"Άστραφτε από νειότη κι΄ομορφιά κάτ' απ΄του γάμου τα στεφάνια η κόρη, παρόμοια με αγγέλου ζωγραφιά δίπλα στο τιμημένο της αγόρι.
Μα η σεμνή του γάμου τελετή μόλις με τα φιλιά είχε τελειώσει , και η ωραία φεύγει φτερωτή, χωρίς καμμιάν εξήγηση να δώσει.
Πού πάει η νύφη έτσι βιαστικά, στου ποθητού το χέρι ακουμπισμένη, κι έχει θολά τα μάτια τα γλυκά κι ΄είναι στη σκέψη όλη βυθισμένη?
Στον πατρικό της τάφο η φτωχή πάει για μια στιγμή να γονατίσει, και των νεκρών γονιών της την ευχή μαζί με τον καλό της να ζητήσει.
Εύγε σου, κόρη, που δεν λησμονείς μεσ΄τις χαρές του γάμου και στα γέλια, πως οι ευχές που δίνουν οι γονείς στο νέο σπίτι βάζουν τα θεμέλια."
Από τα πιο συγκινητικά ποιήματα που έχω διαβάσει και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας...Πόσο σημασία έχει να έχεις την ευχή των γονιών σου!Η μεγαλύτερη περιουσία ......
Ένα συγκινητικό ποίημα
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ
Πολύ όμορφο και πολύ συγκινητικό.

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- calendula
- Έμπειρος Αποστολέας

Συμφωνω...πραγματι η ευχη των γονιων και μαλιστα της μανας (ειδικα εαν προκειται και για προσευχομενη μανα), θεμελιωνει γερα τα νεα σπιτια των παιδιων της.
Αχ καλη μου μαμα

Αχ καλη μου μαμα
Κράτα με Χριστέ μου να μην σου φύγω...
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Υπέροχο............ πολύ με συγκίνησε.......... πράγματι η ευχή των γονιών είναι γερό λιθάρι στα θεμέλια του σπιτικού των παιδιών τους...........
5η Εντολή: "Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γης."
Είναι η μοναδική εντολή που αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα(οι προηγούμενες 4 αναφέρονται στον ίδιο τον Κύριο, και οι υπόλοιπες γενικά "στον πλησίον" μας.
Σεβασμός και τιμή στους γονείς μας.
5η Εντολή: "Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γης."
Είναι η μοναδική εντολή που αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα(οι προηγούμενες 4 αναφέρονται στον ίδιο τον Κύριο, και οι υπόλοιπες γενικά "στον πλησίον" μας.
Σεβασμός και τιμή στους γονείς μας.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.