιδικές χαρές να παίξουν και το ράσο δε βοηθά και ιδιαίτερα.Παράδειγμα το αναφέρω.....
Μετά απο τη στιγμή που η εκκλησία δέχεται ο παπάς να είναι έγγαμος γνωρίζει ότι θα έχει και παιδιά άρα θα υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες στιγμές με τα παιδιά - δε νομίζω να θεωρεί φρόνιμο να στερεί αυτή τη χαρά του παιχνιδιού μεταξύ πατέρα και παιδιών ( ποδόσφαιρο , παιδική χαρά κλπ)
Πιστεύω βέβαια ότι πρέπει να ζει συνετά και προς παραδειγματισμό όλων ( πράγμα σπάνιο
) καλά μη βαράτε.....
Περισσότερες λεπτομέρειες δε γνωρίζω .....
Αυτό όμως που θα πρέπει να εξετάσουμε πρωταρχικά είναι ο σκοπός τον οποίο υπηρετεί ο κάθε παπάς - εάν το βλέπει ως λειτούργημα τότε πραγματικά θα είναι συνετός αν όμως το βλέπει ως επάγγελμα για βιοποριστικούς λόγους τότε δυστυχώς........Συγνώμη αν δυσαρέστησα κάποιους..........
Δε μπορώ να σου απαντήσω σε πολλά - πριν απο καιρό είχα βάλει ένα πόστ σχετικά με τους παπάδες που δε φορούν ράσα - στο εξωτερικό - και οι περισσότεροι μου απάντησαν ότι είναι σωστό .....με την ίδια λογική τότε θα ήθελα αυτό να συμβαίνει και στην Ελλάδα.
Διότι και εδώ οι έγγαμοι παπάδες έχουν παιδιά που πάνε στις παιδικές χαρές να παίξουν και το ράσο δε βοηθά και ιδιαίτερα.Παράδειγμα το αναφέρω.....
Μετά απο τη στιγμή που η εκκλησία δέχεται ο παπάς να είναι έγγαμος γνωρίζει ότι θα έχει και παιδιά άρα θα υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες στιγμές με τα παιδιά - δε νομίζω να θεωρεί φρόνιμο να στερεί αυτή τη χαρά του παιχνιδιού μεταξύ πατέρα και παιδιών ( ποδόσφαιρο , παιδική χαρά κλπ)
Πιστεύω βέβαια ότι πρέπει να ζει συνετά και προς παραδειγματισμό όλων ( πράγμα σπάνιο
Περισσότερες λεπτομέρειες δε γνωρίζω .....
Αυτό όμως που θα πρέπει να εξετάσουμε πρωταρχικά είναι ο σκοπός τον οποίο υπηρετεί ο κάθε παπάς - εάν το βλέπει ως λειτούργημα τότε πραγματικά θα είναι συνετός αν όμως το βλέπει ως επάγγελμα για βιοποριστικούς λόγους τότε δυστυχώς........Συγνώμη αν δυσαρέστησα κάποιους..........
Νομιζω ότι ειδικά στα χωριά δεν υπάρχει έλεγχος... Κι επειδή πολλά από αυτά έχουν μόνο γέρους και λίγο πληθυσμό γίνεται παπάς ο οποιοσδήποτε... Από κει και πέρα προσπαθώ να μην τους κρίνω γιατί - εσείς το ξέρετε καλύτερα από μένα- η ιεροσύνη είναι ιερή και τα δικά μας ανθρώπινα μέτρα είναι πολύ μα πάρα πολύ μικρά...
από κει και πέρα είναι άνθρωποι που σημαίνει έχουν αμαρτίες και πάθη. καλό είναι να μην σκανδαλίζουν τους πιστούς κι ας κάνουν όσα μπάνια θέλουν στην παραλία! Κι ο χριστόδουλος έκανε μακρια από τα αδιάκριτα βλέμματα...
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εσυ που το ξερεις οτι εκανε μπανιο ο Χριστοδουλος?yiorgos31 έγραψε:από κει και πέρα είναι άνθρωποι που σημαίνει έχουν αμαρτίες και πάθη. καλό είναι να μην σκανδαλίζουν τους πιστούς κι ας κάνουν όσα μπάνια θέλουν στην παραλία! Κι ο χριστόδουλος έκανε μακρια από τα αδιάκριτα βλέμματα...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
τα βλεμματα τα αδιακριτα τα απεφυγε... τους παπαρατσι οχι...!!!
Ρε συ Λοκχαρτ εξυπνο παιδι εισαι, φυσικα υπαρχουν κανονες, οσο για το που μπορουν να πανε, ανθρωποι ειναι και οι ιερεις, οι υπερβολες πρεπει να αποφευγονται, αλλο να παει σε ενα ταβερνακι ο παπας με την οικογενεια και αλλο να παει να σπαει πιατα σε σκυλαδικο, επισεις αλλο ο εγγαμος αλλο ο μοναχος, εχει γυναικα και παιδια ο εγγαμος. Θα τα φυλακισει η θα τα δινει σε αλλον να τα πηγαινει μπανιο?
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

ας απαντήσουν οι Ιερεις του site mas
Χριστος Ανέστη
Χριστος Ανέστη
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
Το ράσο είναι Σταυρός, άλλοι Τον κρατουν ψηλά και άλλοι όχι. Ο έγγαμος κληρικός έχει καθήκον και υποχρέωση προς την οικογένειά του όπως έχουν όλοι, αρκεί να είναι σεμνός, προσεκτικός, διακριτικός, όπως οφείλουμε άλλωστε και όλοι μας. Εγώ χαιρόμουν να βλέπω πολύτεκνο ιερέα στο χωριό μου που κατέβαζε τα μικρά παιδιά του στη θάλασσα, και τα πρόσεχε απο την αμμουδιά, σε απόμερο σημείο. Φαντάζομαι ότι όταν ήταν πολύ μικρά, θα έκανε και μπάνιο μαζί τους. Γιατί όχι. Στα πανηγύρια και στις γιορτές τους θέλουμε να σέρνουν και το χορό, έτσι λεβέντες τους θέλουμε του ιερείς μας.
Αλλά τίμιους, αξιοπρεπείς, με πίστη, με αγάπη για τους ενορίτες. Όχι άλλα κι άλλα.....( άντε γιατί θα με κατηγορήσουν πάλι για ιεροκατάκριση....χρονιάρες μέρες...)
Αλλά τίμιους, αξιοπρεπείς, με πίστη, με αγάπη για τους ενορίτες. Όχι άλλα κι άλλα.....( άντε γιατί θα με κατηγορήσουν πάλι για ιεροκατάκριση....χρονιάρες μέρες...)
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πάντως να πηγαίνει στο γήπεδο και να φωνάζει το έχω ακούσει.panos0 έγραψε:Ρε συ Λοκχαρτ εξυπνο παιδι εισαι, φυσικα υπαρχουν κανονες, οσο για το που μπορουν να πανε, ανθρωποι ειναι και οι ιερεις, οι υπερβολες πρεπει να αποφευγονται, αλλο να παει σε ενα ταβερνακι ο παπας με την οικογενεια και αλλο να παει να σπαει πιατα σε σκυλαδικο, επισεις αλλο ο εγγαμος αλλο ο μοναχος, εχει γυναικα και παιδια ο εγγαμος. Θα τα φυλακισει η θα τα δινει σε αλλον να τα πηγαινει μπανιο?